Pensiune turistică Evrica

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3123
Mărime: 463.82KB (arhivat)
Publicat de: Nechifor Croitoru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Scriosteanu
A fost prezentat in cadrul facultatii de stiinte economice, craiova,sectia ec. comertului, turismului si serviciilor

Cuprins

  1. Elemente introductive pag. 3
  2. Partea I
  3. Capitolul 1. Conditiile necesare pt a desfasura activitati turistice pag.4
  4. Capitolul2. Stabilirea si clarificarea obiectivelor unitatii turistice pag. 5
  5. Capitolul 3. Definirea structurii organizatorice conform autoritatii si legaturilor manageriale pag. 11
  6. Capitolul 4. Determinarea volumului si definitivarea structurii activitatii turistice a unitatii proiectate pag. 12
  7. Capitolul 5. Stabilirea formelor de prezentare si vanzare a produselor turistice pag. 13
  8. Capitolul 6. Investitiile necesare pentru amenajarea spatiilor constructive din obiectivele turistice pag. 14
  9. Capitolul 7. Evaluarea variantelor organizatorice pag. 15
  10. Partea II
  11. Anexe pag. 16

Extras din proiect

Elemente introductive.

Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în afara zonei în care cineva trăieşte sau munceşte, de la călătorii de o zi până la vacanţe în străinătate.

Turismul se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică secolelor XX şi XXI.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), care a fost creat în Anglia în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de a voiaja în Europa, în general, şi în Franţa, în special. Acest termen a fost ulterior preluat de majoritatea limbilor europene, cu sensul de călătorie de agrement.

Turismul a fost, în timp, obiectul a numeroase studii, mulţi autori încercând să-l definească. În 1905, R. Guyer-Freuler arăta că „turismul, în sensul modern al cuvântului, este un fenomen al timpurilor noastre, bazat pe creşterea necesităţii de refacere a sănătăţii şi schimbarea mediului de viaţă, pe naşterea şi dezvoltarea sentimentului de receptivitate pentru frumuseţile naturii”. Profesorul elveţian W. Hunziker a elaborat în 1940 o definiţie a turismului, acceptată pe plan mondial: „Turismul este ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea şi sejurul persoanelor în afara domiciliului lor, atâta timp cât sejurul şi deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanentă şi o activitate lucrativă oarecare”. Dicţionarul Enciclopedic Român propune următoarea definiţie a turismului: „Activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea, pe jos sau cu diferite mijloace de transport, a unor distanţe, pentru vizitarea regiunilor pitoreşti, a localităţilor, a obiectivelor culturale, economice, istorice, etc.”

Aşadar, prin turism se înţelege, în primul rând, ansamblul de activităţi prin care omul îşi petrece timpul liber călătorind în altă localitate sau ţară pentru a vizita oameni şi locuri, monumente şi muzee, pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele generale, pentru a se distra şi a face sport, pentru odihnă sau tratament etc., iar în al doilea rând industria creată pentru satisfacerea tuturor serviciilor solicitate de turişti la locul de destinaţie, la un înalt nivel calitativ, şi în condiţiile protecţiei şi conservării resurselor turistice, în special, şi a mediului înconjurător, în general.

Pe plan internaţional turismul a devenit o afacere de miliarde de dolari, cu multe economii naţionale care depind de el. În ţările dezvoltate creşte anual mai rapid decât creşterile medii ale economiei. Aportul la PIB al veniturilor din turism ajunge la (sau chiar depăşeşte) 30%.

Termenul turism este uneori folosit ca peiorativ, implicând cunoaşterea superficială a culturilor şi minunilor naturii pe care le vizitează turiştii.

I. Partea I – Proiectarea lucrarilor investitionale

Capitolul 1. Conditiile necesare pentru a desfasura activitati turistice

Pensiunile trebuie sa se alinieze la standardele europene. ANTREC a stabilit criterii de clasificare ce sunt in avantajul turistilor. Pensiunile care nu vor respecta aceste cerinte ramin fara promovare.

O reuniune a Federatiei Europene de Turism Rural - Eurogites - a dus la adoptarea criteriilor de clasificare a pensiunilor rurale care corespund cerintelor pietei internationale. Acestea se refera la dotari, mediul inconjurator, servicii de cazare, calificarea personalului si ambianta, siguranta si protectia clientului. Toate pensiunile inscrise in ANTREC vor trebui sa se alinieze cerintelor. Conditiile vor completa sistemul actual, care clasifica pensiunile in functie de numarul de margarete. Principalul avantaj al turistului va fi o mai buna informare asupra conditiilor pe care le ofera pensiunea, prin faptul ca aceasta va avea si sigla EUROGITES (asociatie care reuneste 400.000 de pensiuni).

Conform oficialilor ANTREC, pensiunile vor oferi un grad crescut de confort, camerele vor fi mai spatioase si luminoase, iar pentru renovarea bailor vor fi folosite materiale usor de intretinut, precum gresia si faianta. Cladirile vor respecta obligatoriu stilul local. Stilul local tebuie sa se regaseasca si in amenajarile interioare. „Nu se vor mai intilni cazuri, asa cum am mai vazut, ca o pensiune din Delta, de exemplu, sa aiba specific montan“, a spus Maria Stoian, presedintele ANTREC. Si proprietarii caselor somptuoase, cu termopan, trebuie sa-si faca probleme. Pe piata externa vor fi promovate doar pensiunile care au fie timplarie din lemn, fie termopan de culoarea lemnului. Furnizarea apei calde este o conditie esentiala.

Inca de la intrarea in pensiune, turistul va sti cit il costa sejurul si serviciile suplimentare. Proprietarii vor fi obligati sa afiseze tarifele practicate si sa puna la dispozitia vizitatorilor mape cu informatii despre zona. Turistilor li se vor oferi produse alimentare specifice regiunii, iar personalul pensiunilor trebuie sa cunoasca limba engleza.

Pentru turistii romani dimensionarea dormitoarelor va trebui sa respecte cerintele autoritatilor locale. O camera single pentru straini trebuie sa aiba minimum 8-10 mp. Turistii straini vor beneficia de paturi mai mari. Astfel, dimensiunea patului pentru o persoana, in cazul pensiunilor cu target autohton, este de 90/180 cm, in vreme ce pentru cele cu valente europene acesta va fi de 90/190 cm. Standardele europene cer ca WC-ul sa fie amplasat intr-o camera separata, nu in acelasi spatiu cu baia.

Preview document

Pensiune turistică Evrica - Pagina 1
Pensiune turistică Evrica - Pagina 2
Pensiune turistică Evrica - Pagina 3
Pensiune turistică Evrica - Pagina 4
Pensiune turistică Evrica - Pagina 5
Pensiune turistică Evrica - Pagina 6
Pensiune turistică Evrica - Pagina 7
Pensiune turistică Evrica - Pagina 8
Pensiune turistică Evrica - Pagina 9
Pensiune turistică Evrica - Pagina 10
Pensiune turistică Evrica - Pagina 11
Pensiune turistică Evrica - Pagina 12
Pensiune turistică Evrica - Pagina 13
Pensiune turistică Evrica - Pagina 14
Pensiune turistică Evrica - Pagina 15
Pensiune turistică Evrica - Pagina 16
Pensiune turistică Evrica - Pagina 17
Pensiune turistică Evrica - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Pensiune Turistica Evrica.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Direcții de valorificare a potențialului turistic în zona Costești

INTRODUCERE Turismul, dincolo de definiție, coordonate, rolul lui economico-social, îl percep ca pe o bucurie oferită de mediul ambiant, ca pe o...

Plan de afaceri SC Nova Tour SRL

A . DATE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC 1. Numele societății: NOVA TOUR SRL 2. Număr de înregistrare - La Oficiul Registrului Comerțului:...

Ai nevoie de altceva?