Potentialul Turistic in Zona Bucuresti Ilfov

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Potentialul Turistic in Zona Bucuresti Ilfov.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Camelia Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

I. PREZENTAREA ZONEI BUCURESTI - ILFOV
1. Asezare
2. Accesibilitate
3. Cadru natural
4. Cadru socio- economic
5. Resurse turistice
6. Analiza echipamentelor turistice
II. ANALIZA CIRCULATIEI TURISTICE
1. Numarul turistilor in perioada 2003-2007
2. Numarul innoptarilor/ zile- turist in perioada 2003-2007
3. Durata medie a sejurului in Romania in perioada 2003-2007
4. Densitatea circulatiei turistice in perioada 2003-2007
5. Preferinta relativa pentru turism
III. PROIECT DE DEZVOLTARE PENTRU JUDETUL ILFOV
IV. PROMOVAREA PROIECTULUI DE DEVOLTARE
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAP. I – PREZENTAREA ZONEI BUCURESTI-ILFOV

I.1 Asezare

Regiunea Bucuresti - Ilfov, este constituita din orasul Bucuresti - capitala Romaniei - si judetul Ilfov. Regiunea este situata în sudul tarii, în partea centrala a Campiei Romane, mai precis intre urmatoarele coordonate: 25°49'50" - 26°27'15" longitudine estica si 44°44'30" - 44°46' 5" latitudine nordica.

Regiunea este localizata in partea de sud-est a Romaniei, în Campia Vlasiei şi se suprapune in intregime unor subunitati ale acesteia: Campia Snagov, Campia Movilitei, Campia Bucurestiului, Campia Calnicului si lunca Arges - Sabar, la aproximativ 100 km sud de Muntii Carpati, 200 km de Marea Neagra şi 60 km de Fluviul Dunarea. Capitala Romaniei, Bucuresti, se afla la 390 km distanta de Sofia, 630 km distanta de Belgrad si 900 km distanta de Budapesta.

Suprafata totala a Regiunii Bucuresti - Ilfov este de 1821 km2, din care 12,5% reprezinta teritoriul administrativ al Bucurestilor si 87,5% reprezinta teritoriul Judetului Ilfov. Cele doua entitati care alcatuiesc regiunea sunt totodata si cele mai mici unitati teritorial administrative ale Romaniei din punct de vedere al intinderii.

Municipiul Bucuresti este situat la intersectia a doua culoare de transport trans-europene (culoarele de transporturi rutiere şi feroviare nr. 4 si nr. 9) precum si in proximitatea culoarului Dunarii. Sub acest aspect Capitala contribuie in mod hotarator la rolul international al Romaniei, atat ca releu între Europa si Asia (confirmat la reuniunea CEMAT, Hanovra, septembrie 2000), cat si ca punct nodal intre regiunea centrala si cea sud-est europeana.

Prin statutul sau metropolitan Capitala domina nu numai regiunea de dezvoltare ci si zonele invecinate acesteia. Astfel cooperarea sau reechilibrarea în regiunile Bucuresti – Ilfov si Sud – Muntenia este dependenta de zona / regiunea metropolitana a Bucurestilor.

I.2 Accesibilitate

Transportul Rutier

In Romania exista doar 211 km de autostrada, din care 193,1 km încep/iau sfarsit în Bucuresti:

- A1 Bucuresti-Pitesti, 95,8 km, A2 Bucuresti-Drajna, 97,3 km, A2 Fetesti-Cernavodă 17,5 km

Soseaua de centura din jurul Capitalei nu este terminata (aprox. 20 km dintr-un total de 78 km la sfarsitul anului 2005), fapt ce afecteaza nivelul de congestie a traficului si consecintele sale colaterale (cum ar fi durata ridicata de deplasare, inaltul nivel de poluare si consum de energie) in perimetrul urban Bucuresti. Tot in aceasta privinta, parcarile pentru masini nu sunt suficient dezvoltate, atat în perimetrul urban al Bucurestiului cat si la numeroasele porti de acces din Ilfov catre oras.

In anul 2004, numarul strazilor publice din Bucuresti-Ilfov se ridica la 872 km, din care 291 km de drumuri nationale (atat în Bucuresti cat si in Ilfov) si 581 de drumuri judetene si comunale (toate incluse in teritoriul administrativ al Judetului Ilfov). Mai putin de 50% din drumurile publice sunt modernizate, drumurile judetene si comunale avand rata cea mai mica de modernizare (28.4)%.

Transportul Feroviar

In decembrie 2003, regiunea Bucuresti-Ilfov era dotată cu 343 km de cale ferata functionala, din care, peste 62% (214 km) electrificata; 161 km de cale ferata, din care 44% electrificata, era localizata în perimetrul Municipiului Bucuresti, în vreme ce 82 km de cale ferata, din care 78% electrificata, era localizata în zona Judetului Ilfov.

Transportul aerian

In prezent, cele doua aeroporturi din Bucuresti-Ilfov, Henri Coanda si Aurel Vlaicu sunt pe primul si respectiv al doilea loc din Romania, pasagerii si bunurile transportate reprezentand aproximativ 83% din volumul total national.

Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic in Zona Bucuresti Ilfov.doc

Alte informatii

Proiect prezentat in cadrul facultatii Romana-Americana.