Modernizarea Pensiunii Turistice Teo

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1247
Mărime: 30.04KB (arhivat)
Publicat de: Leonard Dinu
Puncte necesare: 7
Proiect economia turismului

Cuprins

  1. 1. Justificare Proiect
  2. 1.1. Analiza problemelor
  3. 1.2. Problema principală
  4. 2. Scopul proiectului
  5. 3. Obiectivul principal
  6. 4. Beneficiarii proiectului
  7. 5. Activitățile proiectului şi planificarea lor în timp (Graficul GANTT)
  8. 6. Buget de venituri și cheltuieli
  9. 6.1. Devizul general pe categorii de cheltuieli (directe, indirecte)
  10. 6.2. Beneficiile aduse de proiect
  11. 7. Rezultatele proiectului; indicatori
  12. 8. Riscurile principale (analiză descriptivă, calitativă)
  13. 9. Identificarea surselor principale de finanţare

Extras din proiect

1. Justificare proiect

Obiectivul general al Programului Operațional Regional constă in sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, echilibrate teritorial și durabile a Regiunilor României, corespunzător nevoilor lor și resurselor specifice, prin concentrarea asupra polilor urbani de creștere, prin îmbunătățirea condițiilor infrastructurale pentru a face din regiunile României, locuri mai atractive pentru a locui, a le vizita, a investi și a munci.

Obiectivele axei prioritare 5 din cadrul POR vizează valorificarea și promovarea durabilă a patrimoniului cultural cu potențial turistic, îmbunătățirea calității infrastructurii turistice de cazare și agrement pentru a crește și dezvolta regiunile de dezvoltare precum și creearea de noi locuri de munca.

În ultima perioada turismul a devenit unul din factorii importanți în dezvoltarea economiei, datorită numărului impresionant de persoane care îl practică. Pentru o dezvoltare durabilă a turismului este nevoie atât de potențial turistic, resurse turistice, dar și investiții pe măsură care să satisfacă nevoile oricărui tip de turiști.

Proiectul este amplasat în staţiunea Straja, aflată în judeţul Hunedoara, aproape de localităţile Lupeni (8 km) şi Petroşani, la o altitudine de peste 1400 m, fiind locaţia ideală pentru iubitorii de munte. Rangul de staţiune l-a primit în anul 2002, ofertele de cazare în pensiuni şi cabane fiind numeroase, cu preţuri acceptabile (în extra sezon, o cameră dublă costă circa 60 lei/noapte).

1.1 Analiza problemelor

Ca urmare a afluxului mare de turisti in statiunea montana Straja, locurile de parcare au devenit insuficiente, iar cele care exista in prezent nu corespund mereu cerintelor turistilor.

Din aceste motive, au aparut doua mari categorii de probleme:

- nu exista parcari pazite;

- pe timpul iernii, turistii intampina mari dificultati in ceea ce priveste dezapezirea masinilor atunci cand doresc sa se deplaseze cu acestea.

1.2 Problema principala

Infrastructura turistica care sa asigure sustinerea unor servicii de turism de calitate, in special a sigurantei turistilor nu mai corespunde actualelor cerinte.

2. Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a imbunatatii serviciile turistice din zona pentru respectarea standardelor impuse de concurenta zonala precum si pentru schimbarea in sens pozitiv a calitatii infrastructurii specifice. Prin adaugarea acestui nou element pensiunii, se va produce si o crestere a cifrei de afaceri si atragerea unor noi turisti.

Preview document

Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 1
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 2
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 3
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 4
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 5
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 6
Modernizarea Pensiunii Turistice Teo - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Modernizarea Pensiunii Turistice Teo.doc

Alții au mai descărcat și

Modernizarea Pensiunii Turistice SC Escalade SRL

1 Identificare proiect: TITLUL PROIECTULUI: "MODERNIZAREA PENSIUNII TURISTICE SC ESCALADE SRL" TIPUL ASISTENŢEI FINANCIARE NERAMBURSABILE:...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?