Marketing turistic - Gura Homorului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 10460
Mărime: 2.80MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lorin Dragan

Cuprins

  1. Rezumat introductiv/motivaţie 2
  2. Capitolul I. Prezentarea destinaţiei 3
  3. 1.1 Prezentare generală 3
  4. 1.2 Motivaţii de alegere a destinaţiei 7
  5. Capitolul II. Analiza pieţei 10
  6. 2.1 Identificarea pieţei 10
  7. 2.2 Segmentarea pieţei 13
  8. 2.3 Piaţa ţintă 15
  9. 2.4 Factori care influenţează comportamentul consumatorului 15
  10. Capitolul III. Produsul turistic 18
  11. 3.1 Descriere detaliată 17
  12. 3.2 Atributele produsului şi analiza pe componente 21
  13. Capitolul IV. Politica de preţ 22
  14. 4.1 Factori care influenţează preţul 22
  15. 4.2 Strategia de preţ 25
  16. 4.3 Nivelul preţului 26
  17. Capitolul V. Politica de promovare 27a
  18. 5.1 Reclama/marketing direct 27
  19. 5.2 Promovarea vânzărilor 28
  20. 5.3 Relaţii publice 30
  21. Anexa - Analiza SWOT 32
  22. Bibliografie 33

Extras din proiect

Rezumat

De ce Bucovina? De ce Gura Humorului?

Poate doar de dragul codrilor de fag care îți umbresc calea, în care te pierzi şi te bucuri ca un copil şi care tot timpul te îndeamnă să te întorci la bucuriile elementare ale existenței.

Sau...pentru că doar acolo mai poți zări pe câmp un țăran care-şi ară ogorul cu calul, acolo poți vedea cum şi bunicul tău cosea iarba cu coasa sau cum pe vremuri se legau ciubere. Poți întâlni la tot pasul turme de oi sau care cu fân.

Şi fii atent la drum pentru că adesea cerbii şi ciutele traversează şoseaua. Eşti liber să fotografiezi alaiurile nunților pe care le întâlneşti; ele sunt adevărate spectacole artistice cu prezentare de costume tradiționale. Nu te sfii să primeşti un pahar de rachiu de la un necunoscut, ți-l oferă cu drag, cu bucurie, cu prietenie şi cu ospitalitatea caracteristică bucovinenilor.

Acest proiect este menit să scoată în evidență valoarea acestei regiuni, Gura Humorului parte a frumoasei Bucovine.

În primul capitol am realizat o prezentare generală a destinației , motivând alegerea făcută dupa care a urmat capitolul II intitulat „Analiza pieței”. Aici am identificat tipurile de piață existente în această regiune respectiv : piața turismului de vacanță, piața turismului cultural și istoric, piața turismului religios şi piața turismului rural. Următorul pas a fost segmentarea pietei după scopul călătoriei , nevoile şi avantajele căutate, comportamentul consumatorului, caracteristici demografice, sociale, economice şi geografice; caracteristici psihografice şi stilul de viaţă; sensibilitatea la preţ. Am aflat apoi că piața țintă a regiunii Gura Humorului este reprezentată în principal de turişti aflați în căutare de relaxare, odihnă, aventură, socializare, destindere culinară, culturalizare şi că vârsta variază la fel ca şi veniturile lor: 12-64 ani, adolescenți, tineri căsătoriți cu sau fara copii, elevi, pensionari, aceştia fiind turişti săraci, de condiție medie, turişti de lux. Comportamentul clienților este influențat de anumiți factori precum : psihologici, personali, culturali şi sociali.

În capitolul III, intitulat sugestiv ”Produsul turistic” am realizat o descriere detaliata a hotelului Best Western Bucovina după care am analizat elementele de marketing referitoare la cerere, ofertă şi concurență.

Capitolul IV este rezervat factorilor care influențează prețul, strategia utilizată şi nivelul prețului. Am aflat astfel că hotelul nostru practică o strategie a prețului ridicat şi că nivelul prețului pentru pachetul turistic oferit de Paşti este condiționat de tipul camerei.

În capitolul V am descris politica de promovare a produselor oferite de Best Western Bucovina dupa care am încheiat proiectul cu o analiză SWOT.

Capitolul I. Prezentarea destinaţiei

1.1 Prezentare generală

“Prin prezența omului, locurile geografice îşi găsesc un rost, deschizându-şi drum spre perenitatea istoriei“

Gura Humorului este un frumos orăşel de munte din județul Suceava, situat la poalele Obcinelor bucovinene, scăldat de apa limpede şi domoală a râului Moldova. Localitatea este aşezată într-o depresiune intramontană, cu aspect tentacular ce se ramifică pe pârâurile Humor şi Voroneț, cu o lungă deschidere spre Podişul Sucevei. Relieful din împrejurimile oraşului se remarcă printr-un pitoresc deosebit, rezultat atât în urma frământărilor geologice cât şi a acțiunii agenților externi de modelare.

Primele mențiuni documentare ale locurilor de la GURA HUMORULUI sunt în legatură cu începuturile aşezărilor monahale de la MĂNĂSTIREA HUMORULUI şi VORONEȚ, secolul XV. Locuită o vreme de călugării acestor mănăstiri şi de puține familii de țărani, vecini mănăstireşti, așezarea este ocupată în 1774 de trupele austriece şi galițiene. Cele 6 decenii de administrație galițiană dictată de la Viena, popularea aşezării cu emigranți austrieci, mai târziu poloni, cehi, evrei îşi lasă amprenta puternic şi îndelung.

Astăzi, oraşul Gura Humorului, devenit între timp stațiune montană, se dezvoltă cu repeziciune în direcția “industriei ospitalității”. Peisajul montan, aerul proaspăt şi foarte curat, dealurile care înconjoară aşezarea îmbrătişând-o parcă, valea râului Moldova, lunca Moldovei, potecile care te cheamă la drumeție, pârtia de schi de pe dealul Varvata, gospodăriile țărăneşti autentice, săniile cu zurgălăi, toate acestea şi nu numai sunt invitații pentru vacanțe tihnite.

Dacă eşti călător grăbit pe aceste meleaguri, noi ți-am pregătit un spațiu excepțional în care te intorci cu uşurința în timp, unde secolele se perindă prin fața ta, unde afli şi te minunezi deopotrivă de viața unui neam destoinic şi iscusit - bucovinenii.

Împrejurimile orașului Gura Humorului oferă multe frumuseți naturale multe dintre ele necunoscute turistului care vine pe aceste meleaguri. Formate de-a lungul sutelor și miilor de ani, multe dintre ele sânt de o frumusețe aparte. Rezervațiile floristice, forestiere, geologice sau mixte reprezintă tot atatea motive pentru a vizita acest oraș.

Reprezentative pentru arhitectura medievala românească, mănăstirile din Bucovina continua chiar și dupa 500 de ani de la construcția lor să uimească pe cel care vine sa le vadă. De o simplitate neegalabilă și desăvârșită și pline de substrat teologic, mănăstirile, astăzi fac parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Preview document

Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 1
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 2
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 3
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 4
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 5
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 6
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 7
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 8
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 9
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 10
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 11
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 12
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 13
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 14
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 15
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 16
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 17
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 18
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 19
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 20
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 21
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 22
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 23
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 24
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 25
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 26
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 27
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 28
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 29
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 30
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 31
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 32
Marketing turistic - Gura Homorului - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Marketing Turistic - Gura Homorului.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul Rural în Delta Dunării

Introducere Motivul pentru care am ales această temă, pentru lucrarea de licenţă, este în principal fascinaţia pe care am acumulat-o datorită unor...

Orașul Iași

Iasi – capitala Moldovei Iasi – cultura, traditie, viitor Iasul, capitala formala a Moldovei, este unul dintre orasele care au o adevarata...

Promovarea Turismului Religios în Zona Moldovei

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Potențialul turistic al orașului Iași

INTRODUCERE Nicolae Iorga, îşi exprimă nedumerirea că "sunt români care n-au fost niciodată în Iaşi, deşi n-ar trebui să fie niciunul, căci cine...

Ucraina

CONCLUZII CAP I: Ucraina,notiuni generale Denumirea oficială: Ucraina Capitala: Kiev (2,6 milioane de locuitori) Limba oficială: ucrainiana...

Turismul religios

1.SCURT ISTORIC Turismul religios are o vechime de secole. Manifestat de cele mai multe ori sub forma pelerinajului, el implică din partea...

Gastronomia Tradițiile și Obiceiurile Regiunii Moldova

Introducere România dispune de un potenţial natural şi antropic deosebit, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice în Europa şi în...

Turism Religios în Bucovina

CAPITOLUL 1. TEMATICA PROGRAMULUI TURISTIC Componentă a turismului cultural, turismul religios se cuvine a fi tratat în mod distinct, ca urmare a...

Ai nevoie de altceva?