Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3542
Mărime: 41.85KB (arhivat)
Publicat de: Horea Buzatu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Baltescu Codruta
UNIVERSITATEA „TRANSILVANIA” – BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTER : ADMINISTRAREA AFACERILOR ȊN TURISM

Extras din proiect

Turismul viticol include promovarea vinului prin crame, puncte sau centre de degustare ale societăţilor viticole, dar şi promovarea societăţilor care desfăşoară activităţi în acest domeniu.

Turismul viticol scurtează, de fapt, distanţele dintre iubitorii de vin şi producători, iar turiştii care pot vedea la faţa locului procesul de obţinere a vinului şi efortul care însoţeşte acest proces vor fi primii promotori ai consumului de vin bun, autentic.

Totodată, cramele şi podgoriile româneşti pot constitui o destinaţie aparte, consolidând oferta turistică autohtonă.

Vizitele la podgorii şi degustarea de vinuri în cadru organizat nu mai reprezintă o noutate pe piaţă turistică autohtonă, ba chiar se pot considera atractive. Potrivit estimărilor ANAT, la nivelul anului 2008 s-a estimat o creştere cu 20%, aproximativ 2.200 mai mulţi turişti pe podgoriile româneşti, faţă de anul 2007. Totuşi destul de puţin, dacă ne raportăm la regiunile cu tradiţie precum Nappa Valley din California, unde anual ajung 4,7 milioane de turişti.

În ciuda faptului că majoritatea cramelor din România nu oferă cazare pentru turişti, serviciile disponibile sunt argumente suficiente pentru a atrage clienţii. Spre exemplu, Cramele Recaş (Judeţul Timiş) oferă celor interesaţi vizitarea podgoriei, vizitarea pivniţelor, dar şi o degustare de vinuri.

Printre cei mai importanţi beneficiari ai acestui eveniment se numără Asociația Degustătorilor Autorizați din Romȃnia (ADAR), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă dar și Ministerul Turismului, iar pe plan secund societățile viticole din țară.

Conceptul de organizare a Expoziției de Vinuri Vinvest organizată la Timișoara a fost acela de de a promova vinul pe două direcții: ȋncurajarea turismului viticol din țara noastră dar și promovarea vinurilor cu Denumire de Origine ControlatĂ (DOC).

Tocmai de aceea va fii organizată la Timișoara Expoziția de Vinuri Vinvest, expoziție ce să vă desfășura pe perioadă a 3 zile, ȋncepȃnd vineri 29 octombrie, orele 10 și terminȃndu-se duminică 31 octombrie, orele 21:00.

Firma desemnată pentru a organiza aceasta expoziție este renumită Tisza Expo , firmă specializată ȋn domeniul organizării de expoziții și festivaluri. Firma cu sediul ȋn Ungaria, avȃnd sediul central ȋn Budapesta str. Hajnal, nr 69/A se ocupa cu expoziții în aer liber, expoziții de interior, design expo, festivaluri ȋnsă și de publicitatea acestora. Produsul firmei include: pavilioane indoor şi outdoor expoziţie, cabine, cadouri corporative şi materiale tipărite. Aceasta a primit ȋn anul 2009 Diploma de Onoare referitoare la organizarea de expoziții și festivaluri, ȋn mare parte datorȃndu-se satisfacției pe care a oferit-o clienților pe care i-a avut de-a lungul timpului.

Asociaţiile participante şi expozante prezente sub umbrelă ADAR la Expoziţia de Vinuri Vinvest şi care vor expune o gamă largă de vinuri vor fi:

-Vitis Transilvania - Jidvei,

-AP Domeniile Cotnari - Cotnari,

-APVPV Dobrogea - Murfatlar,

-Vinex Murfatlar,

-Asociaţia Tohani Dealu Mare - Domeniile Tohani,

-Oenoterra,

-Cramele Halewood,

-AIV Vrancea Pietroasele - Vincon,

-Cramele Odobeşti,

-APVPV Ostrov - Domeniile Ostrov,

-Asociaţia Oltenia - Domeniile Sâmbureşti.

Ȋn cele 3 zile de expoziţie vor avea loc conferințe, ȋntȃlniri ȋntre participanți, ȋnsă și lansări și degustări de vinuri, concerte si workshopuri.

Toate acestea se vor desfășura ȋn spațiile special amenajate: vor fi puse la dispoziția participanților săli de conferință cu o capacitate de 200 de persoane, ȋnsa și un spațiu necesar pentru toţi participanții pentru a-și putea expune vinurile. De asemenea vor exista zone special amenajate unde participanții vor putea să ȋși ia pauzele și să servească masa.

Firma organizatoare va putea oferi servicii de cazare pentru participanți ȋn hotelurile din Timișoara, transportul de la/ spre aeroport și ȋnchiriere de autoturism, tururi ale orașului Timișoara, deoarece aceștia doresc ca participanții (clienții) să se simtă ca acasă.

Invitati de seamă vor fi prezenţi pe intreaga durata a evenimentului, precum:

-Elena Udrea – Ministrul Turismului și Dezvoltării Regionale.

-Sebastian Martin , preşedintele ADAR, a reuşit să înființeze, cu succes, Asociația Degustătorilor Autorizați din Romȃnia.

-Ovidiu Gheorghe – director general al Patronatului Naţional al Viei și Vinului (PNVV)

-Dragoș Anastasiu - Președinte al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicolă.

-Ghenadie Bobeica reprezentantul WINERO.

-Ilja Gort , unul dintre cei mai cunoscuţi degustători de vinuri,

-Ciprian Stancu, consultant de vinuri pentru www.connaisseur.ro şi creator al vinului “Fulg de Vară’’

-Sunt invitați și reprezentanți ai Consiliului Local Timișoara :

-Gheorghe Ciuhandu, primarul orașului Timişoara;

-Ion Bistriceanu, prefect;

-Cristian Staicu, consilier local;

-Stelian Popescu, preşedintele Consiliului Județean.

Printre activitățile necesare organizării expoziției se numără următoarele:

1. Contractare expozanți, cu scopul confirmării prezenței. Cu aproximativ 20 de zile ȋnaintea ȋnceperii evenimentului vor fii contactați telefonic participanții oficiali şi cei regionali. Contractarea expozanţilor va fii efectuată prin ȋncheierea de Contracte privind tarifarea, suprafața standurilor contractate, perioada contractată, și condițiile de participare.

Toţi expozanţii vor primi studiile de piaţă privind potenţialii clienți, planul spaţiului expoziţional cât şi planul operaţional al evenimentului.

Participanții vor trebui să-şi confirme prezenţa cu cel târziu o lună înainte de începerea festivalului.

Preview document

Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 1
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 2
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 3
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 4
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 5
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 6
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 7
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 8
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 9
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 10
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 11
Planificarea și organizarea expoziției de vinuri Vinvest Timișoara 2010 - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Planificarea si Organizarea Expozitiei de Vinuri Vinvest Timisoara 2010.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?