Program turistic international in Monaco

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Program turistic international in Monaco.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof.univ. Mihai Tanase

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

CAPITOLUL 1

1.1 TITLU

MONACO: RELAXEAZĂ-TE CUM MERIȚI!

Îți dorești lux? Îți dorești relaxare și adrenalina? Îți dorești mai mult decât lux? Noi avem destinația ideală pentru tine! Extralux, extrarelaxare și superadrenalina! Într-un cuvânt: Monaco! Noi oferim mai mult decât un sejur de vis, noi oferim experiențe, senzații și amintiri:

rulete, căței, extaz, palmieri, Casino, Café de Paris, caviar, șampanie, ochelari de soare, trandafiri, Chanel, prințese tatuate, yaht-uri, milionari, relaxare, vârsta a treia, Sporting Monte Carlo, soare timp de 300 de zile pe an, Grand Prix Formula 1, decadentă, baluri, Opera, cabaret, Muzeul de Oceanografie, Grace Kelly, lifturi subterane, Alain Ducasse, vinuri scumpe, black ție, iluzii

1.2 DESCRIEREA DESTINAȚIEI

Monaco are o poziționarea ideală, aflându-se pe Coasta Mediteraneană, la 18 km de Nisa, aproape de granița cu Italia.

Principatul Monaco, cunoscut și sub numele de Munegu în dialectul local, este a doua cea mai mică tară din lume, situată între Marea Mediterană și Franța, pe Riviera franceză sau Coasta de Azur. În plus, se afla la numai câteva minute de Aeroportul Internațional din Nisa. Acest mini paradis pe care l-au creat omul și natura deopotrivă este și cea mai dens populată tară din lume. Relieful este șocant la prima vedere, atrăgător și intrigant, fiind alcătuit din plaje lungi și dealuri abrupte care se înălța până la 63 de metri peste nivelul mării.

Aici vremea este ideală, Monaco având un climat mediteranean, care se caracterizează prin veri calde și ierni blânde. Precipitațiile sunt slabe cantitativ, iar soarele este prezent 300 de zile pe an. Fantastica destinație este practic un tărâm al soarelui, intervalele medii de temperatură fiind între 8-12 grade Celsius în luna ianuarie și între 22-26 grade Celsius în luna august.

Populația Principatului Monaco are o structură neobișnuita prin aceea că localnicii sunt minoritari în propria tară. Cei mai mulți rezidenți sunt francezii (47%), iar moneganistii reprezintă 16%, italienii 16% și 21% aparținând altor 125 de naționalități ce formează populația internațională din Monaco. Datoria nivelului de trăi foarte ridicat și al condițiilor extraordinare de viața oferite de zona, vârsta medie din Monaco este cea mai ridicată din lume.

Singura limbă oficială este franceza, dar, pe lângă această, mai sunt vorbite italiana și engleză. Limba monegască este și ea vorbită însă nu este răspândită.

Datoria acestor oportunități extraordinare oferite de natură, una din principalele surse de venit ale Principatului Monaco este turismul; în fiecare an mulți turiști sunt atrași de clima plăcută și de cazinoul său. În 2001 un nou mare proiect a dus la extinderea portului folosit de navele de croazieră, dar și de ambarcațiunile private principatul reușind să creeze afaceri prospere și în domenii ce sunt prietenoase mediului, precum cosmetica naturistă.

Fiind un lider mondial în lux și bani, Monaco este una din cele mai scumpe locații de pe Pământ. Principatul este cunoscut și ca un rai al taxelor și mulți dintre rezidenții săi sunt milionari ai altor țări. Asociate cu Monaco sunt atât luxul și frumusețea precum și boutiqurile sale ce poartă nume celebre (Chanel, Prada, Armâni, etc.), restaurante luxoase și familia regală, în special de la căsătoria dintre Prințul Rainier cu Grace Kelly, mai târziu Prințesa Grace de Monaco.

Monaco este împărțit în patru zone: Monaco-Ville, orașul vechi ce este amplasat pe un teren stâncos ce se extinde în Marea Mediterană; La Condamine, partea nord-vestică care include și zona portului este subdivizată în trei regiuni: Moneghetti - zona portului, Les Revoires - cuprinzând Grădinile exotice, La Colle - la granița vestică; Monte Carlo, cuprinzând zona turistică și cazinoul aflate în centru, Larvotto - plaja din estul principatului, Saint Roman și Tenao în nord-est, Saint Michel - zona rezidențială și Fontvieille, o zonă nou construită.

ISTORIE

Întâi fenicienii, apoi grecii, au avut pe teritoriul Monaco un templu închinat lui Hercule. Numele principatului vine de la numele grec al acestui erou mitologic, Monoikos. După ce a fost independent vreme de 800 de ani, Monaco a fost anexat Fantei, în 1793 și pus sub protecția Sardiniei, în 1815. Prin tratatul Franco-Mogascan din 1861, Monaco a fost dat în paza Franței, însă a continuat să rămână independent. Un tratat cu Franta din 1918 conținea o clauză ce prevedea că, în condițiile în care linia genealogica Grimaldi s-ar fi stins, Monaco să devină stat autonom sub protectorat francez.. Din 1993, 28 mai, a devenit membră a Națiunilor Unite. În 2004, Monaco s-a alăturat Consiliului Europei și este implicată în multe alte instituții specializate. Monaco este membră a cel puțin 20 de organizații interguvernamentale.

1.3 PIAȚA ȚINTA

Monaco reprezintă refugiul celor mai bogați oameni din lume. De la porturi și până la hotelurile extravagante, Monaco a devenit un loc excelent pentru afaceri, fiind destinația perfectă în special pentru cei bogați dornici să se relaxeze, să se distreze și să se bucure de tot ce le poate oferi ospitalitatea franceză.

Fisiere in arhiva (1):

  • Program turistic international in Monaco.doc

Bibliografie

- http://amfostacolo.ro/impresii-sejur.php?din=monte-carlo-monaco&sid=2928
- http://monaco.hartaeuropa.com/
- http://travel.kudika.ro
- http://www.descopera.net
- http://www.descopera.ro/calatoria-virtuala/
- http://www.directbooking.ro/prezentare-monaco-informatii-poze-imagini-5420.aspx
- http://www.eco.md/index.php?option=com_content&view=article&id=6540:ara-in-care-populaia-nu-pltete-taxe-banii-la-buget-vin-de-la-cazino&catid=107:internaional&Itemid=478
- http://www.eturia.ro/impresii/rafinat-delicat-altfel-monaco-l-192.html
- http://www.marshal.ro
- http://www.metropole.com
- http://www.metropole.com/fr/chambres-suites/junior-suites#
- http://www.pasager.eu/Monaco