Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 8756
Mărime: 2.15MB (arhivat)
Publicat de: Cristobal Pîrvu
Puncte necesare: 8
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea Dunarea de Jos, Galati

Cuprins

  1. 1. Prezentare generala 3
  2. 2. Lantul hotelier Golden Tulip 6
  3. 2.1 Principalele marci 6
  4. 2.2 Destinatii ... 8
  5. 2.3 Noile hoteluri deschise . 13
  6. 2.4 Golden Tulip in Romania 15
  7. 3. Conceptul de marketing . 19
  8. 3.1 Principul de franciza ... 19
  9. 3.2 Politica de marketing ... 20
  10. 4. Piata turistica .. 23
  11. 4.1 Parteneri ... 24
  12. 4.2 Concurentii ... 25
  13. 4.3 Clientii ... 25
  14. 5. Analiza Swot a Lantului hotelier ... 27
  15. 6. Perspectiva de dezvoltare a lantului hotelier Golden Tulip Romania ... 28
  16. 6.1 Perspectiva de dezvoltare 28
  17. Concluzie . 30
  18. Bibliografie/Webografie . 32

Extras din proiect

Golden Tulip Hospitality B.V., este o rețea hotelieră cu sedii centrale în Amersfoort, Olanda și Lausanne, Elveția. Deține Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts, care operează sub franciză peste 909 hoteluri în 50 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Hotelul Golden Tulip își are rădăcinile la începutul anilor 1960, când șase proprietari independenți de hoteluri din Olanda și-au unit forțele sub numele de Golden Tulip. În 2009, Golden Tulip a fost achiziționat de Starwood Capital și sa alăturat unei alianțe cu Louvre Hotels Group pentru a forma al doilea cel mai mare grup hotelier din Europa și al 8-lea cel mai mare grup hotelier din lume.

Ca parte a hotelului Louvre Hotels Group, lantul hotelier din lume opereaza trei branduri hoteliere: Tulip Inn, Golden Tulip si Royal Tulip, cu un total de peste 240 de hoteluri din 45 de tari. Fiecare unitate combină angajamentul lanțului hotelier cu standardele internaționale înalte, cu personalitatea unică a oamenilor care o gestionează și cu aroma locală. Rezultatul este o ședere la fel de inspirantă și plăcută.

Compania noastra este un lant hotelier, parte a Louvre Hotels Group.

Golden Tulip Hotels, Suites & Resorts opereaza o structura globala cu o experienta puternica in vanzari dinamice, sisteme de distributie de marketing, finante si resurse umane. Suportul oferit hotelului acoperă o gamă largă de soluții în calitate și design, achiziționare, instruire și IT.

Golden Tulip este unul dintre cele mai exinse lanțuri străine din România alături de Best Western și Wyndham (cu branduri precum Ramada și Howard Johnson). În anul 2005, rețeaua Golden Tulip din România avea patru hoteluri francizate în București. În anul 2007, rețeaua din România includea cinci hoteluri, respectiv Golden Tulip Times, Golden Tulip Sky Gate, Golden Tulip Bucharest, Tulip Inn Bucharest City, și Tulip Inn Sunny Hill din Cluj-Napoca. În decembrie 2008, rețeaua deținea trei hoteluri în București și câte unul în Cluj, Sibiu și Mamaia.

În aprilie 2010, compania a anunțat că va aduce pe piața locală, prin parteneriatul încheiat cu lanțul hotelier francez Louvre Hotels, patru noi branduri clasificate la două și trei stele, care operează tarife de 25 de euro pe noaptea de cazare.

Golden Tulip Sky Gate din Otopeni a fost deschis în 2001 și funcționează, din 2005, sub marca Golden Tulip, în baza unui contract de franciză. Hotelul dispune de 108 camere și 3.000 de metri pătrați de birouri. În iulie 2007, hotelul a fost preluat de compania austriacă de dezvoltare imobiliară Warimpex.

Hotelul Tulip Inn Sunny Hill din Cluj este a cincea unitate din România afiliată la Golden Tulip. și este primul hotel francizat în afara Bucureștiului, începând din februarie 2007. Hotelul are 50 de camere, sală de conferințe, cu o capacitate de până la 160 de persoane și un restaurant de 80 de locuri. Unitatea a fost deschisă în decembrie 2006, în urma unei investiții de circa 5 milioane de euro.

Golden Tulip Ana Dome din Cluj este al treilea hotel francizat sub brandul Golden Tulip în afara Bucureștiului și al nouălea din țară, din iulie 2009. Hotelul Golden Tulip Ana Dome este clasificat la patru stele, are 109 camere și este construit pe o suprafață totală de aproximativ 9.000 de metri pătrați.

Hotelul Golden Tulip Mamaia, fostul Fantasy Beach, are 305 camere, restaurant, terasă, bar, piscină și o sală de reuniuni. Unitatea a fost preluată în martie 2008 de către fondul de investiții Reconstruction Capital II Limited (RC2), pentru opt milioane de euro. RC2 deține 63% din acțiuni.

Branduri:

- Royal Tulip pentru hoteluri luxoase până la 5 stele

- Golden Tulip pentru hoteluri de lux de 4 stele

- Tulip Inn hoteluri de 3 stele

- Kyriad Prestige hoteluri într-o categorie de 3 stele; în special în Franța

- Kyriad hoteluri cu două - trei stele din Franța

- Campanile hoteluri pentru 2 stele; în special în Franța

- Première Classe hoteluri foarte ieftine cu până la o stea

Conducerea

Conducerea Golden Tulip este compusa din doi directori care sunt responsabili pentru societatile grupului Golden Tulip: Presedintele Director General si Directorul Finaciar. Rolul conducerii este de a executa planul activitatilor societatii, protejand securitatea marcii. Henri (Hans) Kennedie a intalnit Golden Tulip in 1983 lucrand in pozitii diverse la New York, Londra si Hilversum/ Amersfoort (Olanda). A terminat scoala hoteliera de La Haye (Hotelschool of The Hague) si a devenit Director General alGolden Tulip in mai 2000.

In ianuarie 2002, Hans initiaza rascumpararea Golden Tulipde la NH Hotels, si prin urmare devine Presedintele Director General al grupului. El este proprietarul Kenmark Holding si membrul conducerii THL in Australia. Alex Kompier s-a alaturat Golden Tulip in 2002 de la postul sau precedent de Controlor in cadrul Continuity Company, cu sediul in Olanda. Inainte de asta, a lucrat cativa ani pentru in domeniul finantelor, contabilitatii si resurselor umane ale societatii si a fost numit Director Financiar in ianuarie 2005.

Istoric:

In 1962, sase hoteluri independente isi reunesc eforturile pentru a crea fundatia Golden Tulip Hotels Holland, incluzand hotelul Krasnapolsky la Amsterdam, cu obiectivul comun de a-si promova cunostintele, in vederea ameliorarii perfomantelor proprii. In putin timp, societatea a crescut pana la posibilitatea de a deveni lantul hotelier dominant din Olanda.

In 1975, compania Golden Tulip Hotels Worldwide este creata in colaborare cu KLM, Royal Dutch Airlines. In calitate de filiala a KLM, lantul hotelier GoldenTulip se extinde pe o mare parte a destinatiilor aeriene KLM. Fata de activitatea sainitiala in domeniul gestiunii hoteliere, datorita noii sale calitati, societatea este dispusa la acordarea licentei marcii sale si la furnizarea de rezervari titularului marcii sale. In 1979, o societate de gestiune hoteliera este creata prin intermediul careia Golden Tulip administreaza mai multe hoteluri. In anii 80, Consortiul si gestiunea afacerilor se consolideaza intr-o singura societate numita Golden Tulip International. KLM Royal Dutch Airlines isi acorda sprijinul in procesul de pregatire a intreprinderi hoteliere a unui viitor puternic si durabil, printre marcile cele mai renumite in Europa.

Deoarece propietatea si gestiunea hotelului difera in mod substantial de franciza lui, Golden Tulip International decide sa-si continue activitatile urmand un model care focalizeaza in acelasi timp ambele ramuri ale intreprinderii. In 1996 un contract de 5 ani este semnat cu Utell International (cel mai mare serviciu de rezervare electronica si vocala) pentru a asigura gestiunea ramurii de management nehotelier a Golden Tulip.

In 1997, Utell fuzioneaza cu Anasazi, pentru a forma REZsolutions Inc. intre timp, in 1998, Krasnapolsky si Golden Tulip International fuzioneaza in holdingul“Krasnapolsky Hotels and Restaurants NV”, care in continuare fuzioneaza cu NHHoteles din Spania, in 2000. In acelasi an, Pegasus Solutions Inc, originar din Dallas si reprezentand cel mai mare serviciu de rezervari “end- to- end” in industria hoteliera, cumpara REZsolutions.

Bibliografie

- Tribuna Economică v.17, nr.44,2006 „Analiza diagnostic a firmei”

- Direcția regională de statistică, București „Activitatea turistică în MunicipiulBucurești 2006”

- Guvernul României,2005 „Planul Național de Dezvoltare 2007-2013”

Webografie:

- www.observatoiredelafranchise.ro

- www.goldentulip.com

- www.wttc.org

- www.mturism.ro

- www.eibtm.com „The global Meetings & Incentives Exhibitor” September, 2006

- www.smarthoreca.ro Smart Horeca Info, „Golden Tulip Romania se va extinde cu șase noi hoteluri în 2007”

- www.business.rol.ro „Războiul stelelor”, februarie 2006

- www.edil.ro „Hotelurile din toată lumea investesc în România”

- www.zf.ro Ziarul Financiar, „Un hotel de 11 milionae de dolari deschis în Otopeni”, august 2001

- www.businessmagazin.ro „Cum se stabilesc prețurile la camerele de hotel”

Preview document

Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 1
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 2
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 3
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 4
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 5
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 6
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 7
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 8
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 9
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 10
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 11
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 12
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 13
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 14
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 15
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 16
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 17
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 18
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 19
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 20
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 21
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 22
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 23
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 24
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 25
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 26
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 27
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 28
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 29
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 30
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 31
Prezentarea lanțului hotelier Golden Tulip - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea lantului hotelier Golden Tulip.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Lanțul hotelier Best Western

Istorie Best Western a fost fondată în 1946 de către M.K. Guertin ca un sistem de sesizare informationala între hoteluri si membrii. Prin 1963,...

Analiza motivației și sistemului motivațional în cadrul SC Golden Tulip Times SRL

În mediul de afaceri actual o componentă esenţială este motivarea personalului, deoarece de acest lucru depinde productivitatea şi...

Particularități ale managementului calității în managementul hotelier

Introducere Turismul reprezintă un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puterenic ancorat în viaţa societăţii şi influenţat...

Auditul de Marketing la Hilton Sibiu

Lista tabelelor • Tabelul 1.1. Implicaţiile marketingului şi gradul de tehnicitate a produsului; • Tabelul 1.2. Strategii de cuplu produs/piaţă ;...

Laleaua Aurie

Introducere Cea mai complexa industrie din lume care reflecta întreaga societate, turismul, dobândeste valente majore în promovarea si...

Industria hotelieră pe piața turistică internațională

Industria hoteliera pe piata turistica internationala 1. Lanturile hoteliere Hotelurile reprezintă forma tradiţională de cazare turistică,...

Structuri Organizatorice în Turismul Mondial

INTRODUCERE Turismul este un sector de activitate cu profil complex, un agregat de servicii şi activităţi cu implicaţii multiple în toate ramurile...

Ai nevoie de altceva?