Proiect Gestiune Hoteliera - Palm Beach Hotel Mamaia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Gestiune Hoteliera - Palm Beach Hotel Mamaia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Turism, Management, Stiinta Administratiei

Extras din document

CAPITOLUL I. HOTELUL

1.1. Prezentare generală

Hotelul este unitatea comercială de cazare omologată care oferă camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate unei clientele de sejur. El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale.

Palm Beach este poate cel mai frumos hotel de pe litoralul românesc, construit după un concept arhitectural deosebit, un hotel care oferă oaspeţilor săi servicii complete, de la cele de cazare şi masă, la cele de relaxare şi distracţie.

Palm Beach Hotel este situat în centrul staţiunii Mamaia, la circa 40 m de plajă şi la 7 min. cu maşina de centrul oraşului. Hotelul dispune de 68 spaţii de cazare (camere single/duble, duplex, garsoniere, apartamente). Hotel Palm Beach

1.2 . Amplasare

Palm Beach este un superb hotel de cinci stele, situat pe malul Mării Negre chiar în centrul staţiunii, în zona rezidenţială a staţiunii Mamaia, din Constanţa . Oferă oaspeţilor servicii şi dotări de calitate, specifice hotelurilor de 5 stele: camere spaţioase, săli de fitness, masaj şi saună, plajă privată, sală de conferinţe, teren de sport. De asemenea, hotelul Palm Beach deţine trei restaurante cu specific diferit: românesc (BACHUS), italian (LES PALMIERS) şi oriental (SOLETA).

1.3. Relaţiile hotelului cu mediul extern

Cererea:

Clienţii acestui hotel se dovedesc a fi foarte sensibili la confortul şi la calitatea serviciilor oferite, astfel se urmareşte satisfacerea tuturor cerinţelor acestora.

Fiind considerat unul dintre cele mai frumoase hoteluri de pe litoralul românesc majoritatea clienţilor sunt oameni cu venituri ridicate, români sau străini, turişti care călătoresc pentru a face afaceri, motive profesionale, sau în interes de serviciu, care participa la reuniuni sau conferinţe, dar şi pentru turiştii care caută un confort mai ridicat.

Oferta:

Hotelul Palm Beach deţine, pe lângă spaţiile de cazare, mai multe restaurante şi terase, plajă privată, kids club, piscină interioară şi exterioară, sală de masaj, saună, sală de fitness, sală de conferinţe, grădină exotică unde cuvântul relaxare îşi spune cuvântul.

Dotări generale ale hotelului:

- 6 apartamente de lux, 10 duplexuri, 29 camere duble, 5 camere single;

- Restaurante;

- Bar-de-zi;

- Terasă;

- Teren de sport;

- Parcare.

Concurenţa:

Hotel Palm Beach Mamaia îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă în care se află mulţi concurenţi puternici cărora trebuie să le facă faţă pentru a supravieţui şi pentru a avea un grad de ocupare bun.

Fiind un hotel amplasat pe malul mării există mulţi concurenti, în principal, sunt hotelurile de 3* şi 4*, unele având atuuri importante de care anumiţi clienţi ţin cont, şi anume: distanţa mai mica faţă de aeroport, posibilitatea de a face transferuri spre sau la aeroport la cererea clienţilor, lanţul din care face parte, pentru că unii clienţi, în general oamenii de afaceri, nu folosesc serviciile unui hotel dacă nu cunosc lanţul din care face parte sau daca nu au mai folosit serviciile acelui hotel.

Principalii concurenţi ai Hotelului sunt Scandinavia (5*), Mamaia (5*), Iaki Bucuresti (4*), Rex (4*), Savoy (4*), Hotel Amiral (3*), Hotel Ambasador (3*), Hotel Albatros (3*), Hotel Bicaz (3*), Hotel Caraiman (3*), Hotel Bucureºti (3*).

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Gestiune Hoteliera - Palm Beach Hotel Mamaia.doc