Programul de Organizare si Comercializare a unui Produs Turistic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Programul de Organizare si Comercializare a unui Produs Turistic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

1.Localizarea si caracterizarea judetului
-istoric
-asezare geografica
-cai de acces
-dezvoltarea economico sociala
2.Prezentarea potentialului turistic al judetului
-resurse turistice naturale
-resurse turistice antropice
-principale trasee turistice
3.Analiza bazei tehnico materiale a turismului
4.Analiza circulatiei turistice si previziunea evolutiei viitoare
5.Popuneri de valorificare
6.Evaluarea eforturilor investitionale, posibilitatilor de realizare si efectele scontate pe plan economic
7.Harta judetului

Extras din document

1.Localizarea si caracterizarea judetului Brasov

Judetul Brasov este situat in centrul tarii , in interiorul arcului carpatic, in partea de sud est a Transilvanei.

-Scurt istoric: Dupa descoperirile arheologice se poate trage concluzia ca aceste tinuturi au fost populate din cele mai vechi timpuri de geto daci si deasemena a existat o continuitate a populatiei auothtone si dupa retragerea stapanirii romane.

Din Cetatea Fagarasaului se spune ca ar fi plecat Negru Voda sa intemeieze Tara Romaneasca sau Valahia la sud de Carpatii Meridionali. Castelul Bran era un punct strategic de frontiera, o trecatoare prin care circulau marfurile pe un circuit intre Germania si Orientul Apropiat.

Brasovul a fost un important centru mestesugaresc si commercial cu bresle puternice. Aici au fosr ridicate bastioane de aparare cum ar fi Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Tesatorilor si Poarta Ecaterina.

Biserica Neagra din centrul orasului este considerata cea mai mare cladire in stil gotic cu cea mai mare orga din sud estul Europei, iar constructia ei a durat 100 de ani.

Din arhitectura medievala mai fac parte cetatile Rasnov, Rupea si Feldioara. In satele locuite in trecut de sasi se mai pastreaza biserici fortificate, lacasuri de ruga, scoli si alte constructii specific din care cele mai interesante sunt cele de la Prejmer, Viscri si Homorod.

-Asezarea geografica:Judetul Brasov se afla pe cursul mijlociu al Oltului si are o suprafata de 5351 kmp.Se invecineaza cu opt judete;Covasna, Buzau, Prahova,Dambovita, Arges, Sibiu,Mures, Harghita. In partea de nord se afla Depresiunea Fagarasului si Depresiunea Brasov cu Muntii Persani in centru, iar la nord vest Podisul Tarnavelor. Spre sud se inalta Muntii Fagarasului, Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Poastvarul, Piatra Mare, Ciucas, o parte din Muntii Intorsura Buzaului.

-Cai de acces:

Reteaua Cailor rutiere- exista in total 1449 km dintre care398 de km sunt drumuri nationale.Sunt si sosele internationale de la vest la est intre Franta si China, drumul European E60 si drumul European E68 din Ungaria, de la Szeged pana la Brasov.

Reteaua Cailor feroviare- are o lungime de 335 kmsi Brasovul este cel mai important nod de cale ferata din Romania .De aici pornesc sase ramificatii catre Bucuresti,Gheorghieni, Teius,Vintu de Jos, Intorsura Buzaului, Zarnesti.

-Nivelul de dezvoltare economico-sociala; Din punct de vedere demografic populatia traieste in 4 municipii , Brasov, Fagaras, Sacele , Codlea, 5 orase, Predeal, Rasnov, Rupea,Victoria, Zarnesti si 43 de comune cu 150 de sate. Populatia totala a judetului este de 596642 de locuitori repartizati pe etnii astfel; 87,3 % romani, 8,7 % unguri si secui, 0,8 % sasi si swabi, 3,3 % alte nationalitati..

Clasificarea populatiei dupa religie este urmatoarea : 85,4% ortodocsi, 3,9 % romano catolici, 2,6 % evanghelici, 2,5 % reformati, 1,1 % unitarieni, 0,8 % Greco catolici, 3,7 % alte religii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Programul de Organizare si Comercializare a unui Produs Turistic.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL