Program de Marketing privind Promovarea Ofertei Turistice in Judetul Constanta pe Piata Europeana

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Program de Marketing privind Promovarea Ofertei Turistice in Judetul Constanta pe Piata Europeana.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAPITOLUL 1: STABILIREA MISIUNII JUDEŢULUI CONSTANŢA 3
CAPITOLUL 2: SITUAŢIA EXISTENTĂ 5
2.1 Aşezare 5
2.2 Căi de acces şi infrastructură 5
2.3 Cadrul natural 8
2.4 Resurse turistice 9
2.5 Analiza echipamentelor turistice 12
2.6 Analiza circulaţiei turistice în judeţul Constanţa 17
CAPITOLUL 3. ANALIZA SWOT A OFERTEI JUDEŢULUI CONSTANŢA 20
CAPITOLUL 4. ELABORAREA STRATEGIILOR DE MARKETING 26
4.1 Direcţii de acţiune ale strategiei de promovare 26
4.2. Profilul turistului străin şi modalităţi de promovare a turismului
în judeţul Constanţa 28
CAPITOLUL 5. CONCEPEREA PROGRAMULUI DE MARKETING 32
CAPITOLUL 6. EVALUARE SI CONTROL 36
Bibliografie

Extras din document

CAPITOLUL I

STABILIREA MISIUNII JUDEŢULUI CONSTANŢA

România a reprezentat o destinaţie turistică importantă pentru piaţa zonală promovând, cu precădere, produsele turistice de litoral, staţiunile balneare, programele culturale şi mănăstirile din nordul Moldovei şi Bucovina. Oferta turistică românească nu s-a schimbat de-a lungul timpului devenind necompetitivă în raport cu exigenţele cererii turistice şi ale produselor turistice similare de pe piaţa internaţională.

Structurile turistice de primire şi îndeosebi oferta de agrement sunt învechite, necompetitive, serviciile turistice şi programele turistice sunt realizate stereotip şi de calitate modică iar raportul calitate-preţ este neconcludent. De aceea, în ultimii 20 de ani s-a constatat o scădere continuă a cererii turistice externă pentru România.

Pentru a ieşi din competiţia turistică internaţională este necesară modernizarea, relansarea şi dezvoltarea turismului românesc şi crearea unor produse turistice moderne şi competitive pe piaţa turistică. Se impun, astfel, pe lângă modernizarea structurilor turistice, a staţiunilor turistice, şi crearea de produse turistice noi, staţiuni, programe originale, atractive şi inedite ce ar putea, printr-o activitate susţinută de promovare pe piaţa internaţională, să direcţioneze importante fluxuri turistice spre România. În acest sens, se impune şi dezvoltarea ofertei de agrement şi de animaţie, de mare atractivitate, prin crearea de parcuri tematice şi de divertisment, parcuri acvatice, oferte prezente în ţările cu tradiţie turistică din lume.

Alături de modernizarea şi dezvoltarea unei oferte turistice diversificate şi competitive sunt necesare şi măsuri de îmbunătăţire şi dezvoltare a activităţii de marketing şi promovare, de integrare în turismul mondial, de asigurare a cadrului legislativ şi mediului financiar-fiscal stimulativ şi stabil, corespunzătoare.

Prin urmare, lucrarea de faţă îşi doreşte să analizeze oferta turistică a judeţului Constanţa, în general, şi a zonei de litoral, în special. Bogăţia, diversitatea şi valoarea urmelor istorice de pe aceste tărâmuri magice atestă originile viitorului popor român, născut din daci şi romani, cu influenţe ale tracilor, bizantinilor, grecilor, armenilor, turcilor şi macedonenilor şi ale popoarelor migratoare atrase de bogăţia acestor ţinuturi.

Generozitatea reliefului, cu plaje fine, câmpii, podişuri împădurite cu valoare de rezervaţii, dealuri acoperite de vii nobile, cu lacuri, lagune şi estuare, alături de rămăşiţele munţilor Hercinici, cei mai vechi din Europa, îndeamnă la o explorare atentă într-un cadru natural păstrat de-a lungul a peste două mii de ani. Toate sunt puse la dispoziţia celor care doresc să viziteze un loc special cum puţine mai sunt astăzi.

În strânsă interdependenţă cu mărturiile genezei poporului român, zona litorală oferă, începând cu Mamaia, etalonul ofertei turistice de recreere şi divertisment, o constelaţie de staţiuni ca Eforie, Techirghiol, Costineşti, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn şi Mangalia.

În totalitatea lui, litoralul românesc al Mării Negre se întinde pe o distanţă de 245 km, de la fascinantele rezervaţii naturale intacte ale Deltei Dunării la numeroasele centre moderne de vacanţă. În timp ce suprafaţa Deltei este strict protejată, zona sudică, cu o lungime de 72 km a fost transformată într-un lanţ de staţiuni de litoral şi balneoclimaterice care să satisfacă cele mai exigente gusturi, de la cele ale copiilor la cele ale persoanelor în vârstă.

Toate aceste staţiuni sunt deservite de personalul angajat în serviciile locale de turism şi transport din oraşul Constanţa. În plus, practic nu există maree la Marea Neagră, aşa că înotul poate fi practicat în condiţii de siguranţă mult mai bune decât în alte părţi ale lumii.

Cu toate acestea staţiunile româneşti de la Marea Neagră încep să fie ocolite şi de proprii ei cetăţeni, care găsesc în ţara de la sud de Dunăre mai multe argumente pentru a-şi petrece vacanţele. Litoralul românesc poate atrage mai mulţi turişti români şi străini numai dacă va rezolva trei probleme fundamentale, slaba calitate a serviciilor, lipsa unor alternative de petrecere a timpului liber şi stabilirea unui program de marketing foarte bine elaborat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Marketing privind Promovarea Ofertei Turistice in Judetul Constanta pe Piata Europeana.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ FACULTATEA DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN ŞI INTERNAŢIONAL MASTER: ADMINISTRAREA AFACERILOR ÎN TURISM