Perspective de Dezvoltare si Promovare a Agentiei de Turism SC Offero Tours SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Perspective de Dezvoltare si Promovare a Agentiei de Turism SC Offero Tours SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 55 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere pg.4
Capitolul 1. CAPITOLUL I : PREZENTAREA AGENŢIEI OFFERO TOURS
1.1. Analiza pieţei pe care activează agenţia de turism Offero Tours. pg.5
1.2. Oferta de servicii a agenţiei de turism OFFERO TOURS pg.7
1.3.Concurenţa pg.10
1.4. Analiza comparativă a principalilor indicatori economici pg.12
1.5. Circulaţia turistică pg.14
1.6. Analiza principalilor indicatori economici pg.15
1.7 Misiune pg.27
Capitolul 2. CAPITOLUL II : STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A AGENŢIEI
2.1. Structura departamentelor pg.28
2.2 Obiective pg.29
2.3 Obiectul de activitate al „OFFERO TOURS” SRL pg.30
2.4. Organizarea agenţiei de turism Offero Tours pg.31
Capitolul 3. CAPITOLUL III : ANALIZA CRITICĂ A AGENŢIEI
3.1. Puncte slabe din cadrul societăţii: pg.32
3.2. Politica de marketing pg.32
Capitolul 4. CAPITOLUL IV : PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE ŞI CREŞTERE A CALITĂŢII SERVICIILOR AGENŢIEI
4.1. Perspective de dezvoltare a agenţiei Offero Tour - realizarea unui nou site pg.37
4.2. Forma finală a website-ului pg.39
4.3. Situaţia finală în urma realizării site-ului (după 3 ani ) pg.50
Bibliografie pg.54

Extras din document

INTRODUCERE

Industria turismului şi călătoriilor a cunoscut în ultimul deceniu o evoluţie spectaculoasă şi o diversificare continuă în concordanţă cu cererea tot mai variată de produse şi servicii turistice. Profilul turistului de azi este mai complicat, mai greu de cuprins într-un şablon, fiind în principiu mult mai experimentat, mai informat şi nu în ultimul rând mai sofisticat, dornic să îşi extindă pretenţiile de la produsele standard ( soare, mare, plajă ) la produse de nişa, produse atipice, în destinaţii mai puţin tradiţionale ( safari, explorare, yachting etc.).

Dezvoltarea turismului ca fenomen de masă a contribuit la apariţia turismului organizat, care se desfăşoară doar pe bază de contracte între prestatorii de servicii turistice şi agenţiile de turism. De aici se desprinde importanţa agenţiei de turism, ce reprezintă o unitate specializată în vânzarea de produse şi servicii turistice ale touroperatorilor, caz în care poartă denumirea de agenţie de turism detailistă, dar care are dreptul de a vinde componente ale serviciilor turistice precum rezervări de bilete de avion, camere hoteliere etc. ale furnizorilor în baza unui comision de regulă de 10% din valoarea produsului vândut, fară a fi nevoie de prezenţa touroperatorilor ca verigă de legatură. De asemenea, agenţia de turism are rol de a consilia şi a asista clientul în legatură cu produsele turistice fie ele ale touroperatorilor sau ale altor furnizori.

Agenţia de turism deţine monopolul vânzării, având două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor.

Creşterea circulaţiei turistice, participarea la mişcarea turistică a unor mase tot mai largi, diversificarea motivaţiilor care generează cererea au condus la multiplicarea formelor de turism. Delimitarea formelor de turism, importantă din punct de vedere teoretic şi practic, oferă elemente de fundamentare ştiinţifică a deciziilor privind dezvoltarea şi diversificarea ofertei turistice, alinierea ei la modificările intervenite în structura cererii.

CAPITOLUL I : Prezentarea agenţiei OFFERO TOURS

Agenţia de turism OFFERO TOURS este o agenţie independentă care şi-a început activitatea în data de 8 octombrie 1996. Ea are licenţă atât pentru funcţionarea ca agenţie touroperatoare cât şi ca agenţie detailistă. Acest lucru îi permite să creeze şi să comercializeze propriile pachete, dar şi să revândă pachete preluate de la alţi touroperatori.

Sediul central al agenţiei OFFERO TOURS se află în Piata Victoriei, Complexul Comercial Mercur la parter, in municipiul Ploiesti. Baza materială pe care şi-a creat-o este formată din:

- bibliotecă dezvoltată : ghiduri turistice, hărţi, tabele cu orarele de zbor ale companiilor aeriene, publicaţii şi tipărituri ale organizatorilor de turism care asigură informaţii referitoare la muzee, obiective turistice de agrement, spectacole, ofertă turistică etc., hărţi turistice, planurile diferitelor oraşe, pliante, cataloage, fluturaşi ;

- tehnică modernă (calculatoare performante, aparatură şi medii de comunicare moderne) ;

- spaţii pentru birouri ce permit agenţilor de turism să ofere servicii de calitate la preţuri accesibile având în vedere locaţia sa în centrul Bucureştiului.

Societatea are contracte ferme cu parteneri interni şi externi, companii hoteliere şi transportatori astfel putând oferi toate tipurile de servicii turistice la cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate.

Agenţia dispune de sistemul de rezervări computerizate Amadeus pentru bilete de avion (liderul mondial al sistemelor de rezervare şi emitere pentru produse turistice) având astfel contacte cu toate companiile aeriene. Pentru rezervări internaţionale de locuri la hoteluri, foloseşte sisteme dintre cele mai performante şi rapide extinse până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii : GTA, Dertour, Hotelcon, Amadeus Vista.

Întreg personalul care lucrează în departamentele de specialitate cunoaşte în detaliu structurile de primire din România şi dintr-o serie de ţări străine. Astfel agenţii de turism pot oferi recomandări cât mai personalizate şi cât mai aproape de ce doresc potenţialii turişti, ori de câte ori este nevoie, având în vedere că ei au fost pregătiţi să cunoască toate elementele ca :

- motivaţia pentru turism şi timp liber ;

- echipamentele şi activităţile de petrecere a timpului liber ;

- activităţi de petrecere a timpului liber care răspund cel mai bine nevoilor turiştilor ;

Fisiere in arhiva (1):

  • Perspective de Dezvoltare si Promovare a Agentiei de Turism SC Offero Tours SRL.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ FACULTATEA DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN ŞI INTERNAŢIONAL