Pensiune Turistica Ursulescu

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Pensiune Turistica Ursulescu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: JIANU GHEORGHE

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Cap I. Notiuni introductive despre agroturism
1. Scurt istoric al turismului
2. Factori ce conditioneaza dezvoltarea agroturismului
3. Ce este agroturismul?
4. Date privind evolutia structurilor de primire turistice in cadrul ANTREC
Cap II. Prezentarea pensiunii – delimitare in spatiu
1.Scurta prezentare a zonei
2.Prezentarea pensiunii
2.1 Baza tehnico-materiala
2.2 Servicii
2.3 Publicitatea
2.4 Cifra de afaceri
2.5 Concurenta
2.6 Intentii
Cap III. Planul de afaceri
1. Sinteza planului de afaceri
2. Afacerea
3. Piata
4. Bilant contabil
5. Legislatia
6. Managementul firmei
Cap IV. Contabilitatea activitatii de cazare
Cap V. Amenajarea interioara si exterioara

Extras din document

Cap I. Notiuni introductive despre agroturism

1.Scurt istoric al turismului

Turismul apare ca un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii si, ca atare, influentat de evolutia ei.

Adresandu-se unor segmente sociale largi si raspunzand pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaseaza printr-un inalt dinamism, atat la nivel national, cat si international. Prin caracterul sau de masa si prin continutul complex, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicatii asupra economiei si societatii, asupra relatiilor interumane, nationale si internationale.

Una dintre cele mai cuprinzatoare definitii ale turismului este cea a profesorului elvetian Dr. W. Hunziker: “Turismul este ansamblul de relatii si fenomene care rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor inafara domiciliului lor, atat timp cat sejurul si deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanenta si activitate lucrative oarecare”.

Evolutia fenomenului turistic cunoaste mai multe etape si acestea sunt:

-perioada turismului recipient, de pionerat;

-etapa pseudoturistica;

-etapa turismului modern si contemporan.

Turismul isi are debutul in antichitatea timpurie,focarele de civilizatie care au aparut au fost cele din Asia de Est (China), Asia de Sud (India),Asia de Sud-Vest (Indus si Mesopotamia) si din jurul Bazinului Mediteraneean.In aceste zone s-a dezvoltat turismul de proximitate,aparand astfel motivatia turistica.Principalele obiective turistice in aceasta perioada erau : Acropolele din Atena, Corint, Tepa sau Micene, Insulele Kios si Rhodos, Oracolele din Delphi si Dodona, Jocurile de la Olimpia si Nemmea dedicate lui Zeus, Jubileele Regale din Egiptul faraonului Ramses al II-lea, Farul din Alexandria, Piramidele, Pompeiul, Babilonul, etc.

In aceasta perioada apar hanurile, situate pe importantele drumuri, primele statiuni balneare (Hercule-Imperiul Roman) precum si personae care insoteau turistii si care erau remunerate (stramosii ghizilor).

Etapa pseudoturistica corespunde perioadei cuprinse intre Evul Mediu si epoca Renasterii in Europa.In aceasta perioada toate activitatile turistice se estompeaza datorita fanatismului religios.Apar pelerinajele spre Roma, Ierusalim, India, Mecca si Medina.Pentru japonezi, muntele Fuji devine polul de gravitatie pentru activitatile turistice.Convoaiele erau conduse de ghizi calugari.In aceasta perioada apar primele drumuri comerciale: Venetia-Viena-Cracovia, Marea Baltica-Cernauti-Siret-Galati-Marea Neagra, Paris-Munchen-Praga-Budapesta.

Odata cu dezvoltarea drumurilor comerciale are loc si o extindere a legaturilor maritime folosite in scopuri diplomatice.Cele mai importante legaturi maritime erau cele care uneau porturile din Marea Mediterana cu cele din Asia de Est si Sud-Est.

Are loc si o dezvoltare a turismului cultural, care este favorizat de infiintarea primelor universitati din lume: Bologna (1119), Ravena (1130), Sorbona (1200), Chambridge (1209), Oxford (1212), Padova (1222), Neapoli (1224), Pisa (1346), Praga (1348), Cracovia (1364), Viena (1365), Koln(1388).

Etapa moderna si contemporana cuprinde trei perioade:

- perioada cuprinsa intre secolele XV-XVII;

- perioada cuprinsa intre inceputul secolului XVIII – 1950;

- perioada turismului de masa, dupa 1950.

Perioada cuprinsa intre secolele XV-XVII: omenirea scapa din chingile misticismului religios; este perioada marilor descoperiri geografice, se descopera si se colonizeaza America, se strabat noi spatii maritime: Oceanul Atlantic si Indian.In aceasta perioada incepe etapa revolutiei industriale care este benefica pentru activitatile turistice.In 1816 apar primele hoteluri: hotelul Ridge, statiunile Baden-Baden din Germania, statiunea Karlowiwari din Cehia.In 1841, Thomas Kuk organizeaza prima excursie turistica iar in 1867, prin intermediul agentiei sale de voiaj calatoresc peste 20.000 de englezi la Paris, cu ocazia expozitiei universale.Tot datorita lui s-a creat o moda ca tinerii aristocrati englezi, pentru a fi instruiti, trebuiesc sa calatoreasca un an de zile pe continent.In Franta, Germania, Elvetia, Italia apar cluburile de alpinism si asociatiile de vacanta ce promoveaza actiunile de recreere.Datorita infloririi romantismului si impresionismului, are loc o reorientare a omului spre natura, spre valorile eterne ale peisajului.

In a doua jumatate a secolului al XIX-lea apar primele statiuni maritime pe Coasta de Azur a Frantei, pe Marea Mediterana prinde contur Riviera Franceza si Italiana.In 1872 se tipareste in Franta primul ghid turistic, iar in 1925 turismul devine obiect de studiu la universitatile din Roma.Imediat dupa 1900 se generalizeaza pasapoartele, iar dupa 1910, in unele state industrializate, concediul devine platit.

Perioadei turismului de masa ii este specific :

- scurtarea zilei de munca si a saptamanii de lucru in tarile cu populatie ocupata;

- cresterea nivelului de trai;

- dezvoltarea fara precedent a mijloacelor de transport, precum si cresterea vitezei de deplasare;

- dezvoltarea si diversificarea ofertei turistice;

Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiune Turistica Ursulescu.doc

Alte informatii

PROIECT PREZENTAT PT EXAMENUL DE PROIECTE ECONOMICE