Politici Macroeconomice in Turismul Portugaliei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Politici Macroeconomice in Turismul Portugaliei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Portugalia este o destinaţie preferată de către mulţi turişti, un loc ideal pentru practicarea sporturilor de apă şi a golfului, oferind facilităţi turistice moderne, primitoare şi personalizate, cum ar fi "turismo de habitacao" (locuințe private, de la ferme incântătoare până la adevărate palate şi castele), "hotes de charme" sau "pousadas". Portugalia şi-a păstrat de-a lungul secolelor principala sa comoară: o puternică reputaţie pentru ospitalitate, care o transform într-un paradis al comfortului şi siguranţei.

CAPITOLUL I

TURISMUL ÎN PORTUGALIA

Portugalia (portugheză Portugal) sau Republica Portugheză (portughezăRepública Portuguesa) este o ţară situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică, având graniţă cu Oceanul Atlantic în vest şi în sud, iar cu Spania în nord şi în est. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Açores) şi Insulele Madeira.

1.1 Scurt istoric

Împărțirea naturală a Peninsulei Iberice nu este de la vest spre est, ci de la sud spre nord, separând cultura și climatul atlantic de cel mediteranean. Totuși, Portugalia cu granițele aproape stabilite în secolul al XIII-lea, este una dintre cele mai vechi națiuni din Europa. A descoperit și a pierdut unimperiu, și-a abandonat și și-a recâștigat autonomia, iar de la revoluția din 1974, care a pus capăt perioadelor dictatoriale, și-a format noi legături cu fostele sale posesiuni.

Din punct de vedere istoric, Portugalia a cunoscut o mulțime de suișuri și coborâșuri, perioade negre sau, din contră, vremuri glorioase care îi îmbogățesc valoarea din prezent. Acest teritoriu rupt parcă din Spania și împrejmuit de cealaltă parte de Oceanul Atlantic și-a câștigat independența în 1143. Încă din cele mai vechi timpuri, locuitorii acestui pământ au avut ca principale preocupări pescuitul sau comerțul naval. Legăturile Portugaliei cu oceanul au atins un nivel absolut în secolele XV, XVI cand această mică țară a devenit unul dintre cei mai importanți jucători în lumea Imperiilor Coloniale.

Situată în sud-vestul Peninsulei Iberice, pe coasta Atlanticului, Portugalia a fost de-a lungul istoriei o puternică forță maritimă. În 1415, portughezii au ridicat pânzele și au pornit într-o serie de călătorii care i-au consacrat ca descoperitori ai rutelor maritime către India, Brazilia, China și Japonia. Ei au fondat în același timp așezări pe coastele de est și vest ale Africii.

Lisabona, port la Atlantic, a cunoscut o perioadă de aur în detrimentul celorlate orașe – porturi europene, cum ar fi Veneția sau Genova. Importanța sa comercială precum și frumusețea cadrului natural au reprezentat motive suficiente pentru o dezvoltare arhitecturală extrem de frumoasă, care poate fi admirată și astăzi.

Gloria Portugaliei a încetat la sfârșitul secolului al XVI-lea când țara a fost anexată Spaniei. În 1640 își recâștigă independența dar în secolul XVIII este ocupată de francezi în Războaiele Napoleonice, iar mai apoi își pierde, una cate una, toate coloniile braziliene. În secolul al XX-lea, după aproape 50 de ani de fascism, Portugalia recunoaște independența tuturor coloniilor sale din Africa și Asia pentru ca în 1986 să devină memebru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politici Macroeconomice in Turismul Portugaliei.docx

Bibliografie

1. Fiona Dunlop, National Geographic Traveler Portugalia, ed. Adevarul Holding, National Geographic Washington, D.C;
2. Constantin Furtuna, Atlasul Lumii, Reader’s Digest, 2009;
3. http://www.tvl.ro/lisabona/obiective_turistice_lisabona.html;
4. http://books.google.ro/books?.

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAȘOV FACULTATEA DE ALIMENTAȚIE ȘI TURISM