Proiect Gestiune Hoteliera

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Gestiune Hoteliera.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

1.Prezentarea unitatii.3-6
2. Caracteristici ale constructiei unitatii.6-7
3. Structura interioara a unitatii.8
5. Prezentarea categoriilor de spatiu.9-12
6.Prezentarea circuitelor in interiorul unitatii.12-13
7. Dotarea unitatii cu mobilier.13-15
8. Dotarea cu utilaje pentru productie si servire.15-17
9. Stabilirea meniurilor.17-19
10. Organizarea activitatilor de servire aplicate in restaurante.19-20
11. Respectarea regulilor igienico-sanitare.20-21
12. Respectarea regulilor de prevenire si stingere a incendiilor.21
13. Respectarea regulilor de protectie a muncii.21-22

Extras din document

Cafeneaua pentru copii - Imparatia gustului magic

1.Prezentarea unitatii:

Cafeneaua pentru copii, din orasul Balti, Republica Moldova, infiintata de catre S. C. JLC-, sub denumirea de Împaratia gustului magic, a fost infiintata in anul 2002. Denumirea JLC vine de la numele de familie al actualului patron Jardan Laptevskii Combinat.

În locul cafenelei , exista un bar, în care erau servite atât bauturi non-alcoolice cât si alcoolice, la mese înalte, fara scaune. Mai târziu, acest spatiu a fost cumparat de catre actualul proprietar, iar in 2002 s-a facut deschiderea localului, având statutul unei cafenele pentru copii. Suprafata unitatii este de 150 m . Cafeneaua la început a fost doar un simplu local în care se serveau bauturi non alcoolice, ca dupa 6 luni sa-si îmbogateasca meniul, de la bauturi racoritoare la prajituri si torturi, placinte, mâncaruri calde, gen fripturi, sarmale, diferite salate.

Cât priveste sortimentul oferit de catre cafenea, unitatea ofera mâncaruri preparate si consumate pe loc sau luarea preparatelor la pachet. De asemenea unitatea ia comenzi de la diferiti clienti pentru prepararea diferitelor mâncaruri.

Situata în centrul orasului, îi ofera localului un atu, localizarea fiind foarte prielnica pentru dezvoltarea ei, pentru extinderea popularitatii printre actualii si viitorii clienti. Unitatea are 12 mese a câte 4/6 scaune fiecare, adica 40 de locuri.

De la data înfiintarii si pâna în prezent, aceasta unitate s-a extins atât în oras ( o alta cafenea care apartine acesteia situata în alt cartier al orasului- MOLODOVA), cât si în afrara lui  orasul Soroca. Desigur ca odata cu aceasta extindere, care a avut loc in anul 2004, respectiv 2005, a crescut si profitul cu aproximativ 3% din datele statistice ale unitatii.

Cafeneaua se orienteaza in general copiilor, dupa cum ii este si denumirea Cafena pentru copii, insa preparatele din unitate sunt consumate cu pofta si de adulti, care au inceput sa vina si fara copii in aceasta unitate.

Dupa obiectul activitatii, unitatea de alimentatie Imparatia gustului magic, este o cofetarie, care pe parcurs si-a scgimbat serviciile, devenind o combinatie de patiserie, cofetarie, cafe-bar si mini restaurant.

Dupa nivelul preturilor, este o unitate cu preturi reduse, atat la bauturile racoritoare, sucuri naturale cat si la preparate.

Dupa destinatia serviciilor, cafeneaua se adreseaza servirii consumatorilor.

Dupa sortimentele oferite, se clasifica ca fiind o unitate mixta, nefiind specializata pe un anuumit domeniu.

Dupa gradul de sezonalitate, cafeneaua este o unitate permanenta, functionand atat vara cat si iarna.

Dupa specificul efectuarii serviciilor, servirea in cadrul unitatii se efectueaza prin ospatar.

Fiind o cafenea pentru copii, fumatul in incinta localului este strict interzis. De asemenea nu se consuma bauturi alcoolice.

Printre sortimentul de bauturi, gustari si preparate se gasesc: bauturi racoritaore, sucuri naturale, cocktal-uri nealcoolice, cafele, ceaiuri, produse de patiserie, cafetarie, inghetata, fructe, mancaruri calde si reci.

Cât priveste personalul unitatii, el este format din: managerul general, persoana care coordoneaza si conduce celelalte unitati apartinând cafenelei atât din oras cât si din afara lui, un sef adjunct care supravegheaza si el la rândul lui cafenelele cât timp seful este aflat in deplasare, 1 barman, 2 osptarai si 4 bucatarese.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Gestiune Hoteliera.doc