Programul Turistic Oferit de SC Exclusive Tours SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 47 în total
Mărime: 709.40KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Vieru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anghel Ion

Extras din proiect

Incotro?... Nu este o curiozitate retorica. Nici nu ascede spre inalte sfere ale conjuncturilor politico-sociale Ma rezum la banala dar omnifireasca dorinta de a sti, a celor hotarati sa evadeze din stresul cotidian, in week-end ori vacante, catre…

“ Verzi sunt dealurile tale, frumoase padurile si dumbravile spanzurate de coastele muntilor, limpede si senin cerul tau…noptile tale incanta auzul, ziua farmeca vazutul”- simtea Alecu Russo.

Romania intruneste lauda celor care o descopera, spre lauda pamantului si oamenilor lui; natura, marturiile istoriei multimilenare, ctitoriile neamului se aduna fericit in definirea tabloului unei tari de datina si mereu efervescenta creatoare.

Tara noastra este gata sa primeasca oricand turisti din intreaga lume care sa se bucure de minunata si diversificata ei traditie culturala, de pitorescul peisajelor si de posibilitatile de petrecere a timpului liber.

Turismul reprezinta, astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar tot mai mare de tari ale lumii. Turismul este considerat o forma de recreere alaturi de alte activitati si formule de petrecere a timpului liber.

In paginile urmatoare ale lucrarii este elaborat un program turistic cu principalele obiective ce pot fi vizitate in Bran, Rasnov, Curtea de Arges, Vidraru, Transfagarasan, Paltinis, etc. In primul capitol sunt prezentate datele generale despre agentia de turism care ofera acest pachet turistic. In al doilea capitol sunt prezentate atat obiective turistice naturale: Cheile Dambovicioarei, Pestera Dambovicioarei, Lacul glaciar Balea, Cascada Balea, antropice: Manastirea Predeal, Castelul Bran, Manastirea Curtea de Arges Muzeul Brukental, cat si reteaua de cazare si alimentatie publica.In capitolele ulterioare este facuta o analiza a circulatiei turistice si elaborat programul turistic propriu-zis.

Dupa parcurgerea acestei lucrari va mai avea nevoie drumetul de o harta a acestei zone, cu reteaua integrala a carosabilului si a localitatilor?

Parcurgerea unui itinerariu intr-o zi, in doua zile ori intr-o saptamana, ramane la aprecierea calatorului; se pot face infinite combinatii de rute, in functie de preferinte, sezon, mijlocul de locomotie, timp disponibil.

Cum “ a calatori inseamna arta”, nu ne mai ramane decat sa interpretam fiecare

mesajul ei generos.

Un grup de studenti ai Universitatii “George Baritiu” sub coordonarea unui cadru didactic a hotarat sa realizeze o excursie pe traseul Transfagarasan – Sibiu, in perioada 28.06.2008 – 30.06.2008.

Agentia “ Escape Travel” oferea pachete turistice in zona geografica solicitata, dar in pretul excursiei nu exista inclus si transportul, plata acestuia facandu-se aparte.

Agentia “ Explore Travel” nu organiza nici o excursie in perioada respective pe traseul Transfagarasan-Sibiu si, desi avea inclus in pret si transport si cazare,totusi nu oferea nici un fel de reducere pentru elevi.

Agentia “Santour” nu avea nici o oferta pe acest traseu.

Agentia “Exclusive Tours” oferea in perioada solicitata pachete turistice pe traseul Transfagarasan-Sibiu, iar avantajos era faptul ca pretul serviciilor de transport si micul dejun erau incluse in pretul excursiei si chiar se facea reducere de 20% pentru elevi/studenti.

Analizand toate ofertele puse la dispozitie de agentiile de voiaj mai sus mentionate, reprezentantul grupului de elevi a hotarat sa colaboreze cu Agentia de turism Exclusive Tours.

Programul turistic oferit de S.C Exclusive Tours S.R.L

Excursie 3 Zile Transfagarasan - Sibiu

Grup = Studenti

Cazare – 2 nopti cazare + mic dejun Hotel Belvedere – Curtea de Arges si la Casa Turistilor – Paltinis

Transport = Autocar

Traseul = Focsani – Buzau – Ploiesti – Predeal – Bran – Curtea de Arges – Vidraru – Transfagarasan – Paltinis - Sibiu – Medias – Sighisoara – Brasov – Oituz – Onesti – Focsani.

Obiective turistice:

Predeal – Statiune, Manastire;

Bran – Statiunea si Castelul Bran;

Cetatea Taraneasca Rasnov;

Cheile si Pestera Dambovicioarei;

Curtea de Arges;

Vidraru;

Transfagarasanul;

Sibiu – Muzeul Brukental si orasul;

Paltinis – Statiune;

Cetatea Sighisoara.

Exclusive Tours a pus la dispozitia reprezentantului grupului de elevi, tinand cont de varsta acestora (18-25 ani ), urmatorul itinerariu:

ziua 1 : ora 6:00 plecare Focsani din parcarea din spatele hotelului Unirea – Buzau – Ploiesti – Predeal ( vizitare Manastirea Predeal) – Rasnov ( vizitare – Cetatea Rasnov, Cheile Dambovicioarei, Pestera Dambovicioarei) - Bran ( dejun la terasa pensiunii Rega, Muzeul Satului, Castelul Bran) – Curtea de Arges ( vizitare – Manastirea Curtea de Arges, Fantana Mesterului Manole, Curtea Domneasca, Biserica Domneasca “ Sfantul Nicolae”), cazare la Hotel Naturalias – ora 20:30 cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2 : ora 8:00 micul dejun – plecare pe traseul Vidraru ( vizitare: Lacul Vidraru, Barajul Vidraru) – Drumul Transfagarasan – Lacul Balea (vizitare) – Cascada Balea (vizitare) – Sibiu ( dejun pe cont propriu si viziatrea orasului timp de 4 ore)- Muzeul Brukental ( vizitare) – Statiunea Paltinis (cazare la Hotel “ Casa Turistilor) – ora 20:30 cina la restaurantul hotelului.

Ziua 3 : ora 8:00 micul dejun – plecare pe traseul Sibiu – Medias – conform progamului.

Sighisoara ( dejun, vizitarea orasului, Cetatea Sighisoara, Biserica din Deal) – Brasov ( vizitare Biserica Neagra) – Oituz – Onesti – Focsani – sosire in parcarea hotelului Unirea.

Servicii incluse: - 2 nopti cazare;

transport cu autocar modern, clasificat 3***.

Conținut arhivă zip

  • Programul Turistic Oferit de SC Exclusive Tours SRL.ppt

Alții au mai descărcat și

Valorificarea Potențialului Turistic al județului Argeș

DATE GENERALE Judetul Arges se afla in partea central-sudica a tarii. Se află aşezat în partea central-sudica a tarii, intre 44° 22' şi 45° 36'...

Valorificarea potențialului turistic în Județul Argeș

Introducere Alegerea judeţului Argeș pentru o cercetare vizând valorificarea potenţialului turistic este justificată deoarece este un judeţ...

Traseu Turistic în România

I.Enuntarea temei produsului turistic Titlul ales pentru acest traseu este “O vacanta de vis pentru copilul tau” deoarece traseul cuprinde o...

Drumul Cerului - Transfagarasanul

CALATORIE PE DRUMUL „CERULUI”...Transfagarasanul se dezvaluie ochiului curios al iubitorului de frumos... Descoperirea Transfagarasanului este o...

Program de valorificare al potetialului turistic al Județului Argeș

Program de valorificare a potenţialului turistic al judeţului Argeş 1. Localizarea si caratcterizarea judeţului Situat în partea central-sudică...

Proiecte Economice în Turism - Transfagarasanul

Dacă ar trebui să spunem în câteva cuvinte, atunci Transfăgăraşanul (DN 7C) este doar drumul care traversează munţii Făgăraş (cei mai înalţi munţi...

Program de valorificare al Județului Prahova

1.LOCALIZAREA SI CARACTERIZAREA JUDETULUI 1.1.Asezarea geografica Aflat in sudul lantului carpatic, judetul Prahova se desfasoara pe directia NNV...

Valorificarea Potențialului Turistic al Județului Arges

Introducere Judeţul Argeş, situat în partea de sud- vest a României, este unul dintre judeţele ţării cu un potenţial turistic ridicat. Astfel, în...

Ai nevoie de altceva?