Promovarea Destinatiei Turistice Valencia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Promovarea Destinatiei Turistice Valencia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. indrumator: Lazar Monica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

ARGUMENT pag. 3
CAPITOLUL I. Promovarea turistica pag. 4
1.1. Rolul informarii in promovarea turistica pag. 4
1.2. Formele promovarii turistice pag. 4
1.2.1. Publicitatea turistica pag. 4
1.2.2. Promovarea vanzarilor pag. 5
1.2.3. Relatiile publice pag. 6
CAPITOLUL II. Turismul, Definitii si Concepte pag. 8
2.1. Perspectivele pietei turistice internationale pag. 8
2.1.1. Clasificare pag. 8
2.1.2. Amploare pag. 8
CAPITOLUL III. Marile bazine turistice ale Terrei. pag. 9
3.1. Bazine turistice traditionale pag. 9
CAPITOLUL IV. Promovarea destinatiei turistice Valencia pag. 11
4.1. Potentialul turistic natural pag. 11
4.2. Potentialul turistic antropic pag. 11
4.3. Potentialul turistic istoric pag. 12
4.4. Potentialul turistic tehnico-economic si
Socio-demografic pag. 14
4.4.1. Populatia si asezarile umane pag. 14
4.4.2. Centre mestesugaresti si de prelucrare
traditionala pag. 16
4.5. Infrastructura. pag. 17
4.5.1. Ifrastructura generala pag. 17
4.5.2. Reteaua de transport si comunicatii pag. 17
4.5.3. Inrastructura turistica pag. 18
ANEXE pag. 19
BIBLIOGRAFIE pag. 22

Extras din document

ARGUMENT

În conditiile actuale desfasurarea unei activitati eficiente înseamna mai mult decât a realiza un produs bun, a stabili un pret atractiv pentru acesta si a-l face accesibil consumatorilor vizati. Firmele trebuie sa si comunice, atât cu clientii lor actuali ,cât si cu cei potentiali. În mod inevitabil, fiecare firma trebuie sa desfasoare atât activitati de comunicare,cât si activitati promotionale. Însa, mesajele ce fac obiectul comunicarii nu trebuie lasate la voia întâmplarii .

Pentru a comunica în mod eficient, firmele încheie contracte cu agentiile de publicitate care urmeaza sa elaboreze reclame eficiente, angajeaza specialisti în publicitatea directa, care sa realizeze baze de date si sa intre în legatura cu clientii actuali si de perspectiva utilizând posta sau telefonul si sa încheie contracte cu firme specializate în relatii publice, care urmeaza sa faca publicitate produsului si sa impuna pe piata imaginea firmei .Pentru majoritatea firmelor nu se pune problema daca sa comunice sau nu , ci pentru ceea ce trebuie sa spuna, cui si cât de des.

Promovarea este dimensiunea comunicationala a strategiei de marketing. Scopul actiunilor promotionale este de a influenta comportamentul , determinându-i pe anumiti oameni sa se comporte într-un anume fel.Comunicarea este mai mult decât expedierea informatiei si are loc efectiv doar atunci când indivizii înteleg si raspund la mesajul trimis.

Definitie: Promovarea înglobeaza ansamblul actiunilor de informare, atragere si pastrare a clientilor potentiali si traditionali spre o anumita oferta de stimulare a deciziei de cumparare, prin trezirea interesului si crearea convingerii ca oferta respectiva le satisface la cel mai înalt nivel anumite trebuinte.

Definitie: Promovarea este definita în termeni de mixuri ale activiattii comunicationale prin care organizatiile de turism cauta sa informeze acele categorii de public de care vînzarile lor depind .

Obiectivele promovarii

Actiunile promotionale din domeniul turismului , la fel ca în toate celelalte sectoare, vizeaza atât atragerea unor noi clienti, cât si pastrarea celor vechi ,adresându-se, direct sau prin retele de intermediari, fie întregului public, fie unor categorii bine identificate de clienti tinta. În timp ce productia si comercializarea se realizeaza mai cu seama la local, promovarea poate favoriza firmele turistice de la toate nivelurile . Putem defini strategia promotionala ca fiind mijlocul pe care-l utilizeaza întreprinzatorii pentru a comunica informatii despre firma, prudusele sau serviciile acesteia la clientii potentiali , cu scopul de a-i influenta sa cumpere produsele sau serviciile, care le vor satisface trebuientele si dorintele lor.

În efortul de promovare sunt antrenate nu numai organismele teritoriale si nationale ale statelor interesate în atragerea turistilor, ci chiar unele organisme internationale . Date fiind legaturile foarte strânse dintre promovare si vânzari, la fel ca în celelalte domenii de activitate, în turism pot fi puse în evidenta doua stiluri promotionale distincte :promovarea imaginii, având în centrul atentiei destinatii turistice pe are urmareste sa le faca pe larg cunoscute ; promovarea vânzarilor, care implica nemijlocit operatiunile de comercializare .

CAPITOLUL I. Promovarea turistică

1.1. Rolul informării în promovarea turistică

Acest capitol este destinat prezentarii tehnicilor si actiunilor de comunicare utilizate de operatorii si prestatorii turistici pentru a-i informa pe potentiali clienti in legatura cu oerta disponibila si pentru a-i convinge sa cumpere si pentru a le mentine permanent oferta in antentie. In timp ce crearea si comercializarea produselor turistice se realizeaza mai cu seama la un nivel local, activiatea de promovare se va desfasura si pe plan national sau international.

Activitatea de promovare este în principal una comunicaţională, informarea clientelei în legătură cu produsele firmei fiind de primă imprtanţă. Acestă comunicare se realizează fie prin intermediul centrelor de informare, fie al documentelor de infomare turistică.

1.2. Formele promovării turistice

Comunicarea dintre firmele turistice se realizează pe căile obişnuite aflate la îndemâna oricărui întreprinzător, şi anume: Publicitate turistica; promovarea vânzărilor; relaţii publice.

1.2.1. Publicitatea turistică

Publicitatea este o formă impersonală de comunicare cu piaţa care îşi propune crearea şi păstrarea clientelei prin informarea, incitarea şi convingerea ei asupra necesităţii cumpărării produselor turistice ale firmei care o susţine.

Obiectivele unei campanii publicitare ar ptea fi: informarea clientelei potenţiale în legătură cu existenţa pe piaţă a unui produs turistic (o ecursie de trei zile în insula Micos); promovarea evenimentelor generatoare de turism; anunţarea unor reduceri de preţ acordate în anumte condiţii; crearea unei imagini de marcă.

Există trei mari forme de publicitate: publicitatea prin mass-media, publicitatea exterioară şi publicitatea directă. În ceea ce priveşte turismul singura formă de publicitate care are impact este publicitatea prin mass-media.

Presa scrisă (ziare şi reviste) prezintă următoarele avantaje principale: costul redus relativ la efectul scontat; operativitatea: mesajele pot fi transmise rapid; flexibilitatea: mesajele pot fi uşor schimbate de la o apariţie la alta; capacitate de stocare: mesajele care interesează se pot păstra; selectivitatea: reclamele pot fi amplasate în acele publicaţii şi în acele pagini care este foarte posibil să intereseze pe poenţialii clienţi; regularitatea apariţiei.

Dezavantajul acestui mediu de comunicare, în special al ziarelor, este acela că duata de viaţă a unui mesaj publicitar este redusă; el trebuie repetat de multe ori pentru a fi conştientizat.

Radioul ca mijloc publicitar are următoarele avantaje: operativitate ridicată; arie largă de răspândire; costul scăzut (comparativ cu presa scrisă); posibilitatea utilizării unui fond sonor atrăgător; flexibilitatea; gradul înalt de seletivitate.

Dintre dezavantajele radioului am putea semnala: caracterul efemer al emisiei-recepţiei mesajului;probabilitatea redusă de recepţie a mesajului; imposibilitatea stocării mesajelor de către cei interesaţi.

Televiziunea este vehiculul publicitar cel mai costisitor, el având totuşi o serie de avantaje certe în raport cu celelalte cum ar fi: posibilitatea asocierii tuturor celor trei elemente ale unui mesaj, şi anume textul, sunetul şi imaginea; posibilitatea de a beneficia de asistenţa şi consultanţa profesioniştilor din televiziune; audienţa largă de care se bucură în rândul clienţilor potenţiali.

Dintre dezavantajele televiziunii, în afară de costul ridicat, putem aminti: durata foarte scurtă a mesajului; probabilitatea mai mică de receptare, datorată numărului mare de canale şi emisiuni între care audienţa are de ales; oarece dificultate de individualizare a mesajelor faţă de cele ale concurenţei.

Cinematograful. Reclama prin cinematograf se adresează unui auditriu selectiv şifracţionat care trebuie să accepte captivitatea temporară într-o sală de cinema pentru a urmări un film publicitar. Aceste filme sunt difuzate de regulă cu ocazia proiecţiilor unor filme artistice, înaintea acestora sau într-o pauză. Cinematograful este un mijloc publicitar foarte scump deoarece presupune utilizarea unor spaţii şi echipamente speciale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Destinatiei Turistice Valencia.doc