Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 5517
Mărime: 8.79MB (arhivat)
Publicat de: Nicodim Nechifor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Olimpia State si Andreea Marin
prezentat mai 2010, comert, tehnici operationale de turism, ASE

Extras din proiect

Capitolul 1: Alegerea tipului de program turistic international

1.1 Tipul programului turistic

Australian Paradise Circuit Australia –Noua Zeelanda

Circuitul turistic reprezinta, un itinerar de lungime si durata variabile, cu plecare si sosire in acelasi loc, urmarindu-se vizitarea pe parcurs a unor orase, locuri, regiuni sau tari. De asemenea circuitul turistic este un produs turistic vandut de catre o agentie de turism, fie turistilor individuali, fie grupurilor organizate.

Pe piata turistica circuitele ocupa un loc important, ele adresandu-se in special persoanelor care vor sa viziteze mai multe locuri sau locatii pe perioada vacantei, sa cunoasca traditiile si obiceiurile locurilor respective si sa isi petreaca timpul liber in cel mai util mod, afland lucruri noi si vizitand obiective importante din punct de vedere turistic sau istoric.

Circuitul turistic oganizat de noi in Australia si Noua Zeelanda este conceput pentru un grup de 15 persoane.

Circuitul poarta denumirea de “Australian Paradise” deoarece dispune de numeroase plaje (in jur de 7000) dintre care si Gold Coast sau Paradisul Surferilor. De asemenea, Australia poate fi comparata cu un paradis si datorita existentei padurilor tropicale unde exista 20000 de specii de plante si numeroase specii de pasari care exista doar pe acest continent.

Marea Bariera de corali, un miracol al naturii este un adevarat paradis subacvatic in care se gasesc 10000 de specii unice: corali, moluste, pesti etc.

Prin intermediul acestui circuit vom oferii turistilor posibilitatea sa viziteze cele mai intresante orase si locuri ale Australiei si Noii Zeelande, dar si posibilitatea de a experimenta senzatii noi, nemaintalnite.

Descrierea tarii in care se desfasoara programul

Australia este singura ţară ce ocupă un întreg continent fiind cea mai vastă din Oceania. Ca suprafaţă în clasamentul mondial Australia ocupă locul şase.Australia cuprinde mai multe insule dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania.

• Suprafata

Tara are o suprafata de 7,686,850 kmp,fiind mai mare decat Romania (237,502 kmp) de 32 de ori si cu putin mai mica decat USA.

• Populatia

Populatia este mai mica decat a Romaniei, si numara 20,3 milioane de locuitori. Este cea mai putin populata tara din lume.

• Capitala:Canberra

• Limba oficiala: engleza

• Moneda: dolarul Australian AUD

• Ora:GMT+10 ore

• Clima: Sudul au o clima temperata in timp ce nordul tarii este in regim tropical.

• Vegetatia: este foarte variată ca tipuri şi specii, de la păduri cu arbori înalţi (Eucalyptul gigantaea) sau păduri tropicale (în partea nord-estică) şi mangrove, la savane (cu eucalipţi), scrub (tufişuri de acacii şi eucalipţi pitici), până la vegetaţia deşertică din partea centrală a statului (Spinifex).

• Fauna: se deosebeşte de celelalte continente prin vechimea ei şi prin formele sale endemice. Aproape jumătate dintre cele aproximativ 230 specii de mamifere sunt marsupiale (cangurii, koala), ordin care împreună cu monotremele (echidna, ornitorincul) alcătuiesc formele cele mai simple ale mamiferelor. Numeroase sunt şi păsările (emu, casuar, pasărea liră) şi reptilele (crocodili, şerpi veninoşi, broaşte ţestoase).

• Obiective turistice

Sydney este capitala statului New South Wales, fiind cel mai vechi oras sic el mai important centru economic al Australiei.

Opera din Sydney este cea mai cunoscuta cladire a secolului XX, datorita formei inovatoare si a tehnicilor de constructie folosite.

Cairns este unul dintre cele mai atractive orase australiene si cea mai sigura destinatie tropicala din lume. Vecinatatea cu Marea Bariera de Corali si padurea Daintree au transformat orasul in gazda permanenta a turistilor ce pleaca in croaziere si excursii in zona.

Marea Bariera de corali este una din minunile naturale ale globului, alcatuita din mai mult de 2800 de recife, din 400 de tipuri de corali. Din anul 1981 face parte din patrimoniul UNESCO.Pentru oamenii de stiinta, pentru iubitorii vietii acvatice, pentru fotografi, pentru scufundatorii amatori, pentru pescari sau pentru orice turist, Marea Bariera de Corali este un loc de vis.

Marele Drum al Oceanului strabate coasta de sud-vest a tarii, de la Torquay la Warrnambool pe 300 km, serpuind, urcand si coborand prin cele mai frumoase peisaje si cele mai spectaculoase formatiuni calcaroase.

Drumul inceput in 1919 si terminat in 1939 este dedicat memoriei eroilor celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Gold Coast-Paradisul surferilor se intinde pe 70 km de plaja si ofera sporturi in aer (Saritura in tandem din elicopter sau hidroavion chiar deasupra Paradisului Surferilor; Zbor cu aeroplanul Tiger Moth deasupra padurii etc), pe apa si sub apa (curse spectaculoase cu barca cu motor, printre recife, scuba diving, surf etc).

Townsville, este cel mai mare oras tropical din Australia, avand cel mai mare acvariu marin cu corali vii, cazinouri, teatre,plaje superbe)

Curse regulate de ferry-boat duc turistii spre Marea Bariera de Corali, resorturile insulare sau explorarile subacvatice.

Whitesundays este format din 74 de insule dintre care doar 8 sunt statiuni, celalalte nefiind locuite.

Parcul cultural Tjapukai- situat in Caravonica, la 15 minute nord, de Cairns este parcul destinat descoperirii artei si vietii aborigenilor.In acest parc cultural intalnim: Spatiul magic (muzeu al artei aborigenilor), Teatrul de istorie (cu filme despre viata aborigenilor), Amfiteatrul de dans in aer liber.

Preview document

Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 1
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 2
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 3
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 4
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 5
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 6
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 7
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 8
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 9
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 10
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 11
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 12
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 13
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 14
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 15
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 16
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 17
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 18
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 19
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 20
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 21
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 22
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 23
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 24
Program turistic internațional în Australia și Noua Zeelandă - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic International in Australia si Noua Zeelanda.doc

Te-ar putea interesa și

Lanțul hotelier Best Western

Istorie Best Western a fost fondată în 1946 de către M.K. Guertin ca un sistem de sesizare informationala între hoteluri si membrii. Prin 1963,...

Importanța evenimentelor sportive în dezvoltarea urbană

Introducere În 2008, pentru prima dată în istorie, mai mult de jumătate din populaţia globului, însumând 3,3 miliarde de oameni, locuiesc la oraş....

Alegerea tipului de program turistic internațional

CAP.I. Alegerea tipului de program touristic international 1.1.Titlul programului touristic international. Sunteti un impatimit al senzatiilor...

Caracterizarea pieței vinurilor - Cramele Recaș

Capitolul I. Principalele coordonate ale activitatii intreprinderii 1. Informatii despre companie Aflat intr-o zona de deal, Recasul se mandreste...

Seminarii Turism

Etimologie The tour” – călătorie En “Tour” – călătorie cu revenire la punctul de plecare Fr “Torner” Gr Turism – definiţii Definiţii –...

Turism internațional - inovațiile

INOVAŢIILE - continuare Definiţie – inovaţiile (lat. innovatio) presupun crearea a ceva nou - ele au rolul de a oferi un avantaj competitiv,...

Economia și Managementul Turismului

Turism Definiţii - exemple 1973 SUA – turistul este o persoană care călătoreşte cel puţin 15 mile (depărtare de domiciliu) Guvernul Canadei –...

Ai nevoie de altceva?