Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3338
Mărime: 23.03KB (arhivat)
Publicat de: Agata Giurgiu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Scurta prezentare a unitatii de cazare

Pensiunile turistice sunt structuri de primire turistice,avand o capacitate de cazare de pana la 20 camere in mediul urban.Clasificarea lor este determinata de indeplinirea in totalitate a criteriilor prevazute in OMT 510/1996.

Pensiunea CIVIO, amplasata in Centrul Civic, Brasov,pe str.Transilvaniei, nr.25 s-a deschis la data de 1 iunie 2005 primind clasificare de pensiune de 3 stele.Are un singur proprietar si functioneaza intr-o cladire independenta .

Principala categorie de clientela o reprezinta oamenii de afaceri romani si straini si delegati ai firmelor.In procent mai mic clientii sunt reprezentati si de turisti.

Concurenta in zona este reprezentata de pensiunea “Leo”, de 3 stele.Aceasta ofera aproximativ aceleasi servicii, dar la preturi cu pana la 50 000 – 100 000 rol mai mari.

1. ORGANIGRAMA

Personalul angajat nu este numeros,fiind format din trei receptionere, o camerista, o bucatareasa, administratorul si directorul general.

Directorul general,care este totodata si patronul pensiunii are un program flexibil. In principal el se ocupa de alcatuirea si implementarea strategiilor si politicilor pensiunii si de performantele globale ale acesteia si coordoneaza activitatile tuturor departamentelor.

Administratorul are de asemenea un program flexibil.El raspunde direct in fata directorului general si are ca subordonati cele trei receptionere si departamentul financiar-contabil.Se ocupa de managementul zilnic al hotelului, de tratarea urgentelor, reclamatiilor sau evenimentelor speciale, de asigurarea securitatii personalului, proprietatii si clientilor.

Cele trei receptionere care lucreaza in ture de 24 cu 48 ore alcatuiesc front-desk-ul. Ele raspund in fata administratorului si au ca subordonati camerista si bucatareasa.Pregatesc sosirea clientilor, ii intampina la sosire, efectueaza inregistrarea lor in documentele hoteliere, le atribuie camerele corespunzatoare si verifica modalitatea de plata folosita.Tin evidenta starii fiecarei camere din pensiune (ocupata, libera, curata, murdara sau necorespunzatoare), le furnizeaza clientilor informatii si in multe cazuri pastreaza cheile camerelor clientilor.

De asemenea ele servesc micul dejun clientilor pensiunii,se ocupa de bar,de rezervari si de alte servicii cerute de clienti,cum ar fi chemarea unui taxi,inchirierea unei masini,daca este necesara,efectuarea de rezervari la restaurante,companii de transport,etc,procurarea de reviste,ziare,etc.

Camerista lucreaza cate 8ore/zi.Ea curata si aranjează camerele,curăţă grupurile sanitare,trimite lenjeria clienţilor,schimbă lenjeria pensiunii,curăţă culoarele si holul receptiei,curăţă oficiul, inapoiaza obiectele uitate de turisti,se ocupa de decoraţiunile florale.De asemenea se ocupa si de serviciul de spalatorie si calcatorie.

Bucatareasa pregateste micul-dejun, singura masa oferita de pensiune, planifica meniul pentru ziua urmatoare si stabileste cantitatea de alimente necesara.Se ocupa cu curatarea si intretinerea bucatariei si a salii de servire.Are un program redus de 4ore/zi.

Personalul este in general tanar, avand varsta cuprinsa intre 22 si 35 de ani. La salariu nu exista diferente in functie de vechime,dat fiind faptul ca tot personalul a fost angajat la 1 iunie 2005, ci doar diferente in functie de calificare. Doar bucatareasa si una dintre receptionere sunt calificate pentru posturile pe care le ocupa.

De cele mai multe ori, clienţii nu trebuie să plătească pt. serviciile consumate imediat, ci pot beneficia de aceste servicii pe credit. Cheltuielile clienţilor trebuie înregistrate într-un cont al clientului, astfel încât să poată fi achitate în momentul check-out-ului clientului.

Pentru a avea o evidenţă la zi a tuturor tranzacţiilor financiare, pensiunea are un departament financiar-contabil,care realizeaza un sistem de contabilitate,ce gestioneaza atât creditele cât şi debitele clienţilor.

Funcţia cea mai importantă a sistemului de contabilitate al front-office-ului este gestionarea corectă şi la zi a tuturor tranzacţiilor financiare care au loc între pensiune şi clienţi, astfel încât toate conturile să fie achitate fără întârziere.

Ponderea in totalul incasarilor a principalelor activitati desfasurate este urmatoarea: circa 90% din incasari se obtin din cazari, iar restul pana la 100% din servicii suplimentare(telefonie,spalatorie,produse de bar,inchirierea de jocuri de societate).Din alimentatie nu se obtin incasari,deoarece micul dejun este inclus in pretul de cazare.

Preview document

Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 1
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 2
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 3
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 4
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 5
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 6
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 7
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 8
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 9
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 10
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 11
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 12
Proiect practică - Pensiunea Civio, Brașov - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica - Pensiunea Civio, Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Raport practică - Pensiunea Lidana Suceava

Motivaţii, explicaţii Stagiul de practica a fost efectuat la Pensiunea Lidana din comuna Vama, judetul Suceava, in perioada 9 iunie- 29 iunie...

Practică pensiune

CAPITOLUL I 1.1. PREZENTAREA PENSIUNII VLAHIA INN, MOIECIU DE SUS În inima munţilor, între Piatra Craiului şi Bucegi, unde peisajele par...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?