Practică agenție de turism Omni Tour Iași

Proiect
9.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 7068
Mărime: 239.76KB (arhivat)
Publicat de: Fiodor Chirilă
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lorin Dragan

Cuprins

  1. 1. Motivatie 3
  2. 2. Sinteza raportului 3
  3. 3. Sector de activitate 4
  4. 4. Istoric :infiintare, evolutie, privatizare 4
  5. 5. Obiectivul de activitate 8
  6. 6. Analiza evoluţiei principalilor indicatori: cifra de afaceri; venituri; cheltuieli; profit; număr personal; active – necorporale, corporale – pe categorii 28
  7. 7. Managementul organizaţiei: structura organizatorica(organigrama) , managerii 9
  8. 8. Personalul organizatiei 10
  9. 9. Piata organizatiei 18
  10. 10. Oferta organizatiei 22
  11. 11. Consumatori si clienti 30
  12. 12. Dinamica si structura pietei 28
  13. 13. Dinamica pietei 29
  14. 14. Concurenta 29
  15. 15. Concluzii si opinii personale 30

Extras din proiect

Motivatie

Turismul s-a constituit ca fenomen complex şi bine conturat abia în ultima jumătate de secol. El a căpătat o amploare deosebită în contextul dezvoltării generale a economiei şi societăţii la nivel mondial, remarcându-se atât prin ritmurile încete de creştere, cât şi prin prezenţa sa în spaţii geografice tot mai extinse. În acelaşi timp, în special în ţările dezvoltate, condiţiile social-economice au determinat schimbări importante ale comportamentului social. În acest context una dintre caracteristicile lumii contemporane este şi faptul că turismul a devenit o nevoie socială.

Nevoia de recreere, de îmbogăţire a cunoştinţelor culturale sau a vieţii spirituale sunt numai câteva din motivaţiile ce contribuie la generarea fenomenului turistic.

Sinteza raportului

Acest raport cuprinde o descriere detaliată a societăţii comerciale „Omni Tour & Travel.”.Este o societate cu un capital privat 100 %.

Societatea îşi are sediul în orasul Iasi, situată la parterul blocului G3 din Soseaua Pacurari, langa Pizzeria Smiley.

Este o societate a cărei situaţii este vizibil în stadiul de dezvoltare din 2007 până în 2008 având o creştere a Cifrei de Afaceri de 15598 Lei. Cauzele acestei creşteri mari a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii activităţii turistice dezvoltate o reprezintă extinderea şi modernizarea mijloacelor de transport, oferte la diferita pachete turistice, etc.

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de clienţi organizaţia a încheiat contracte cu importante agenţii din toată ţara, contracte care sunt atractive prin comisioanele oferite agenţilor, şi clienţilor prin tarifele impuse în funcţie de sezonalitatea produselor turistice oferite.

În ceea ce priveşte sezonalitatea, cererea este foarte mare în periodele de vară-iarnă şi mai scăzută în sezonul ploios primăvară-toamnă, când atât resurselor naturale le scade potenţialul, cât şi posibilităţilor de agrement. Pentru atragerea clienţilor şi în perioade de extrasezon, tarifele scad, iar pachetele de servicii oferite sunt extrem de atractive.

În raportul realizat este analizată situaţia pieţii de distibuţie şi categoriile de clienţi. Din aceste puncte de vedere precizez că ne adresăm unei pieţi extrem de diversificate pe categorii de vârste, pe structuri socio-profesionale, pe particularităţi geografice, în funcţie de mediul economic şi cultural din care aceştia provin.

Concurenţa organizaţiei vine si din partea celorlalte agentii de turism din iasi dar si din provincie, care atrag un segment numeros de clienţi prin diferite categorii de servicii.

Proasta calitate a drumurilor, atrag din ce în ce mai puţini turişti străini, întârzierile datorate mijloacelor de transport pe aceste rute fiind decisive în alegerea făcută de turişti. Ştim cu toţi că componenta timp în transporturi, trebuie să ocupe cea mai mică perioadă posibilă, deoarece intră în componenţa sejurului sau concediului fiecărei persoane.

Efectiv raportul prezintă posibilităţile de realizare a serviciilor turistice şi calitatea acestora, date informative despre agentia Omni Tour & Travel care le oferă şi posibilităţile de diversificare şi dinamică a ofertei acesteia în timp.

1. Agentia de turism

- Prezentare generala

Agentia Omni Tour & Travel a fost infiintata in anul 2007 si inmatriculata in Registrul Comertului , J22 – 1285/2007 avand forma juridica de constituire societate cu raspundere limitata si un capital privat de 100 %. Societatile cu raspundere limitata se infiinteaza pe baza de contract de societate, obligatiile sociale garantate cu patrimonial social al societatii, iar actionarii sunt obligati numai la plata partilor sociale.

Contractul de societate cuprinde elemente necesare pentru infiintarea si functionarea unei firme: numele actionarilor si domiciliul lor, forma si denumirea societatii, partea fiecarui asociat la pierderi si beneficii, localitatile in care firma are sucursale si filiale, durata societatii, modul de dezolvare si de lichiditate al societatii. Controlul societatii este realizat de catre asociatii directi ai unitatii pe tot timpul functionarii acesteia.

Documentatia necesara obtinerii licentei de turism este urmatoarea:

- cerere de eliberare a licentei de turism;

- certificatul constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii: obiectul de activitate al societatii, structura actionariatului, datele de identificare a societatii ce se înscriu în certificatul de înmatriculare si sediul punctului de lucru unde se înfiinteaza agentia de turism (agentul economic poate furniza informatiile respective si prin prezentarea copiilor de pe actele oficiale ale societatii, din care rezulta informatiile sus-mentionate.)

Preview document

Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 1
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 2
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 3
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 4
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 5
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 6
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 7
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 8
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 9
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 10
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 11
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 12
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 13
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 14
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 15
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 16
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 17
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 18
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 19
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 20
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 21
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 22
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 23
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 24
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 25
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 26
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 27
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 28
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 29
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 30
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 31
Practică agenție de turism Omni Tour Iași - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Practica Agentie de Turism Omni Tour Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Practică agenție de turism

Motivaţie, explicaţii Am ales această agenţie de turism, Activ Travel, pentru a efectua stagiul de practică pentru a capăta un minim de experienţă...

Analiza Comparativă a Dezvoltării Turismului în România și Olanda

I.Analiza comparativă a dezvoltării turismului în România şi Olanda Localizare geografică a României. România este situatã în centrul geografic...

Analiza comparativă a stațiunilor Brădet, România și Podebrady, Cehia

CAPITOLUL I CONSIDERATII GENERALE 1.1 Pozitie geografica Situat în partea central-sudică a României, judeţul Argeş, cu o suprafaţă de 682631 ha...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?