Promovarea unui Produs Turistic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Promovarea unui Produs Turistic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriela Stanciulescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Tema este data de activitate: Practicarea sporturilor de vara - drumetii si alpinism ; pentru ca frumusetile naturii trebuie explorate si reprezinta o provocare pentru toti cei pasionati, zona Giumalau – Rarau este locul perfect pentru escalade montane. Circuitul include atat practicarea alpinismului in Masivul Rarau, si anume in Pietrele Doamnei, reprezentate de stanci salbatice cucerite de cataratorii profesionisti dar nu numai, cat si drumetii montane pana la locul precizat. Turistii vor ramane impresionati de peisajele sculptate in zare o data ce se vor afla pe varful masivului Giumalau. De aici vor avea priveliste spre principalele artere montane din zona: 12 Apostoli, Pietrosul Bistritei, Calimani, precum si Raraul cu ale sale falnici stanci. De asemenea, escaladele montane se diminueaza in intensitatespre sfarsitul excursiei, acestea fiind urmate de popasuri la Cabana Zugreni, unde se poate admira barajul si peisajul zonei si in statiunea Vatra Dornei, unde sunt programate vizite la cateva obiective importante. Tema fiind drumetii si alpinism, turistii au nevoie si de cateva zile de pauza si relaxare in urma efortului depus. Drept urmare, acestia vor avea la dispozitie o zi petru a-si trage sufletul in minunata statiune balneo-climaterica.

Titlul, care in cazul de fata reprezinta si sloganul excursiei, consta in expresia: " Show Us What’U Got! " ; aceasta este o provocare a naturii pentru cei care cred ca fac fata si totodata o provocare a agentiei de turism pentru cei pasionati de escaladele montane.

Traseul consta in indicarea localitatilor vizitate si a obiectivelor legate de tema aleasa – acesta reprezinta un circuit:

Bucuresti - Buzau - Focsani - Bacau - Suceava - Gura Humorului - Campulung Moldovenesc - Cabana Mestecanis ( 1096m ) - Varful Piciorul Lat ( 1233m ) - Poiana Ticseni - Poiana Ciungilor - Varful Giumalau ( 1856m ) - Hotel Rarau - Varful Rarau( 1650m ) ( Pietrele Doamnei, Pestera Liliecilor ) - Saua Ciobanilor - Mt. Todirescu - Saua Chiril - Chiril - Cabana Zugreni - Dorna Arini - Vatra Dornei ( Muzeul Etnografic al Bucovinei,Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale ) - Campulung Moldovenesc - Gura Humorului - Suceava - Bacau - Focsani - Buzau – Bucuresti.

Localitati vizitate: Vatra Dornei ;

Obiectivele alese sunt legate de tema precizata - drumetii si alpinism : Pasul Mestecanis ( 1096m ), Varful Giumalau ( 1856m ), Varful Rarau( 1650m ) ( Pietrele Doamnei, Pestera Liliecilor ), Muzeul Etnografic al Bucovinei ( Vatra Dornei ),Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale din Vatra Dornei .

Elemente de prezentare generala:

a) Durata circuitului: 7 zile, cu plecarea turistilor din Bucuresti; intoarcerea se face tot in Bucuresti, pe aceeasi ruta.

b)Perioada circuitului: vara ( sezonul

practicarii acestor sporturi si de asemenea perioada potrivita de vacanta, respective concedii de odihna );

c)Kilometri parcursi: 1210 km ( din care: 1145 km parcursi cu mijloc de transport, pe parcursul a 4 zile cumulate, respectiv 60 km mers pe jos, urcat pe munte, escaladat stanci, vizitat orasul, alte opriri );

d)Mijloc de transport folosit: Iveco Turbo Daily (19+1 locuri);

e)Segment de piata: Targetul vizat este reprezentat de un segment de turisti cu varste cuprinse intre 15 si 45 de ani, cu o excelenta conditie fizica . Acestia trebuie sa reuneasca trasaturile celor pasionati de alpinism si drumetii, precum sa posede o minima experienta in domeniul acestor activitati.

f)Conditii de participare: In special persoanele fara probleme de sanatate ( astmul,bolile cardiace etc ), dornice de aventura si de spirit salbatic, capabile sa se descurce in situatii limita. Segmentul caruia se adreseaza produsul turistic trebuie sa detina o minima experienta in domeniul drumetiilor, escaladelor sau alpinismului, precum si in acordarea de prim ajutor ; sa fie familiarizat cu muntele si tot ceea ce inseamna drumetie. Poate participa orice persoana practicanta a catararii sportive. O conditie obligatorie este detinerea de echipament montan: bocanci, haine impermeabile, rucsac ( este interzisa posedarea unui troller sau a unei alte genti de voiaj in afara de rucsac ), lanterna/frontala. Echipamentul minim de alpinism ( blocatoare, carabiniere, coboratoare, coltari, corzi si cordeline, hamuri, pioleti ) este de asemenea obligatoriu, dar acesta se va inchiria la comanda ( in prealabil cu 24h inainte de plecarea microbuzului ).

g) Pret: 850 RON / persoana ( transport, cazare, masa, echipament de alpinism, ghid profesionist, bilete de intrare la muzee incluse).

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea unui Produs Turistic.doc

Alte informatii

Promovarea unui traseu Rarau-Giumalau ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT