Produsele Cosmetice (Creme) si Impactul Acestora Asupra Sanatatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Produsele Cosmetice (Creme) si Impactul Acestora Asupra Sanatatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere şi motivaţie.2
Capitolul 1. Obiective.3
Capitolul 2. Istoricul şi evoluţia produselor cosmetice (creme).4
Capitolul 3. Piaţa (date statistice).6
Capitolul 4. Utilizarea cremelor şi impactul acestora asupra sănătăţii.8
4.1 Clasificarea cremelor cosmetice.8
4.2 Impactul cremelor cosmetice asupra sănătăţii.12
Capitolul 5. Cremele ecologice.14
Capitolul 6. Cremele convenţionale.17
Capitolul 7. Analiza comparativă a cremelor ecologice faţă de cremele convenţionale.19
Capitolul 8. Concluzii. Propuneri.22
Bibliografie.23

Extras din document

Introducere şi motivaţie

Am ales această temă întrucât, trăim într-o lume în care femeile (în principal) pun un mare accent pe aspectul fizic, pe îngrijirea corporală, a tenului lor, care intra în contact cu diverşi factori externi dăunători şi trebuie să se protejeze de aceştia. O altă problemă pe care trebuie s-o abordăm în cadrul acestui proiect este aceea că în ziua de azi, inovaţia şi progresul tehnologic avansează din ce în ce mai mult şi în cazul nostru apar o serie de produse cosmetice, unele dintre acestea fiind destul de periculoase pentru sănătate. Trebuie sa ne informăm asupra ingredientelor lor şi să conştientizăm impactul substanţelor toxice care ne pot ataca pielea.

Am studiat astfel în capitolul 7 o comparaţie între cremele naturale, ecologice pe care le putem utiliza fără probleme şi cremele convenţionale care folosesc ca şi ingrediente substanţe periculoase. Este necesar să ştim din ce se compun produsele pe care le folosim. În mod curent, industria produce o mare varietate de creme bune, dar înainte de a fi folosite, persoana ar trebui să studieze cu atenţie compoziţia şi recomandările producătorilor.

Capitolul 1. Obiective

Trăim într-o lume în care se pune accent pe aspectul fizic care trebuie să fie plăcut, dar şi sănătos.

Cosmeticele pot oferi elixirul tinereţii, cunoscut fiind că frumuseţea exterioară determină încredere în sine, crescând astfel calitatea vieţii.

Schimbarea de vreme, trecerea de la un anotimp la altul, razele de soare care ne bronzează, dar care pe de altă parte ne atacă pielea; piele care devine mai uscată, sunt doar câteva dintre acţiunile mediului asupra pielii.

Obiectivul primordial al acestui proiect este de a demonstra importanţa îngrijirii tenului, a corpului şi conştientizarea impactului produselor cosmetice pe care le folosim, într-un mod normal sau excesiv, asupra sănătăţii noastre. Primul pas în acest caz este să avem informaţii asupra substanţelor, ingredientelor periculoase, să fim informaţi. Apoi în momentul în care vrem să procurăm acele produse cosmetice trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce este scris pe eticheta produsului respectiv. Abia apoi va veni momentul deciziei, dacă vom achiziţiona sau nu.

Aşa cum avem mare grijă în ceea ce priveşte alimentaţia, că trebuie să avem o alimentaţie sănătoasă, aşa şi îngrijirea tenului şi a corpului trebuie să se realizeze pe căi care să ne menţină sănătoşi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Produsele Cosmetice (Creme) si Impactul Acestora Asupra Sanatatii.doc

Alte informatii

protectia consumatorului Universitatea Transilvania Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor