Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Cap 1. Prezentarea generala a Noii Zeelande

1.1. Pozitia geografica si vecini

Noua Zeelanda este o tara formata din doua insule mari si multe insule mici in sud-vestul Oceanului Pacific. Printre natiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelanda are cea mai mare si aproape cea mai industrializata economie si este numai a doua dupã Papua Noua Guinee ca populatie. Noua Zeelanda este notabila pentru izolarea ei, fiind separata de Australia la Nord-Vest de Marea Tasmaniei cam 2000 km distanta. Cei mai apropiati vecini sunt Noua Caledonie, Fiji si Tonga.

1.2. Cai de acces

Pentru a ajunge in Noua Zeelanda sunt disponibile doar doua mijloace de transport. Fie ca alegeti companiile aeriene, fie ca veniti pe apa, iata cateva dintre punctele importante de legatura cu lumea exterioara.

Portul din Auckland este unul dintre cele mai mari porturi din tara,deservind atat transporturilor de marfa cat si pentru pasageri.

Portul din Onehunga este un port mai mica flat in vecinatatea orasului Onehunga.

Portul Wiri unde se face legatura dintre calea maritime si cea feroviara care duce in interiorul tarii.

Cand vorbim despre aeroporturi,cel mai important de aici este cel din Auckland. Multi vizitatori straini cat si din tara trec zilnic prin punctele de imbarcare din acest aeroport.

Aeroportul din Wellington este o poarta de access spre capitala si a fost votat ca fiind cel mai bun aeroport in anul 2011. De aici, la fiecare zece minute exista cate un autobuz care face legatura intre aeroport si caile feroviare.

1.3. Istoria formarii Noii Zeelande

Noua Zeelanda este una dintre cele mai noi populații formate. Polinezienii stabiliți aici au ajuns in ale lor waka intre secolul al XIII-lea și secolul al XV-lea, formand populatia și cultura indigena Maori. Locuitorii Insulelor Chatham se stabilesc in sud-estul Noii Zeelande formand categoria de populație Maoriori, dar inca se dezbate daca ei s-au mutat aici din alta parte a Noii Zeelande sau de altundeva din Polinezia. Majoritatea Noii Zeelande a fost divizată în teritorii tribale numite rohe toate resursele fiind controlate de iwi('trib'). In mod normal două iwi nu controlau aceași rohe. Māori au adaptat la alimentația lor consumul resurselor marine, flora și fauna, vanatoarea marilor păsări moa (care în scurt timp au dispărut), si a soarecelui Polinezian (Rattus exulans) a cartofului dulce (kumara; Ipomoea batatas), pe care ei le-au introdus in teritoriu.

Primii Europeni cunoscuți, care au ajuns în Noua Zeelanda, au fost condusi de Abel Janszoon Tasman, care a navigat in susul coastei de vest a insulelor de Sud și Nord în 1642. El a numit-o Staten Land crezand ca face parte din taramul Jacob Le Maire descoperit in 1616 pe coasta statului Chile. Staten Land apare pe primele hărti ale lui Tasman, dar această denumire a fost schimbata de către cartografii olandezi (Dutch) în Nova Zeelandia după provincia neerlandeza Zeeland, la ceva timp dupa ce Hendrik Brouwer a demonstrat în 1643 că teritoriul Americii de Sud este o insula. Latinescul Nova Zeelandia devine Nieuw Zeeland in neerlandeza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR“ BUCURESTI