Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 55 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Niculescu George

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAPITOLUL I CONSIDERATII GENERALE pg 3
Localizare geografica pg 3
Rolul si locul judetului Brasov in sistemul
turistic national pg 4
CAPITOLUL II ELEMENTE DE FAVORABILITATE IN APARITIA SI
DEZVOLTAREA TURISMULUI IN JUDETUL BRASOV pg 8
- Cadrul natural pg 9
- Cadrul istoric pg 19
- Cadrul socio-cultural pg 21
CAPITOLUL III ANALIZA PE COMPONENTE DE ACTIVITATI DE
TURISM pg29
3.1 Resursele de turism pg 29
3.2 Structurile de primire pg 31
CAPITOLUL IV VALORIFICAREA SPATIULUI TURISTIC pg 35
4.1 Tipuri de turism practicate in judetul Brasov pg 35
4.2 Zone cu potential touristic deosebit(fluxurile turistice) pg 36
CAPITOLUL V. STATEGII DE PROMOVARE SI EFICIENTIZARE A
PRODUSULUI TURISTIC pg 41
5.1 Indicatorii de evaluare ai turismului pg 41
5.2 Analiza SWOT pg43
5.3 Strategii de dezvoltare a activitatii turistice pg45
Circuit turistic pg47
BIBLIOGRAFIE pg 54

Extras din document

CAPITOLUL I CONSIDERATII GENERALE

Localizare geografica

Judetul Brasov, al carui resedinta administrativa poarta acelasi nume, se gaseste in zona central-estica a Romaniei, la intresectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei. Se intinde pe 5.363 km patrati, care reprezinta 2,3 % din teritoriul tarii. Terenul agricol al judetului insumeaza 2.975,2 km patrati, adica 55,5% din suprafata agricola totala a judetului, din care 1.182 km patrati teren arabil care reprezinta 22% din suprafata agricola a judetului. Populatia judetului numara peste 636.400 locuitori. Densitatea de 120 locuitori/ km patrat situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania. Judetul Brasov detine unul dintre cele mai ridicate grade de urbanism din tara, 76,2 % din populatie traind in municipii si orase, si 23,8% in comune si sate. Populatia activa se ridica la cifra de 262,9 mii de persoane, si reprezinta 41,2% din totalul populatiei judetului, si este distribuita in sectoare de activitate dupa cum urmeaza: 49% in industrie, 15% in agrigultura, 6% in constructii si 30% in comert si servicii. Municipiul Brasov, resedinta administrativa, are o populatie de peste 320.000 locuitori. 50% din populatia judetului este concentrata aici, de asemenea reprezinta 65% din populatia urbana a judetului. Alte orase importante sunt: Fagaras (45 mii locuitori), Sacele (30 mii locuitori), Zarnesti (26,6 mii locuitori), Codlea (24.4 mii locuitori), Rasnov (16.4 mii locuitori), Victoria (10,7 mii locuitori), Predeal (6,9 mii locuitori), Rupea (6,2 mii locuitori).

Rolul si locul judetului Brasov in sistemul turistic national

În ansamblul miscarii turistice din România, judetul Brasov ocupa locul II (dupa judetul Constanta), constituind cea mai importanta si frecventata zona sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrând totodata o mare diversitate de obiective turistice. Amploarea deosebita a activitatii turistice a fost determinata aici de numerosi factori. Este vorba în primul rând de potentialul turistic natural, de o spectaculozitate si diversitate, precum si de patrimoniul cultural-istoric , alcatuit din obiective variate ce au si o certa valoare turistica. Un alt factor l-a constituit faptul ca judetul Brasov se înscrie într-un vast teritoriu de interes turistic în imediata apropiere a altor zone cu un important flux turistic: Valea Prahovei, culoarul Bran-Rucar, zona Sibiu-Valea Oltului, bazinul Oltului superior cu frecvente statiuni balneo-climaterice (Covasna, Tusnad, Malnas, etc).

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov.doc

Alte informatii

Universitatea ,,Constantin Brancusi’’ Specializarea ECTS AN III