Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara

Proiect
9.6/10 (10 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 18002
Mărime: 225.17KB (arhivat)
Publicat de: Corvin Enache
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Viulet
Documentul contine prezentarea transfagarasanului, a comunei cartisoara, oferta in pensiune, descrierea pensiuni, modalitati de promovare, analiza swot. A fost prezentata in cadrul facultatii UPG Ploiesti, Profil "economia serviciilor, turismului si comertului

Cuprins

  1. CAPITOLUL I . aPrezentarea generala a zonei “Transfagarasan”. pag 1
  2. 1.1 Prezentarea comunei Cârţişoara . pag 3
  3. 1.1.1 Asezare.pag 3
  4. 1.1.2 Date generale.pag 3
  5. 1.2 Analiza SWOT a comunei . pag 9
  6. CAPITOLUL II . Prezentarea generala a pensiunii agroturistice . pag 11
  7. 2.1 Amplasarea pensiunii . pag 12
  8. 2.1.1 Numele pensiunii . pag 12
  9. 2.1.2 Numarul de margarete . pag 12
  10. 2.2 Criterii de clasificare indeplinite.pag 13
  11. 2.3 Arhitectura , dotarea camerelor si a celorlalte incaperi. pag 16
  12. 2.3.1 Spatierea camerelor.pag 16
  13. 2.3.2 Dotarea camerelor .pag 17
  14. CAPITOLUL III . Servicii turistice in pensiune. pag 19
  15. 3.1 Servicii de cazare.pag 19
  16. 3.2 Servicii de restauratie .pag 19
  17. 3.2.1 Lista de preparate si bauturi . pag 20
  18. 3.3 Conditii de sport si agrement.pag 29
  19. 3.3.1 Agrementul si sporturile de vara.pag 29
  20. 3.3.2 aRegimul zapezilor si posibilitatea practicarii sporturilor de iarna.pag 30
  21. 3.3.3 Posibilitatile si conditiile schiabile ale Vaii Balea.pag 30
  22. 3.4 Produse turistice oferite de pensiune.pag 32
  23. 3.5 Tarife practicate de pensiunea noastra . pag 35
  24. 3.6 Personalul pensiunii . pag 35
  25. CAPITOLUL IV . Modalitati de petrecere a timpului liber. pag 36
  26. 4.1 Petrecerea timpului liber in pensiune . pag 36
  27. 4.2 Petrecerea timpului liber in afara pensiunii . pag 37
  28. 4.2.1 Obiective turistice.pag 37
  29. 4.2.2 Trasee turistice.pag 40
  30. 4.2.3 Activitati traditionale practicate in zonapag 42
  31. CAPITOLUL V . Modalitati de promovare a pensiunii .pag 43
  32. 5.1 Cererea si concurenta din zona.pag 43
  33. 5.2 Modalitati de promovare a pensiunii .pag 45
  34. CAPITOLUL VI. Concluzii si propuneri. .pag 46
  35. ANEXE.pag 47
  36. 1. ORGANIGRAMA.pag 47
  37. 2. FISA POSTULUI.pag 48
  38. BIBLIOGRAFIE a. pag 50

Extras din proiect

CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALA A ZONEI “TRANSFAGARASAN”

“Turismul modeleaza lumea si privirile oamenilor sub diferite forme : de la „consum vizual colectiv”, cum il numeste sociologul John Urry, pana la stabilirea unei relatii personale cu locul vizitat; de la turism de masa, atent planificat si dramuit prin intermediilor agentiilor turistice, pana la turism alternativ, ce poate cunoaste multiple fatete”. Turismul este o ramura extrem de importanta in economia unei tari. În România, astazi, turismul aduce majoritatea Produsului Intern Brut, reprezentand o industrie noua, in formare, în crestere.

In decembrie 1989, Romania a redevenit o natiune libera. Tara noastra este gata sa primeasca acum turisti din intreaga lume care sa se bucure de minunata si diversificata ei traditie culturala, de pitorescul peisajelor si de posibilitatile de petrecere a timpului liber. Un nou val de entuziasm si daruire au redat stralucire obiectivelor turistice pentru a transforma Romania intr-o destinatie de vacanta unica. Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor români si straini, putem alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Putem schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop sau putem sa trandavim la soare pe plajele Marii Negre care sunt asemanatoare cu cele mediteraneene. Putem face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau putem explora cu barca cei 5 640 km2 de salbaticie din Delta Dunarii. Putem admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate. In Transilvania, pionul principal in jurul caruia ne invartim, putem asista la festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica pe care le cumpara si sunt facute pentru a fi folosite cu placere, ele nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare. Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza aceasta tara este patrimoniul ei folcloric.

Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice aduce Romania pe unul din primele locuri in Europa. Localizarea Romaniei la intretaierea mai multor drumuri europene faciliteaza accesul aici pe toate caile - cu avionul, masina, trenul sau vaporul. Mai mult decat atat, putem vizita toate aceste locuri profitand de confortul oferit de tot mai multe hoteluri si restaurante, de reteaua interna de transport aerian, pe calea ferata sau cu autobuzul, toate la preturi surprinzator de scazute. Specialitilile culinare locale si vinurile de regiune sunt o adevarata revelatie. “Romania merita sa fie vizitata”

Forma de turism care pare sa fie in continua crestere este turismul rural, turistii preferand aceasta deoarece reprezinta o oportunitate de relaxare, un mod de scapare din aglomeratia si poluarea urbana. Numarul pensiunilor turistice , agroturistice si agromontane e în continua crestere, calitatea serviciilor acestora si modul de organizare fiind treptat in continua crestere.

În aceasta lucrare vom încerca sa prezintam modul în care se poate organiza activitatea unei pensiuni agromontane pentru a se obtine maximum de confort , profit si calitate atât din partea turistului cât si a agentului prestator de servicii turistice

Turismul este o ramura extrem de importanta in economia unei tari. În România turismul aduce majoritatea Produsului Intern Brut.

În România turismul reprezinta o industrie noua, in formare, în crestere, iar turismul rural a luat o amploare deosebita în România dupa 1990 si în special în ultimii ani. Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor români si straini. Turistii prefera aceasta forma de turism deoarece reprezinta o oportunitate de relaxare, un mod de scapare din aglomeratia si poluarea urbana.

Numarul pensiunilor turistice , agroturistice si agromontane e în continua crestere, însa calitatea serviciilor acestora si modul de organizare lasa putin de dorit.

În aceasta lucrare voi încerca sa prezint modul în care se poate organiza activitatea unei pensiuni agromontane pentru a se obtine maximum de confort , profit si calitate atât din partea turistului cât si a agentului prestator de servicii turistice

Transfăgărăşanul (trans + făgăraş) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia si a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali .

Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Romania, urcand pana la 2042 m , drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice maşină; are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri , datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h . Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri si cel mai lung tunel de la Capra la Balea Lac, de 887 de metri, care strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici. Banda de circulatie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime. Tunelul nu este iluminat artificial. Drumul este închis de la sfărşitul lunii Octombrie până în luna Iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.

Una din cele mai pitoresti zone din Carpati este zona Muntilor Fagaras. Situata in sudul Mediasului, la o distanta de aproximativ 80 km, este vizibila in unele zile chiar de la Medias. Lantul muntos are numeroase inaltimi de peste 2000 m, numeroase cascade si lacuri glaciare.

In perimetrul Muntilor Fagaras se gasesc si rezervatiile naturale Balea si Arpasel, ambele ocrotite, ca urmare a diversitatii florei si speciilor rare care traiesc aici.

Aici, desi nu avem o statiune in adevaratul sens al cuvantului, iubitorii sporturilor de iarna se simt ca acasa. Locatiile de interes sunt situate in muntii Fagaras, pe Transfagarasan, la circa 65 km de Sibiu.

Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine.

Soseaua este inchisa traficului de la sfarsitul lunii octombrie pana in luna iunie din cauza zapezii care acopera drumul. Pe timp de iarna transportul de la Balea Cascada la Balea Lac se poate face cu telecabina pe o distanta de 3800 m.

Transfagarasanul a fost contruit intre 1970 si 1974. Poate ca o sumara prezentare in cifre este dificil de urmarit, dar pentru cei care au rabdarea sa o citeasca, merita spus ca la realizarea celor 92 de kilometri de sosea s-au dislocat circa 3 milioane de tone de roca, s-au facut 830 de lucrari transversale si 290.000 de metri cubi de zidarie. Pentru realizarea tunelului Capra - Balea au fost escavati peste 41.000 metri cubi de roca. De asemenea, s-au folosit 20 tone de dinamita, 3.573 tone de ciment, 89 tone de otel beton, 24.000 ancore, 129 tone de plase sudate, 14.200 metri patrati de cofraje, 1.750 metri liniari de tuburi de beton, 4.100 metri liniari de teava,

50 tone de confectii metalice, 6.900 metri cubi de nisip, 6.000 metri cubi de pietris, 3.000 tone de cribluri si 740 de lampi de iluminat.

Dintre cei care au lucrat la construirea Transfagarasanului, pensionari in acest moment, unii mai povestesc cu cate sacrificii s-a facut soseaua care urca la cer. Inainte nu se puteau trece muntii nici macar cu calul. Dar, se spune ca la un moment dat Nicolae Ceausescu, cand inca nu era presedinte la Romaniei, a trecut prin comuna Arefu si i-a venit ideea ca trebuie facuta o sosea care sa taie muntii. In timpul lucrarilor, exact ca si la Vidraru, au murit multi oameni. Din pacate documentele nu au pastrat pentru istorie aceste cifre. Dar cei care au supravietuit spun ca este vorba de sute de jertfe omenesti. Multi dintre cei care au murit nici macar n-au mai fost gasiti prin prapastiile in care au cazut. Se spune ca la construirea tunelului, minerii care se ocupau cu montarea explozibilului se tineau uni de altii, cate 20 - 30, ca sa nu fie luati de vijelie si aruncati in prapastie.

O poveste care circula din om in om se refera la un calugar pe nume Nectarie. Dupa construirea Transfagarasanului acesta a urcat cu masina, un Trabant, pana la Capra, unde a fost suprins de o avalansa. A lasat masina sub copertina de la Capra iar el s-a aruncat pe zapada, fiind dus de “val”. Se spune ca asa a scapat cu viata, in timp ce masina au gasit-o abia dupa 6 luni cand s-a topit zapada.

Preview document

Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 1
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 2
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 3
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 4
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 5
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 6
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 7
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 8
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 9
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 10
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 11
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 12
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 13
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 14
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 15
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 16
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 17
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 18
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 19
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 20
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 21
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 22
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 23
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 24
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 25
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 26
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 27
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 28
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 29
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 30
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 31
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 32
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 33
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 34
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 35
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 36
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 37
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 38
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 39
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 40
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 41
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 42
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 43
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 44
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 45
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 46
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 47
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 48
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 49
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 50
Pensiunea agroturistică, zona Transfăgărășan, Comuna Cârțișoara - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • cuprins.doc
  • Pensiunea Agroturistica, Zona Transfagarasan, Comuna Cartisoara.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de caz - Pensiunea Turistică Steaua Dunării

Farmecul unor nume inedite - Eselnita, Mraconia, Dubova La 350 de km de Bucuresti, in Banat, la o aruncatura de bat de Serbia se afla Cazanele...

Proiect pensiune agroturistică

În general, dezvoltarea economico-socială zonală ( locală) din perspectiva durabilității, are ca premise și componente naturale, demografice și...

Pensiunea Bellissima

CAPITOLUL I. Prezentarea generală a zonei Beliş - Fântânele Turismul este o ramură extrem de importantă în economia unei ţări. În România turismul...

Serviciile de cazare hotelieră - studiu de caz Hotel Crișana Băile Felix

CAPITOLUL I: TURISMUL ŞI PERSPECTIVELE LUI 1.1. Turismul, ramură a economiei naţionale Turismul este, în înţelegerea multor profesionişti, cu...

Optimizarea Fluxurilor Tehnologice în Bucătăriile Pensiunilor Agroturistice

INTRODUCERE Bucătăria reprezintă arta şi tehnică preparării alimentelor destinate consumului uman, ea poate cuprinde toate noţiunile practice...

Pensiunea SC Edelweis SRL

CAPITOLUL I. PREZENTAREA GENERALĂ A ZONEI BRAN MOECIU 1.1. PREZENTAREA ZONEI BRAN MOECIU Am ales zona Bran Moeciu pentru a ne amplasa pensiunea...

Pensiunea Vatra Cârțișoara, Sibiu

Capitolul 1.Tipul de unitate Unitatea de cazare aleasa pentru dezbatere este reprezentata de o pensiune de 3 margarete. Pensiunile sunt in...

Pensiunea alpină

CAP I Noţiuni introductive despre agroturism 1.1. Importanţa turismul rural În numeroase programe de dezvoltare durabilă a turismului din...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea unei Pensiuni

I.Introducere “Turismul modeleaza lumea si privirile oamenilor sub diferite forme : de la „consum vizual colectiv”, cum il numeste sociologul...

Marketing turistic - Pensiunea Vatra Cărțișoarei

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A ZONEI “TRANSFAGARASAN” 1.1 PREZENTAREA COMUNEI CASTISOARA 1.1.1. ASEZARE: Comuna Cârţişoara este situata la...

Ai nevoie de altceva?