Prezentarea Produsului Turistic Rural - Pensiunea Casa Iurca de Calinesti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Prezentarea Produsului Turistic Rural - Pensiunea Casa Iurca de Calinesti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Turism

Cuprins

Elementul central al temei;
Descrierea potentialului zonei;
Prezentarea detaliata;
Modalitati de organizare si dezvoltare a afacerii;
Promovare;
Impactul activitatii asupra familiei;

Extras din document

Elementul central al temei

Pensiunea turistica Casa Iurca de Calinesti este clasificata ca avand 4flori si se afla in comuna Sighetu Marmatiei, judetul Maramures. O constructie din piatra de rau, in stil evreiesc, cu decoratiuni specifice zonei: ceramica de Sacel, cergi, stergare, porti din lemn de stejar, cu restaurant in stil maramuresean ce va ofera mancaruri si seri traditionale de neuitat.

Obiectivele turistice din aceasta zona sunt nenumarate: de la peisajul mirific pana la rezervatiile naturale;de la insasi gospodaria maramureseana cu poarta monumentala la case memoriale;muzee, biserici, mana stiri din lemn; de la obiceiurile de zi cu zi din gospodarie sau din comunitate la festivalurile si manifestarile culturale. Sighetul Marmatiei este un centru polarizator al zonei si in acelasi timp punct de plecare spre traseele si obiectivele turistice din zona.

Cu toate acestea puteti face cunostinta poposind la Casa Iurca de Calinesti; arhitectura, decorurile, ambianta din pensiune se inscriu int-un mod fericit in ceea ce inseamna traditie maramureseana. Decoratiunile interioare sunt specifice zonei:obiecte de uz gospodaresc din lemn, stergare tesute in casa, toluri, cergi, lazi de zestre, donite, lingurare de perete, costume populare din zona lucrate la razboi de tesut.

Infiintarea acestei pensiuni a avut la baza unul din obiectivele mari ale activitatii turistice in general si anume, imbunatatirea conditiilor de viata prin cresterea veniturilor.

Accesul e usor fie:

-din Cluj Napoca, pe soseaua E576, pana in Dej, apoi Beclean, Cosbuc, Sacel pe 17C, Rozavlea, Sieu, Vadu Izei si in final Sighetu Marmatiei,fie sau

- Cluj Napoca - Dej - Valea Chioarului - Baia Mare - Baie Sprie - Ocna Sugatag - Vadu Izei - Sighetu Marmatiei

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Produsului Turistic Rural - Pensiunea Casa Iurca de Calinesti.doc

Alte informatii

Universitatea  Al.I. Cuza  Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor