Program Turistic Internațional în Irlanda

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 7 fișiere: doc, docx, pptx, pub
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 3565
Mărime: 5.26MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Cuprins

  1. CAP. I. TIPUL DE PROGRAM TURISTIC INTERNAȚIONAL pag.1
  2. 1.1. Ţara de destinaţie
  3. 1.2. Piaţa ţinta
  4. CAP.II. Descrierea programului turistic pag.3
  5. CAP.III.Analiza de preţ pag.6
  6. CAP.IV. Mixul de promovare pag.7
  7. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul 1

TIPUL DE PROGRAM TURISTIC INTERNATIONAL

Programul turistic internațional oferit de agenția de turism IrishTravel poartă numele de ”Irlanda -o călătorie de vis în țara de smarald”. Numele programului vine de la apelativul dat Irlandei de către turiști drept ”țară de smarald” datorită arealului răspândit de fânețe și pășuni și a zonelor forestiere de care dispune. Pachetul turistic include un circuit de 8 zile/7 nopți, în perioada 24 iunie-1 iulie, în Irlanda cu vizitarea capitalei Dublin și a unor zone rurale cunoscute pentru festivalurile anuale ale irlandezilor și, mai ales, pentru relaxare în mijlocul naturii.

1.1 Irlanda, țara de smarald

Irlanda este aşezată în Nordul Europei Occidentale și are ca vecini Marea Britanie (Ulster) la Nord, Marea Irlandei (Est), Oceanul Atlantic (Sud şi Vest). Țara se întinde pe insula cu acelaşi nume, exceptând partea de Nord-Est, care aparţine Marii Britanii. Relieful este format dintr-o câmpie joasă, cca. 75 m altitudine modelată de gheţari şi presărată cu lacuri, mlaştini şi turbării de 6 m adâncime. Jur împrejurul acestei câmpii centrale calcaroase, sunt coline înalte şi munţi vechi (vf. Carrantuohilt l04l m altitudine - în Macgillicuddy’s Reeks), cu excepţia părţii de est în zona Dublinului, unde nu sunt mlaştini. În vestul peninsulei (Zona Donegal, Mayo, Connemara şi Kerry) se ridică creste granitice şi de şisturi alternând cu mlaştini. Câmpia este drenată de Boyne, Shannon şi Erne, ape scurte dar cu un debit ridicat și numeroase lacuri glaciare (L. Lee, L. Derg, L. Mask). Clima este blândă şi umedă, datorită curentului cald Gulfstream. Temperatura medie anuală este de: 7ºC în vest şi 6ºC în est în ianuarie; l6ºC în sud-vest şi l4ºC în nord-vest în iulie. Precipitaţiile sunt de peste 2039 mm/an în Donegal, Connemara, Kerry şi l020-2540 mm/an în zonele înalte; sub 760 mm/an de-a lungul coastei estice a Dublinului. Fâneţele şi păşunile ocupă peste 60% din teritoriul Irlandei.; pădurile 2%. Fauna săracă în mamifere este mai bogată în păsări şi peşti. Populaţia este formată din irlandezi în majoritate; englezi. Concentrarea maximă de-a lungul coastelor, mai ales în zona Dublinului; pe coasta de Est şi Sud-Vest. Rata natalităţii este 15,1‰ și a mortalităţii de 8,8‰. Rata populației urbane este 57%. Irlanda are o economie dezvoltată, cu industrie prelucrătoare; industriilr de vârf: informatică, electronică; industriile tradiţionale: alimentară (lactate, carne, peşte), textilă (pânzeturi, stofe); farmaceutică, montare automobile, produse de cauciuc; metalurgie, rafinarea petrolului, industria energiei electrice, industria cimentului, a aluminei, bere, îngrăşăminte chimice. Resursele de care dispune sunt turbă, lignit, zinc, cupru (cantităţi mici), minereu de fier. Agricultura este axată pe creşterea animalelor: cornute mari, oi, păsări, cai, porci. Oraşele sunt Cork/Corcaigh cu port la Sud, Limerick/Luimneach cu port la vărsarea râului Shannon în ocean, Waterford cu port în Sud-Est. Universităţile renumite ale Irlandei sunt Trinity College (Dublin, l592) şi Naţional University (l908) încorporat colegiului din Dublin, Galway şi Cork. Limba vorbită, engleza, este în general folosită, irlandeza fiind vorbită în așezările din vest .

Republica Irlanda e o țară tare mică. Chiar irlandezii spun că nu te poți rătăci în ea mai mult de o oră pentru că după orice delușor sau cotitură dai peste o casă. Cel mai liniștit orășel de vacanță din vestul Irlandei, cu doar 60.000 de locuitori și o gramadă de festivaluri, Galway, are imaginea unui perfect oraș turistic. Se poate face ski nautic, plimbări cu vaporasul, înot în cele câteva zile cu soare din mai, windsurf pe valurile mici ale oceanului și plimbare cu vaporul până la cele trei insule Aran. Începând din luna mai în orășelul Galway încep festivalurile. 17-20 mai Festivalul de Muzică Medievală cu paradă de costume de epocă, concerte și dansuri în stilul celor din sec. XII-XVII. În iunie, răsunând de cântece irlandeze, începe Festivalul de Muzica și Dans Siamsa 18-30 iunie. Iulie se deschide cu Festivalul de Film Fladgh 10-15 iulie, unde vin tot felul de figuri cunoscute de la Hollywood. Urmează Festivalul de Artă 17-29 iulie, perioadă în care populația Galway-ului se dublează cu tot atâția turiști, care vin să vadă spectacole, concerte, expoziții din toate colțurile lumii. E o atmosferă de carnaval pe străzi, unde se cântă, se dansează, se joacă piese de teatru. După Festivalul de Artă încep cursele de cai 31 iulie-6 august. Pe hipodromul de la marginea orașului, cu 40.000 de spectatori care privesc încordați cursele, atmosfera e incendiară. Elicopterele supraveghează pistele de alergare, megafoanele anunță numele favoriților cursei și bineînțeles toată lumea pariază; pe sume mari de obicei, dar asta nu înseamnă că nu poți paria și cu 1 euro. Deși e mic și aparent liniștit, Galway devine foarte obositor pe timpul verii, dar merită o vacanță în mijlocul irlandezilor petrecăreți!

1.2. Piața țintă

Programul turistic ”Irlanda-o călătorie în țara de smarald” se adresează, în mod special, celor cu venituri mari și mijlocii, iubitori ai naturii, care își doresc să petreacă în stil irlandez alături de populația locală și să învețe despre cultura și tradiția unei țări cu o istorie zbuciumată. Pe lângă aceste aspecte, potențialii noștrii turiști au ocazia de a petrece momente de neuitat în insula Irlandei, cu dansuri specific irlandeze, călărie și muzică bună. În circuit sunt incluse și vizitarea unor muzee și biserici consacrate, fiind astfel adresat și doritorilor de cunoaștere a istoriei țării. În esență, programul include atât posibilități de recreere în mijlocul naturii, cât și excursii destinate vizitării celor mai importante monumente istorice ale țării. Piața noastră țintă va fi orientată către familii cu venituri mai ridicate care își doresc să scape în vacanță de aglomerația urbană și să se relaxeze în mijlocul naturii.

Capitolul 2

DESCRIEREA PROGRAMULUI TURISTIC

Programul turistic se va desfășura în perioada 24 iunie-1 iulie 2012, cu plecare din București spre capitala Irlandei, Dublin. Pe o durată de 8 zile/ 7 nopți turiștii noștri se vor bucura de ospitalitatea irlandeză și de tradițiile locale. Aceștia vor fi însoțiți de un conducător de grup al agenției pentru a facilita vizita și a se cunoaște cât mai multe despre istoria locurilor vizitate. Rolul conducătorului nostru de grup, cunoscător al limbii irlandeze, va consta , de asemenea în colaborarea cu localnicii irlandezi.

Descrierea pachetului turistic, perioada 24 iunie- 1 iulie 2012:

• Ziua 1: Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coanda/Otopeni în fața biroului de informații, la ora 06:30- zborul KLM 1358 București – Dublin(8:35-10.00). Cazare in Dublin, Grand Hotel of Ireland.Tur panoramic Dublin: casele specifice, Catedrala Sf. Patrick, Trinity College,vis-a-vis se află Castelul Dublin și două catedrale anglicane, Muzeul National (adunând o sumă impresionantă de obiecte celte, colecțiile lui înregistrând piese din anii 7000 înainte de Hristos și până în zilele noastre).

• Ziua 2: Mic dejun irlandez. Vom descoperi intâi partea de nord a orașului unde putem admira adevărate monumente arhitectonice: GPO (General Post Office), O’Connel Street, Custom House, Phoenix Park -cel mai mare parc public din Europa. Partea de sud este un pic mai sofisticată: Georgian Square, Merrion Square, unde se găsește casa lui Oscar Wilde. Nu departe de aici se află casa lui Bram Stoker, celebrul autor al cărții „Dracula”. BONUS ! Vizita la OLD JAMESON DISTILERRY, situată în inima vechiului Dublin. Pe vremuri a fost cel mai important centru de distilare din Irlanda. Renovat în 1998, acum găzduiește un adevărat ”Muzeu al Whiskey-ului” unde vă vor fi dezvăluite aproape toate secretele Whiskey-ului Irlandez. Un adevărat spectacol audio vizual vă va introduce în istoria acestui adevărat ”spirit” irlandez și apoi ghidul local vă va prezenta toate stadiile distilării până la faza finală de îmbuteliere a whiskey-ului. Totul culmină cu o vizită în ”Jameson Bar” unde veți fi invitați să degustați un pahar de Jameson Whiskey. Tot în această zi vă mai acordam un BONUS ,vizita la FABRICA DE BERE GUINNESS. Celebra fabrică este cea mai mare din Europa și a fost inaugurată în 1904. Astăzi găzduiește o expoziție dedicată berii Guinness. Veți fi martorii întregului proces de fabricație a berii. Expoziția prezintă și strategia de marketing prin care berea a ajuns să fie vândută în prezent în peste 150 de tari. Turul se termină la etajul 7 în ”Gravity Bar” unde veți degusta un pahar de bere Guinness.Turul de azi se termină la hotel. Timp liber în Dublin.

Preview document

Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 1
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 2
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 3
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 4
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 5
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 6
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 7
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 8
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 9
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 10
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 11
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 12
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 13
Program Turistic Internațional în Irlanda - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic International in Irlanda
    • Bibliografie.docx
    • Prima pagina + cuprins.docx
    • Program Turistic International in Irlanda.doc
    • Program Turistic International in Irlanda.pptx
    • Publication1.pub
    • Publication2.pub
    • Publication3.pub

Alții au mai descărcat și

Circuit în Irlanda

Alegerea tipului de program turistic internaţional 1.1 Prima Tours O calatorie de-a lungul celei mai verzi tari din lume, de o frumusete iesita...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Distribuția Produselor Turistice pe Internet

Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie. Veniturile sale au o proportie semnificativa în economia multor tari si este una din cele...

Distribuția Produselor Turistice pe Internet

6 Turism si World Wide Web Una din problemele în încercarea de a evalua impactul Internetului si World Wide Web-ului în sectorul turismului este...

Circuit în Irlanda

Alegerea tipului de program turistic internaţional 1.1 Prima Tours O calatorie de-a lungul celei mai verzi tari din lume, de o frumusete iesita...

Analiza indicatorilor de performanță turistică - Europa Atlantică

EUROPA ATLANTICA I. SPECIFICUL GEOGRAFIC Europa Atlantica este regiunea situata in vecinatatea Oceanului Atlantic, intre paralelele de 43° si 61°...

Evoluția Turismului Romanesc în Dinamica Turismului Mondial

CAPITOLUL I Specificul dezvoltării turismului românesc în dinamica turismului mondial Analizând evoluţia principalilor indicatori ai activităţii...

Strategia de Dezvoltare a Turismului Rural Românesc în Contextul Integrării în Uniunea Europeana

CAPITOLUL I Strategii de dezvoltare a unor zone turistice româneşti în perspectiva integrării în Uniunea Europeană În cadrul strategiei naţionale...

Dezvoltarea și Promovarea Turismului Cultural

CAPITOLUL I COORDONATE ISTORICE SI CONCEPTUALE 1.1. Aparitia turismului ca fenomen economic si social Desi aparitia turismului se pierde în...

Măsuri ale Uniunii Europene Privind Dezvoltarea Turismului Romanesc

Turismul internaţional reprezintă componenta cea mai dinamică a circulaţiei turistice. După mai multe decenii de călătorie în interiorul propriei...

Ai nevoie de altceva?