Proiect Marketing Turisitic - Barcelona

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 100 în total
Cuvinte : 23252
Mărime: 6.51MB (arhivat)
Publicat de: Maria Dicu
Puncte necesare: 10
barcelona. marketing turistic

Extras din proiect

1.1.Prezentare generala

Se spune despre Barcelona ca nu este doar un simplu oras , ci mai mult de atat.O multitudine de orase la un loc , o bijuterie a tinutului iberic gata sa te captiveze de prima data ce ai pus piciorul pe pamantul catalan si ai privit in zare sirurile lungi de palmieri.Este al doilea oras ca marime din Spania, bucurandu-se de o popularitate senzationala, un oras port scaldat de apele Mediteranei, cu o faleza bine conturata si presarata de palmieri si bancute din loc in loc pe care poti medita in liniste privind marea si cerul impecabil.

O data ce ajungi in Barcelona esti bulversat de traficul intens, agitatia din oras, forfota turistilor si frumusetea de neegalat a cladirilor. Barcelona emana simplitate si rafinament, romantism si senzualitate.

Oras modern, cosmopolit si plin de viata, locul de nastere al celebrului arhitect Antonio Gaudi,Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei.Asa cum am precizat mai sus, este al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid,situata pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanţul muntos Pirinei, care reprezintă graniţa cu Franţa. Populaţia oraşului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

In ceea ce priveste istoricul orasului, legenda atribuie cartaginezilor întemeierea localităţii Barcino, în special lui Hamilcar Barca, tatăl lui Hannibal. mai târziu, romanii au transformat oraşul într-un castrum (o bază militară romană) centrat pe Mons Taber, un mic deal în apropierea locaţiei primăriei din ziua de astăzi (Plaça de Sant Jaume). Această organizare este încă vizibilă şi astăzi pe harta centrului istoric prin fragmentele rămase din zidurile romane. Rămăşiţe romane importante sunt expuse sub Plaça del Rei, intrarea spre muzeul oraşului, Museu d'Història de la Ciutat. Cetatea a fost cucerită de vizigoţi în secolul al V-lea, de către muri în secolul al VIII-lea, recucerită în 801 de către regii franci şi jefuită de Al-Mansur în 985. Barcelona a devenit un judeţ franc, care şi-a cucerit încet, încet independenţa şi s-a extins până ce a anexat Principatul Cataloniei, Regatul Aragonului şi alte posesii aflate peste mare, conducând astfel Marea Mediterană de la Barcelona până la Atena. Când Confederaţia Catalonia-Aragon a fost anexată dinastic Castiliei, a început decăderea Barcelonei. Oraşul a fost devastat după Republica Catalonă din 1640 - 1652 şi în Războiului Spaniol de Seccesiune din 1714.

La începutul secolului al XX-lea, Barcelona a redevenit un centru cultural şi politic după o reînviere a culturii catalone.În acelaşi secol, în timpul Războiului Civil Spaniol, Barcelona a fost un refugiu al cauzei anarhiste, dar s-a predar forţelor Generalului Franco în 1939. În anii 1970, din nou, Barcelona a reînviat, devenind oraşul prosper de azi, unul dintre cele mai preţuite oraşe din Spania şi Europa.

In ceea ce priveste atractiile turistice, Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turişti, de a se plimba de la rămăşiţele romane spre cetatea medievală, şi spre oraşul modern cu bulevardele sale deschise şi toate intersecţiile lăsate largi de colţurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al oraşului este aproape plat, în timp ce oraşul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Timpul zboara repede cand esti in Barcelona,caci multitudinea de atractii turistice te face sa uiti de orice alta activitate , iar privelistile te lasa fara cuvinte.O saptamana nu ar ajunge unui turist sa cuprinda toate obiectivele de vizitat in Barcelona, insa cei care ajung aici nu trebuie sa rateze cateva din principalele atractii ale acestui oras.Printre ele se numara , asa cum se observa din pozele de mai sus, Parcul Guell, absolut diferit de orice parc pe care l-ati vazut pana acum,opera a marelui Gaudi. Poti vedea trei lucrari facute de arhitect si tot vei fi surprins cand o vei vedea pe a patra, pentru ca originalitatea este cuvantul ce defineste cel mai bine munca lui Gaudi. Casa lui are o culoare roz si incaperile au usi fixate in pereti, cu toate ca nu sunt functionale. Privelistea din parc te poate lasa fara cuvinte o buna bucata de timp. Printre vegetatia luxurianta parca si padurea de palmieri,se iveste timida Marea Mediterana si cate un yacht mai vrednic ce se incumeta sa o traverseze.Urmeaza apoi catedrala Sagrada Familia,despre care se spune ca atunci cand o vizitezi ramai fascinate de frumusetea sa, ori iti displace total.Nu exista cale de mijloc cand e vorba de opera lui Gaudi, ci doar extreme.Catedrala are dimensiuni impresionante si poate fi zarita de departe, cu toate ca Barcelona are o serie de cladiri inalte. Aste absolut fabulos sa vezi in zare turnurile Sagradei intr-o dimineata racoroasa cand soarele se lupta sa iasa din nori, iar incercarea de a descrie in cuvinte maretia acestui obiectiv este de prisos caci nu s-au inventat inca figurile de stil demne sa caracterizeze acest monument. Sagrada Familia este inconjurata de schele deoarece nu este terminata. Gaudi a trecut in lumea celor drepti inainte sa duca la bun sfarsit maiestoasa catedrala. De 30 de ani se lucreaza la Sagrada, dar arhitectul nu a lasat planuri si terminarea catedralei este o adevarata provocare. Se spune ca o sa fie gata peste 50 de ani, iar arhitecura sa imbraca forme si culori fara precedent.

Las Ramblas,o alta atractie a Barcelonei, o serie de bulevarde care pleacă din centrul oraşului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu, cu florari, vânzători de păsări, artişti de stradă, cafenele şi restaurante. Mergând în sus sau în jos pe Las Ramblas poţi vedea prestigioasa operă El Liceu, piaţa alimentară La Boqueria şi Piaţa Plaça Reial, cu ale sale arcuri şi palmieri, printre alte clădiri interesante.Las Ramblas se termină în portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indică spre mare. În apropiere se află Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezintă istoria vieţii din Mediterană. Clădirea muzeului este fostul şantier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port oferă felurite splendori, incluzând şi cel mai mare Acvariu din zona mediterană.

Preview document

Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 1
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 2
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 3
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 4
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 5
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 6
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 7
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 8
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 9
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 10
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 11
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 12
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 13
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 14
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 15
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 16
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 17
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 18
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 19
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 20
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 21
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 22
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 23
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 24
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 25
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 26
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 27
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 28
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 29
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 30
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 31
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 32
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 33
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 34
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 35
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 36
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 37
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 38
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 39
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 40
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 41
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 42
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 43
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 44
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 45
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 46
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 47
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 48
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 49
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 50
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 51
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 52
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 53
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 54
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 55
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 56
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 57
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 58
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 59
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 60
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 61
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 62
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 63
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 64
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 65
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 66
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 67
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 68
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 69
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 70
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 71
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 72
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 73
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 74
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 75
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 76
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 77
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 78
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 79
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 80
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 81
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 82
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 83
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 84
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 85
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 86
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 87
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 88
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 89
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 90
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 91
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 92
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 93
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 94
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 95
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 96
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 97
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 98
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 99
Proiect Marketing Turisitic - Barcelona - Pagina 100

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing Turisitic - Barcelona.doc

Alții au mai descărcat și

Barcelona

Cap.1 POTENŢIALUL TURISTIC AL ZONEI 1.1.Descrierea generală a zonei a) Amplasare Barcelona este capitala Cataloniei, una din cele 17 comunităţi...

Resursele turistice ale Județului Maramureș

I. Evaluarea si propunerea de solutii de valorificare a resurselor locale si regionale de turism 1. Resurse turistice naturale si antropice ale...

Prezentarea unei Destinații Turistice - Barcelona

CAP 1. POTENŢIALUL TURISTIC AL BARCELONEI Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei, fiind al doilea cel...

Atena - orașul favorit al zeilor

INTRODUCERE Atena a devenit cel mai renumit oraş al Greciei Antice între anii 500-400 î.c. Regiunile pe care azi le numim Grecia, coasta Turciei...

Județul Maramureș

Județul Maramureș este situat în nord-vestul României, la granița nordică cu Ucraina, în Grupa Nordică a Carpaților Orientali, la poalele Munților...

Despre Poiana Brașov

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea...

Studiu de Caz - Valea Prahovei

I. Argument Valea Prahovei dispune de un potenţial turistic valoros, de o ofertă turistică atractivă pentru turiştii dornici să practice aproape...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Ai nevoie de altceva?