Practică Restaurant Cocoșul Roșu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2849
Mărime: 56.42KB (arhivat)
Publicat de: Romeo Crețu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Majoritatea economiştilor privesc serviciile ca un sistem de utilităţi, în care beneficiarul cumpără sau foloseşte nu un produs, ci o anumită utilitate, care-i conferă anumite avantaje ori satisfacţii, neconcretizate, în majoritatea cazurilor sub formă materială şi destinate satisfacerii unor nevoi personale sau sociale.

Realizarea distincţiei între un produs şi un serviciu este greu de realizat datorită faptului că procurarea unui produs este adesea însoţită de anumite servicii de sprijin (de pildă instalarea), iar procurarea unui serviciu adesea include bunuri (produse) ajutătoare (ex. hrana într-un restaurant).

Operaţiile zilnice din servicii reprezintă permanente provocări deoarece obiectivele organizaţiei, nevoile clienţilor şi furnizorul (provider-ul) de servicii trebuie gândite, administrate simultan, în cadrul unui mediu într-o continuă schimbare.

Imposibilitatea inventarierii output-ului în servicii (comparativ cu producţia de bunuri) creează pentru management o provocare în sensul realizării concordanţei între cerere şi capacitatea de servire. Aceasta ilustrează inseparabilitatea dintre marketing şi operaţiile efective de servire.

Alimentaţia publică este un domeniu de activitate economic ce se ocupă cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor împreună cu alte produse alimentare şi băuturi.

Unităţile din acest domeniu al “alimentaţiei publice, turism şi activităţi conexe” oferă multiple posibilităţi de destindere, recreere şi agreement.

Unităţile de alimentaţie publică oferă consumatorilor şi o gama bogată de servicii cum ar fi: organizarea unor mese festive în unităţile proprii, organizarea unor mese festive la domiciliul clientului, organizarea recepţiilor şi altele.

Activitatea în alimentaţia publică şi turism impune lucrătorilor, sarcini şi responsabilităţi deosebite în ceea ce priveşte pregătirea şi perfecţionarea profesională.

Astfel pentru lucrătorii din acest domeniu de activitate, cunoaşterea şi respectarea cu stricteţe a regulilor de comportare civică precum şi a regulilor de protocol, este obligatorie şi trebuie să devină o deprindere caracteristică în activitatea zilnică.

Conceptul de animație în turism nu reprezintă o simplă dezvoltare a activității de agrement, liberul acces al turistului la mecanismul formelor de agrement sau un simplu exercițiu de creativitate, ci constituie un proces complex de dezvoltare a comunicării umane și a vieții sociale prin metode de integrare semidirective, un mod de dezvoltare a personalității umane sub aspect cultural, etic, moral și estetic.

Animația în momentul de față apare ca o activitate nouă; de altfel puțin cunoscută în România, un subiect complex care dă naștere la diverse interpretări, un ansamblu de acțiuni în adaptare la o piață în continuă mișcare.

Pentru unii, animaţia are ca funcţie dezvoltarea comunicării sociale, stabilirea căldurii şi intimităţii în relaţii. Pentru alţii, are ca funcţie raportat la trandiţia culturilor populare, de a pregăti ucenicia şi achiziţionarea marilor limbaje raţionale ale fiinţei umane, cu scopul unei eliberări totale, o metodă de organizare estetică, poetică şi economică.

Motivatie si explicatii

Restaurantul este local public care îmbina activitatea de productie cu cea de

servire la masa, punând la dispozitie clientilor o gama diversificata de

preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie, bauturi si unele produse

pentru fumatori.

Restaurantul cu specific este o unitate de alimentaţie publică care prin amenajări, dotări, ţinuta lucrătorilor şi preparatele culinare oferite corespunde unui specific local, regional, naţional (restaurant "românesc", "moldovenesc", "dobrogean", "bănăţean" etc.) sau reprezintă unităţi tradiţionale - han, cramă, colibă, şură etc.

Restaurantul clasic este local public cu profil gastronomic, în care se

serveste un larg sortiment de preparate culinare (gustari calde si reci,

preparate lichide calde, mâncaruri, minuturi, salate, dulciuri de bucatarie),

produse de cofetarie, patiserie, înghetata, fructe, bauturi nealcoolice si

alcoolice, produse din tutun etc. Pentru crearea unei atmosfere animate

distractive poate dispune de formatie muzical-artistica. Organizeaza servicii

suplimentare: banchete, receptii etc.

Am ales restaurantul “Cocosul Rosu” , apartinand firmei S.C. ROZS IMPEX S.R.L., deoarece desfasoara activitate in mai multe domenii : comert, productie si prestari servicii, fiind o unitate reprezentativa si cu prestigiu in ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate si a produselor comercializate. Din aceast motiv, în momentul de faţã S.C. ROZS IMPEX S.RL are ca principal obiectiv de activitate, pe lângã comercializarea produselor alimentare şi „activitãţi specifice pentru restaurante şi alimentaţie publicã”, conform codului CAEN 5530. Ea este înregistratã cu urmãtoarele date de identificare:

Preview document

Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 1
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 2
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 3
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 4
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 5
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 6
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 7
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 8
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 9
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 10
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 11
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 12
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 13
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 14
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 15
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 16
Practică Restaurant Cocoșul Roșu - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Practica Restaurant Cocosul Rosu.doc

Te-ar putea interesa și

Program de Organizare și Comercializare a Unui Produs Turistic

Ziua 1 -Plecare:ora 7:30 Autogara Militari,Bucuresti; -Traseul:Bucuresti-Buzau(110km parcursi)-Ramnicu Sarat(145 km parcursi)-Focsani(198km...

Ai nevoie de altceva?