Pensiunea Valea Ialomitei

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Pensiunea Valea Ialomitei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Georgiana Dinca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Capitolul 1 Prezentarea unităţii de cazare.pag 2
Capitolul 2 Zona de amplasare.pag 3
Capitolul 3 Necesarul financiar.pag 4
Capitolul 4 Misiunea şi obiectivele pensiunii.pag 5
Capitolul 5 Analiza pieţei.pag 6
5.1.Cererea turistică.pag 6
5.2.Oferta pensiunii.pag 7
5.3.Tarife şi pachete oferite.pag 8
5.4.Concurenţa.pag 10
5.5.Analiza satisfacţiei clienţilor.pag 12
5.6.Benchmarking.pag 16
Capitolul 6 Analiza SWOT a pensiunii.pag 18
Anexa 1. Criterii de clasificare a pensiunilor de 4 margarete.pag 21
Anexa 2. Imagini ale pensiunii si ale zonei.pag 27
Bibliografie.pag 30

Extras din document

I Prezentarea Pensiunii “Valea Ialomiţei”

Numele firmei: S.C. VALEA IALOMIŢEI S.R.L

Pensiune agroturistică

Locatie : Comuna Moroeni, Judeţul Dâmboviţa

Prin realizarea acestui proiect se doreste construirea si dotarea unei pensiuni turistice care va oferi servicii de cazare in 7 camere, gradul de confort fiind de 4 margarete.

Suprafaţa camerelor, amenajarea, dotările şi serviciile oferite turiştilor vor fi in conformitate cu standardele acestei încadrări şi a normelor metodologice de aplicare privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de turism in România.

Fiecare camera va avea grup sanitar propriu. Spatiile construite sunt separate pe functiuni respectiv: de odihna, bar, servirea mesei/organizare de evenimente.

Fiecare camera va fi dotata cu televizor, frigider, baie cu dus, apa calda permanent. Incalzire

centrala, dar sunt si sobe teracota cu lemne pentru cine doreste (rustic, romantic).

Pensiunea va dispune de un spatiu special amenajat pentru servire la masa si bar cu 30 de locuri. Vor fi servite preparate specifice bucatariei romanesti:; sarmalute in foi de varza cu mamaliguta si ardei iute, placinta( cu branza, mere sau dovleac), ciorba de perisoare, bors de peste, piftie de porc( doar in perioada Craciunului), saramura de peste, tochitura cu mamaliguta etc.

II Zona de amplasare

Comuna Moroeni, Dambovita

Judetul Dambovita constituie o zona turistica de mare interes datorita numeroaselor vestigii ale trecutului istoric a unor monumente de arta de o valoare considerabila, carora li se adauga pitorescul vailor Dambovitei si Ialomitei cu numeroase forme carstice (Pestera Ialomicioara, Cheile Zanoaga, Cheile Tatarului) si frumusetea masivelor Leaota si Bucegi.

Localitatea Moroeni este asezata in extremitatea nordica a judetului Dambovita. Comuna Moroeni este asezata pe cursul superior al raului Ialomita, intr-un cadru natural de vis, unde privirea Sfinxului coboara cu blandete peste casele frumos construite si livezile pline de pomi fructiferi.

Conditiile geo-climaterice, diversitatea si spectaculozitatea formelo de relief, valoarea peisagistica deosebita, bogatia si varietatea vegetatiei si faunei au stimulat dezvoltarea turismului si mai nou a agroturismului in comuna Moroeni.

Principalele atractii care vor putea fi vizitate ,cu ajutorul excursiilor organizate de catre pensiunea noastra dar si individual, sunt: Parcul Natural Bucegi, Lacul Bolboci, Manastirea de la Cota 1000, Pestera Ialomicioarei, Hidrocentrala Dobresti, Cheile Tatarului , Babele si Sfinxul.

Odata cu infiintarea pensiunii vom pune bazele unei stranse colaborari cu agentia de turism Mondo Travel astfel incat atragerea turistilor in zona sa fie mult mai usoara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Valea Ialomitei.doc

Alte informatii

Acest proiect contine creearea unei pensiuni agroturistice in zona bran, mai exact in comuna Moroeni, Dambovita. A fost prezentat in cadrul Facultatii Valahia, Targoviste