Pensiune Agroturistica - Glasul Padurii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Pensiune Agroturistica - Glasul Padurii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bila Cristina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

I. Introducere pag.3
II. Studiul de prefezabilitatea şi fezabilitate pag.4
III. Descrierea pensiunii pag.17
IV. Strategia de promovare pag.23
V.Implementarea sistemului HACCP pentru producerea pâinii pag.27
VI. Concluzii pag. 37

Extras din document

I.INTRODUCERE

Bucovina - provincia nord-estică a României - este renumită datorită minunatelor fresce exterioare de pe pereţii mănăstirilor sale. Aceste mănăstiri, culmi ale artei, cu influenţe bizantine, reflectă dezvoltarea civilizaţiei Moldovei în secolele al XV-lea şi al XVI-lea, sub domnia lui Ştefan cel Mare (1457-1504).

Pensiune agroturistică „Glasul Pădurii” de 3 margarete, D+P+E1+E2, localitatea Moldoviţa, judeţul Suceava, comuna Suceviţa, nr. 307, la 300 m de mănăstirea Moldoviţa, la poalele Obcinii Mari, într-un cadru natural de o frumuseţe unică, păduri de conifere şi foioase ce oferă posibilitatea unor drumeţii cu persoane ospitaliere, păstrători ai tradiţiilor vechi.

Funcţiunea actuală a parcelei este fânat-gradină cu pomi fructiferi şi nu există nici o clădire construită.Terenul, cu suprafaţa de 1000 mp, are formă dreptunghiulară, cu latura la un drum comunal de 20 m.

CAPITOLUL II

Studiu de prefezabilitate şi fezabilitate

Localizare : în Bucovina, satul Suceviţa, comuna Suceviţa, la doar 3,5 km de Gura Humorului şi oraşul Rădăuţi, în apropierea pârâului Dragosina, afluent al pârâului Suceviţa.

Investiţia

Valoarea totală a proiectului Pensiunea Agroturistică „Glasul Pădurii” care face obiectul finanţării de către Autoritatea Contractată este estimată la suma de 1.260.000 RON, echivalentul a 300000 EUR. Agenţia acordă o finanţare nerambursabilă de maxim 882.000 RON (210000EUR) echivalentă cu 70% din valoarea totală eligibilă a proiectului, restul de 30% însumând 378.000 RON (90000 EUR) din valoarea proiectului fiind asigurat de veniturile proprii ale părţilor asociate, revenind fiecarei părţi suma de 63.000 RON (15000 EUR).

Prin proiectul de investiţii FEADR se va construi pensiunea turistica „Glasul Pădurii ” ce va fi clasificată cu 3 margarete.

Pentru demararea poiectului Pensiunii Agroturistice “Glasul Padurii”, am decis accesarea unor fonduri nerambursabile FEADR.

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) este un instrument de finanţare creat de Uniunea Europeană pentru a sprijini ţările membre în implementarea Politicii Agricole Comune.

Proiectul, pensiunea agroturistică, se încadrează în axa a III a FEADR.

- Axa a III a “Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei

Prin FEADR se pot acorda fonduri nerambursabile între 50 si 70% din valoarea totala eligibilă a proiectului, fondurile acordate reprezetând cofinanţarea publică, la care trebuie să se adauge cofinanţarea privată, acea contribuţie financiară a celui care solicită fondurile europene. Cofinantarea publică reprezintă sprijinul financiar acordat beneficiarilor Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală de către Uniunea Europeană şi Guvernul României.

Pensiunea va dispune de 8 camere duble şi 2 camere single, cu o capacitate de cazare de 18 locuri, restaurant cu o capacitate de 32 de locuri, terasă cu o capacitate de 24 de locuri, sală de conferinţe cu o capacitate de 20 de locuri, parcare cu o capacitate de 20 de locuri şi teren de tenis şi baschet.

Pensiunea va dispune de un corp de cazare cu 2 nivele:

- la parter se află holul de primire, recepţia, sala de mese, bucătăria, grup sanitar public, terasă, grup sanitar şi vestiar pentru personal, birouri administraţie, spaţiu de depozitare.

- la etajul I se află 4 camere cu paturi duble, 2 camera cu pat single, fiecare având balcon şi grup sanitar propriu, holul de acces, camera de întreţinere, casa scării, balcon la capătul holului, terasă.

- la etajul al doilea se găsesc 4 camere cu paturi duble cu grup sanitar propriu, holul de acces, camera de întreţinere, casa scării, balcon la capătul holului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiune Agroturistica - Glasul Padurii.doc

Alte informatii

Pensiune agroturistica in Bucovina; UNIVERSITATEA TRANSILVANIA, Brasov, facultatea de Alimentatie publica si turism, specializarea: Inginerie si Management in Alimentatie Publica si Agroturism.