Cuprins
I.Introducere.3
II.Prezentarea zonei.3-7
A.Resurse naturale.4
B.Relief.5
C.Climat.5
D.Vegetatie.6
E.Faună.6
F.Scurt istoric.7-8
III.Obiective turistice.8-13
IV.Trasee turistice.13-15
V.Prezentarea pensiunii.15-23
a)Agrement şi dotările pensiunii.18-23
VI.Analiza SWOT.23-25
VII.Concluzie.26
VIII.Bibliografie.26
IX.Anexe.27-31
Anexa 1:Obiective turistice naturale.27
Anexa 2:Obiective turistice culturale.28-30
Anexa 3:Pensiunea V.I.P.30-32
Extras din document
I.Introducere
Agroturismul este acea formă de turism în care persoana (sau grupul) se deplasează, cazează și își desfășoară activitatea într-un cadru natural, în mediul rural.
Agroturismul este capabil să valorifice excedentul de cazare existent în gospodăria țărănească prin implicarea turiștilor în viața gospodăriei și furnizarea acestora de servicii şi activități (masă, cazare, interacțiune cu mediul socio-natural) proprii gospodăriei țărănești, fără a-i strica acesteia specificul.
Dacă sufletul şi paşii te poartă spre plaiurile Moldovei, în ţinutul Neamţului, trebuie să te opreşti câteva zile şi nu vei regreta!
Vei găsi locuri unde te vei putea întoarce în timp, la copilărie, intrând în "muzeul poveştilor" şi mai ales păşind pe urmele marelui povestitor Ion Creangă în casa sa memorială din Humuleşti.
De aici poţi trece peste apa Ozanei "cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul" pentru a pătrunde preţ de câteva ore în istorie. La Cetatea Neamţului, pe lângă trăirile străbunilor, vei fi încântat şi de toată frumuseţea ţinutului văzută de pe zidurile cetăţii.
Trebuie negreşit să cutreieri locurile pentru a-ţi umple sufletul de frumuseţi şi plămânii de aer curat şi sănătos.
Şi dacă tot eşti plin de energia locurilor merită ca sufletul tău să fie cuprins şi de bucuria salbelor de mănăstiri care binecuvintează ţinutul acesta de poveste: Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Sihla, Sihăstria, Secu şi bineînţeles Mănăstirea Neamţului.
Nu te grăbi! Toate acestea nu se văd într-o zi. Trebuie neapărat să poposeşti la pensiunea V.I.P. unde vei fi încântat de mâncărurile tradiţionale şi decorul rustic.
II.Prezentarea zonei
JUDEŢUL NEAMŢ: Învecinat cu judeţele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacău la sud şi cu judeţele Iaşi şi Vaslui la est, Judeţul Neamţ este situat în partea central-estică a României.
Relieful judeţului Neamţ se suprapune parţial Carpaţilor Orientali, Subcarpaţilor Moldovei şi Podişului Moldovenesc. Aşadar unităţile de relief predominante în judeţ sunt cea muntoasă, reprezentată de Carpaţii Orientali (prin munţii Bistriţei, masivul Ceahlău, munţii Hăsman, munţii Tarcău şi munţii Stânişoarei)
Clima judeţului Neamţ este temperat continentală. Caracteristicile climei sunt determinate de variaţiile de altitudine şi de particularităţile circulaţiei atmosferice.
Temperatura medie anuală creşte progresiv de la vest spre est, din zona montană spre regiunea dealurilor subcarpatice şi de podiş.
A.Resurse naturale
Munţi:Bistriţa,Ceahlău,Gosman,Stânişoarei,Tarcău
Ape:Bârlad,Bistriţa,Moldova,Şiret
Peştera:Tosorog
Cheile Bicazului
Defileul Bistriţei Aurii
Lunca ( 1282 locuitori )
Limite geografice:
•În partea de est, avem vecin oraşul Târgu-Neamţ
•Comună Agapia, la sud
•Comună Crăcăoani, la sud-vest
•În partea de vest, avem vecină comună Pipirig
•Vecinele din partea de nord sunt două comune din judeţul Suceava: Râşca şi Boroaia
•Comuna Brusturi, la nord-est
•În partea de est, ne învecinam cu comuna Răuceşti.
B.Relief
Relieful satului Lunca (comuna Vânători-Neamţ) este variat şi cuprinde:
-zona muntoasă, reprezentată de ramificaţii ale Culmii Stânişoarei cu munţi acoperiţi cu păduri mixte, având înălţimi ce depăşesc cu puţin 1000 metri.
-zona dealurilor, cu înălţimi ce variază între 500-900 metri este reprezentată de dealurile fragmentate de cursurile numeroaselor ape curgătoare, împădurite cu păduri mixte.
-Urmează zona de câmpie, o zonă joasă, depresionară, constituită din terasele de 2-6 metri şi 10-15 metri ale celor două ape mai importante care curg pe teritoriul comunei: Neamţul şi Nemţişorul.
-Ǐn sfârşit, zona luncilor aflate în lungul văilor Neamţului şi Nemţişorului, înclinate de la vest spre est.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Pensiune Turistica.doc
- Pensiune Turistica.ppt