Olanda si Elvetia Circuite

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Olanda si Elvetia Circuite.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 68 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pascariu Gabriela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAP 1. Potenţialul turistic
I. Potenţialul turistic al Olandei
1. Prezentarea generală a ţării……………………………………………………..…pag. 1
2. Factorii geografici……………………………………………………………........pag. 2
3. Factorii culturali…………………………………………………………………...pag.2
4. Factorii economici………………………………………………………………....pag.3
5. Facorii istorici……………………………………………………………………...pag.3
6. Principale atracţii turistice din Olanda……………………………………………..pag.4
7. Fluxurile de turisti ……………………………………………………………….pag.13
8. Infrastructura de turism………………………………………………………..….pag.14
II. . Potentialul turistic al Elveţiei………………………………………………...pag. 15
1.Prezentare generală a tării………………………………………………………....pag.17
2.Factori geografici…………………………………………………………………pag. 18
3.Factori culturali…………………………………………………………………...pag. 19
4.Factori istorici……………………………………………………………………..pag.19
6. Principale atractii turistice din Elveţia………………………………………........pag.20
7. Fluxurile de turisti …………………………………………………………….....pag.27
8. Infrastructura de turism…………………………………………………………...pag.28
Cap. 2 Produse turistice……………………………………………………………pag.30
Bibliografie……………………………………………………………………….…pag.30
Anexe

Extras din document

1.Prezentarea generală a ţării

Ţară a lalelelor, a morilor de vânt şi a porţelanurilor albastre de Delft, a canalelor romantice şi a brânzeturilor fine, patria unor pictori care au dat omenirii opere de primă mărime, Olanda atrage ca un magnet iubitorii de natură si de artă.

Relieful

Ţara este netedă, fiind în medie cu aproape 37’ deasupra nivelului mării. O foarte mare parte din pământ este sub nivelul mării, cu încercări de recuperare, fiind protejat de 1.500 mile de diguri. În partea de sud a ţării există câteva dealuri. Campia joasa, cu altitudini adesea sub nivelul marii, constituie forma de relief dominanta, specifica.Doar in N apar unele coline cu altitudini sub 100 m, marturii ale glaciatiunii de calota cuaternare (morene), iar in S relieful este diferit, dezvoltat pe calcarele podisului Limburg (altitudine maxima Vaalselberg 321 m).Specifice sunt polderele, terenuri cucerite de sub apele marii, cel mai intins fiind Oost Flevoland (540 kmp), azi cultivat în proportie de trei pătrimi.

Clima

Olanda beneficiază de condiţii marine temperate cu veri răcoroase şi ierni temperate. Clima Olandei este similara cu cea a Angliei sau Irlandei, temperaturile variază iar ploile sunt frecvente pe tot parcursul anului. Vremea este astfel imprevizibila si călătorul trebuie să fie prudent, pentru că în căldura verii te poate surprinde răcoarea unei ploi sau o scădere brusca de temperatura. Cea mai friguroasa perioadă este din decembrie pâna în martie, dar este puţin probabil să ningă. Ceaţa este foarte întâlnită, în special toamna si primăvara, iar aerul este relativ umed. Pelerina sau umbrela sunt indicate oricând, atâta timp cât vă aflaţi în Olanda.

Reteaua hidragrafică

Pe teritoriul Olandei se află cursurile inferioare ale fluviilor Rhin (cu bratele sale Waal şi Lek), Maas şi Schelde, căi navigabile importante ale Europei de Vest.O reţea densă de canale şi mai multe lacuri completează hidrografia tării.

Limba oficiala: Neerlandeză

Religia: Romano-catolica (36%); protestanta reformata (20%); neoreformata (8%)

Moneda natională: Euro;

2.Factorii geografici

Împinsi în Marea Nordului de Germania şi Belgia, olandezii au scos tot ce e mai bun din cea mai aglomerată bucată de pamânt din cadrul UE, construind pe aceasta cel mai mare port din lume şi extinzandu-se mai degraba către mare decât către uscat.

Cadrul natural al Olandei este complex, cu o structură peisagistică deosebit de armonioasă. Complexitatea potenţialului turistic, ca şi gradul său de atractivitate, în general, sunt în strânsă corelaţie. Pozitia Olandei la tarmul uneia dintre cele mai frecventate mari ale lumii, ca punte întinsa intre tarile scandinave Anglia, RFG, Belgia si Franţa, va favoriza pe mai departe vechile directii caracteristice structurii economice a ţării, respectiv comertul, navigaţia si agricultura şi turismul. Acealeşi condiţii naturale care au facilitat dezvoltarea comerţului aveau să stimuleze - prin lucrarile de infrasctură efectuate în zonele portuare, de-a lungul adâncilor cursuri de apă - constituirea unor puternice centre industriale.

3.Factorii culturali

De-a lungul existenţei sale, poporul olandez a creat un variat şi bogat patrimoniu cultural, folosit în întregime în scopuri turistice. Olanda dispune de monumente care, prin specificul lor pot fi (şi sunt) considerate unicate.

Olanda, o tară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic şi nenumărate atractii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi şi alte opere de artă. Însă Olanda înseamnă şi mai mult: orase moderne combinate cu sate traditionale, elegante boutiquri şi cafenele îmbietoare, muzee bogate în cultura zilelor noastre dar şi în fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se găseşte numai în cele peste 1000 de muzee, ci şi pe stradă, unde veţi găsi vânzători ambulanti de brânză, peste si alte produse specifice, îmbrăcati în costume tradiţionale, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici. Amsterdamul şi-a castigat o reputatie de toleranta si individualism. De mult timp oameni din diferite medii de viata si religii au fost bineveniti aici. Multe naţionalităţi sunt reprezentate în orasul cosmopolit, începând de la indonezieni (a caror tară a fost odata o posesiune olandeza) pana

Fisiere in arhiva (2):

  • Olanda si Elvetia Circuite
    • CUPRINS.doc
    • POTENTIALUL TURISTIC AL OLANDEI nou.doc