Mapa Intreprinzatorului in Agroturism

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mapa Intreprinzatorului in Agroturism.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheres Marinela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domenii: Turism, Agronomie

Cuprins

- Ce este turismul? 4
- Care este scopul turismului? 4
- Ce reprezinta turismul rural? 4
- Potentialul turistic al României 5
- Formele pe care le imbraca turismul in zonele rurale sunt urmatoarele: 6
- Ce este agroturismul? 7
- Tipuri de structuri de primire turistice cu functiuni de cazare 8
- Clasificarea pensiunilor turistice 10
- De ce sa intrati in afaceri cu o pensiune? 11
- De ce o pensiune reprezinta o afacerea ideala ? 11
Agroturismul se bazeaza 12
Produsul turistic rural 12
Oferta turistica 13
Consumatorul de turism rural 14
- Marketingul agroturistic 14
- Cum putem intra intr-o asemenea afacere? 16
- Cum sa infiintezi o societate comerciala? 16
- Diferente intre creditul ipotecar si creditul de investitii 24
- In ce conditii se poate obtine creditul 24
- Costul creditului 24
- Posibilitati de finantare 25
- Consiliere in vederea clasificarii si omologarii pensiunii 26
- Comunicarea în mass - media 26
- Site-ul A.N.T.R.E.C 26
- Cunoasterea clientelei si analiza rezultatelor 27
- Revista lunara  Vacante la tara 27
- Sprijin ANTREC pentru informare 27
- Scutiri de la impozit 27
- Sfaturi de urmat 30
- Articol interesant 30

Extras din document

Ce este turismul?

Turismul este un act care implica o calatorie temporara si care presupune efectuarea unor cheltuieli. Este definit ca fiind un fenomen socio-economic, generat de nevoia umana de cunoastere, recreare si recuperare fizico-psihica in conditiile unei civilizatii solicitante, dar care ofera posibilitati materiale superioare pentru majoritatea populatiei.

Turismul este o activitate specific umana, adresându-se populatiei de diferite vârste, profesii si conditii sociale, reprezinta un ansamblu de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind spre destinatii situate in afara resedintei permanente si a locului de munca, in scopuri nelucrative, pentru placerea proprie. In acelasi timp insa, turismul este industria creata pentru satisfacerea tuturor bunurilor si serviciilor solicitate de turisti la locul destinatiei, la un înalt nivel calitativ.

Care este scopul turismului?

Scopul turismului este obtinerea unor satisfactii, pe de-o parte pentru producatorul turistic, iar pe de alta parte, pentru turist.

Turistul este orice persoana care calatoreste intr-o regiune, alta decât cea in care isi are resedinta, pentru o perioada de timp de cel putin o noapte, dar nu mai mult de un an, si al carei scop este altul decât desfasurarea unei activitati remunerate in regiunea respectiva.

Piata turistica reprezinta sfera de interferenta a ofertei turistice (reprezentata de productia turistica) cu cererea turistica (materializata prin consumul turistic).

Ce reprezinta turismul rural?

Turismul rural desemneaza totalitatea activitatilor desfasurate in mediul rural, având drept scop valorificarea potentialului natural si uman al satelor.

Spatiul rural în România reprezinta o componenta cardinala a evolutiei de ansamblu a economiei românesti.

Trei resurse rurale dau adevarata dimensiune a necesitatii restructurarii agriculturii si dezvoltarii rurale în tara noastra: suprafata agricola utila (14,8 mil. ha), forta de munca agricola (3,5 milioane) si suprafata totala a spatiului rural (90% din suprafata tarii).

Practicarea turismului rural înseamna oferirea serviciilor de cazare si masa in pensiuni turistice din mediul rural. Pensiunile turistice din mediul rural pot fi de mai multe feluri: case taranesti amenajate pe vechea structura pentru practicarea turismului sau corpuri de cladire special construite pentru practicarea turismului.

Potentialul turistic al României

Diversitatea componentelor mediului fizico-geografic justifica prezenta unui potential turistic natural deosebit de variat si complex, pe fondul caruia se pot desfasura o multitudine de activitati turistice. Acest potential turistic este localizat, in principal, in arealul montan, pe litoralul Marii Negre si in Delta Dunarii, dar si in zonele de dealuri, podisuri si câmpii. In flora României se întâlnesc 3.600 de specii de plante gimnosperme si angiosperme, ceea ce reprezinta 40% din speciile existente in flora Europei, precum si 33.802 specii din fondul faunistic romanesc.

Vegetatia are o valoare turistica de natura peisagistica, estetica, stiintifica, odihna, recreare, tratarea diferitelor boli, etc., cu precadere padurile de conifere si cele de interes socio-recreativ din împrejurimile localitatilor si statiunilor turistice, ceea ce reprezinta un cadru propice pentru practicarea turismului ecologic. La rândul ei, fauna, prin valoarea ei cinegetica, estetica, stiintifica constituie o atractie, dar si un suport solid pentru practicarea turismului, in special a celui cinegetic. In arealele montane exista un fond cinegetic si piscicol caracterizat printr-o mare diversitate a speciilor. La acestea se adauga si zonele împadurite de deal si de câmpie, precum si miraculoasa Delta Dunarii, care reprezinta paradisul pasarilor si al pestilor si nu numai. Pe teritoriul României exista arii naturale protejate de interes national si monumente ale naturii, care prin interesul lor stiintific creeaza premisele necesare practicarii turismului stiintific, dar si a ecoturismului.

In conditiile in care inga ne putem lauda cu existenta unui mare numar de ecosisteme nealterate, o biodiversitate de invidiat si tarife relativ mici in comparatie cu cele practicate in tarile occidentale, turismul cinegetic autohton reprezinta o destinatie favorita pentru tot mai multi cetateni straini, asa dupa cum o atesta evidentele agentiilor de turism din toata tara si cele ale Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) din ultimii ani. Dincolo de disputele etice asupra fenomenului, pro sau contra, sensibil pentru multi dintre noi, cert este faptul ca vanatoarea are adepti si reprezinta o sursa importanta de venit pentru organizatori. Iata motivul pentru care ne-am gândit sa prezentam, succint, un univers pentru care unii dintre semenii nostri au facut o veritabila pasiune, investind timp si foarte multi bani, România detinând in prezent cea mai mare suprafata de padure naturala din Europa, cu peste 3500 de specii de plante in care traiesc mai mult de 30.000 de specii de pasari si de animale. De altfel, tara noastra dispune de conditii naturale unice, intr-o proportie perfect echilibrata: 33% pajisti naturale, 33% munti, 33 % câmpii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mapa Intreprinzatorului in Agroturism.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR UNIVERSITATEA BABES BOLYAI CLUJ NAPOCA