Potentialul Turistic al Deltei Dunarii

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Potentialul Turistic al Deltei Dunarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 51 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Onose Catalina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Argument.4
Capitolul I
Probleme generale ale geografiei turismului
1.1 Definitii si concepte in turism.5
1.2 Consideratii asupra dezvoltarii turismului.7
1.3 Tipuri si forme de turism.8
Capitolul II
Delta Dunarii: prezentare generala,oferta turistica
2.1 Prezentare generala.11
2.1.1 Relieful.12
2.1.2 Clima.13
2.1.3 Precipitatiile.14
2.1.4 Reteaua hidrografica.14
2.1.5 Flora si fauna.Rezervatii.14
2.2 Scurt istoric.18
2.3 Civilizatie.Cultura.19
2.4 Turismul si obiectivele turistice ale Deltei Dunarii.21
2.4.1 Agroturismul.22
2.4.2 Turismul sportiv.23
2.4.6 Obiectivele turistice.24
2.4.6.1 Obiectivele turistice generale.25
2.4.6.2 Vestigii istorice.26
2.4.7 Festivaluri si sarbatori.26
Capitolul III
Conceperea de produse turistice
3.1 Circuitul turistic.Programul oferta.33
3.2 Analiza de pret.35
3.3 Promovarea produsului turistic.36
BIBLIOGRAFIE.37

Extras din document

Argument

Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în afara zonei în care cineva trăieşte sau munceşte, de la călătorii de o zi până la vacanţe în străinătate.

Turismul se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică secolelor XX şi XXI.

Mi-am ales aceasta teme pentru proiect deoarece:Delta Dunarii reprezinta un important areal turisic cu tendinte de dezvoltare continua.

Delta Dunarii este un paradis natural, se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2860 km (1788 de mile) de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania.

Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5640 km2 (2200 de mile patrate).

Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, in timp ce varietatea de 1150 de specii de plante cuprinde de la liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar pana la nuferi.

Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei Tulcea, un oras aproape la fel de vechi ca si Roma, situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, deci unde incepe lunca.

Acest tinut salbatic al apelor va face sa descoperiti multe lucruri uimitoare. O excursie in Delta va ramane o amintire de neuitat din toate punctele de vedere.

Proiectul este alcatuit din trei capitole.In primul capitol se trateaza problemele generale ale geografiei turismului,concepte in turism, tipuri si forme de turism.In al doilea capitol este prezentata Delta Dunarii.Sunt informatii referitoare la Delta Dunarii despre clima, relieful,reteaua hidrografica, flora, fauna, rezervatiile naturale, civilizatiile, vestigiile istorice, obiectivele turistice.In ultimul capitol se precizeaza un circuit turistic in admirabila arca a lui Noe.

CAPITOLUL I

PROBLEME GENERALE ALE GEOGRAFIEI TURISMULUI

1.1 Definitii si concepte in turism

Termenul de turism isi are originea in semnificatiile urmatoarelor cuvinte latinesti: tornare = a se intoarce si turnus = o miscare circulara ce nu presupune schimbarea rezidentei.Turismul este o latura a sectorului tertiar al economiei, unde activitatea prestata are ca scop organizarea si desfasurarea calatoriilor de agrement, recreere sau deplasarilor de persoane la diferite congrese si reuniuni, include toate activitatile necesare satisfacerii nevoilor de consum si de servicii ale turistilor. loisir = petrecerea timpului liber lessure = activitatea prestata in timpul liber.

Definitie negativista: Turismul este o cheltuiala neutila si nefasta, consecinta a tendintei spre risipa si distrugere a bogatiei materiale in scopul satisfacerii placerii, dar care nu poate restabili echilibrul afectiv al individului alienat.

Turismul include activitatea unei persoane care calatoreste in afara mediului sau obisnuit pentru mai putin de o perioada suficienta de timp si al carui scop este altul decat exercitarea unei activitati remunerate la locul de vizitare.

Activitatea turistica are un caracter dinamic, ea modificandu-se odata cu schimbarile ce au loc in cadrul economiei nationale.Turismul este o ramura de interferenta (are legaturi cu multe alte sectoare de activitate economica) si o ramura de consecinta (se sprijina pe rezultatele obtinute in alte ramuri de activitate).

Subiectii relatiilor turistice

Conform recomandarilor Conferintei Mondiale a Turismului, in activitatea turistica se utilizeaza cu termenul de vizitator. Vizitatorul reprezinta orice persoana care se deplaseaza intr-un loc, altul decat acela al mediului sau obisnuit pentru mai putin de 12 luni si al carui scop de calatorie este altul decat exercitarea unei activitati remunerate la locul vizitat. Acest termen de vizitator include alti 2 termeni specifici, respectiv turistul si excursionistul.

Turistul este acea persoana care calatoreste pentru cel putin 24 de ore si care innopteaza intr-o unitate de cazare.

Excursionistul reprezinta acel vizitator temporar al carui sejur este mai mic de 24 de ore.

Turismul intern, national si international

Turismul intern reprezinta o activitate turistica practicata in interiorul unei tari si vizeaza atat turismul realizat de rezidentii acelei tari care viziteaza propria lor tara, cat si turismul receptor care include vizitele nonrezidentilor pe teritoriul acelei tari.

Turismul national reprezinta activitatea turistica inclusa in categoria de turism intern, la care se adauga turismul emitator, care se refera la rezidentii acelei tari care viziteaza alte tari.

Turismul international include turismul receptor sau exportul de turism si turismul emitator sau importul de turism.

Conceptul de produs turistic

Produsul turistic este realizat prin valorificarea unor resurse naturale, in conditii specifice “de productie”, care includ activitati ce permit “transformarea” lor in marfa, acesta urmand sa fie vanduta consumatorului potential.

Conceperea si comercializarea produselor turistice se realizeaza in etape succesive,incepand de la politicile de marketing si terminand cu analizele de pret si eficienta.

Definirea conceptuala a produsului turistic are in vedere un ansamblu de bunuri materiale si servicii capabil sa satisfaca nevoile de turism ale unei persoane,intre momentul plecarii si momentul sosirii in locul de deplasare.

Bunurile materiale la care se face referinta sunt concretizate in:

- patrimoniul de resurse naturale, culturale, artistice, istorice, arheologice, tehnologice, medicale etc., care formeaza cadrul fizic de bvaza si care vor manifesta o atractie pentru turisti;

- anumite elemente de infrastructura sau echipamente care, desi nu genereaaza motivatia sau cererea de turism, contribuie in mod hotarator la satisfacerea acesteia (hoteluri, resturante, terenuri sau sali de sport, de spectacol, de conferinte etc.);

- unele facilitati de acces,legate de mijloacele de transport(de vehicule si cai de comunicatii)alese de turisti pentru a ajunge la obiectivele dorite.

Fisiere in arhiva (2):

  • delta dunarii (prezentare).ppt
  • Potentialul Turistic al Deltei Dunarii.doc