Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3774
Mărime: 1.93MB (arhivat)
Publicat de: Eusebiu Teodorescu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL I
  3. Resursele umane ale hotelului
  4. CAPITOLUL II
  5. Prezentarea generală a complexului hotelier: „Hornet”
  6. CAPITOLUL III
  7. Structura organizatorică a hotelului, fişa şi cerinţele postului
  8. CAPITOLUL IV
  9. Particularităţile procesului de recrutare a personalului în cazul hotelului
  10. CAPITOLUL V
  11. Căi de perfecţionare a personalului hotelului
  12. Concluzii
  13. BIBLIOGRAFIE
  14. ANEXĂ

Extras din proiect

Introducere

Expresia resurse umane adecvate se referă la persoanele dintr-o organizaţie care îşi aduc o importantă contribuţie la îndeplinirea obiectivelor sistemului de management. Această contribuţie este reprezentată de productivitatea pe care o au în posturile pe care le deţin.

Expresia resurse umane inadecvate se referă la membrii organizaţiei care nu-şi aduc o contribuţie valoroasă la îndeplinirea obiectivelor sistemului de management. Dintr-un motiv sau altul, aceste persoane sunt ineficiente în activitatea pe care o prestează.

Resursele umane adecvate sunt persoanele dintr-o organizaţie care îşi aduc o importantă contribuţie la îndeplinirea obiectivelor sistemului de management.

Productivitatea în toate organizaţiile este influenţată de modul în care interacţionează şi se combină resursele umane pentru a folosi toate celelalte resurse ale sistemului de management. Factori cum ar fi pregătirea, vârsta, experienţa la locul de muncă şi nivelul de educaţie formală joacă un rol în stabilirea compatibilităţii persoanei cu o anumită organizaţie.

Compartimentul de resurse umane prin angajaţii săi (staff) au responsabilităţi clare în ceea ce priveşte asistenţa, consultarea şi antrenarea categoriilor de resurse umane din firmă. Specialiştii în probleme de resurse umane definesc regulile de coordonare şi antrenare cu ajutorul cărora managerii şi supervizorii din organizaţie îşi dovedesc capacitatea de a fi buni lideri.

Implementarea strategiei de resurse umane nu poate avea loc decât cu participarea fiecărui individ în parte (atitudini, motivaţii, contract psihologic, stres), a organizaţiei (politici proceduri, reguli, proiecte, planuri) şi interacţiuni între oameni (grupuri, leadership, comunicare).

CAPITOLUL I

Resursele umane ale hotelului

Departamentul este responsabil pentru angajarea personalului (inclusiv recrutarea şi selecţionarea internă şi externă), precum şi de implementarea de programe de training, relaţiile dintre angajaţi.

În ultimul timp, acest departament a câştigat în importanţa datorită confruntării inevitabile cu legislaţia, lipsei forţei de muncă şi a presiunii tot mai crescute a concurenţei. În prezent, hotelurile tind să pună tot mai mare accent pe training şi dezvoltarea personalului, precum şi pe revizuirea politicilor de recrutare de personal, în scopul de a păstra forţa de munca existenta.

2.1. Cererea de resurse umane pentru organizaţie:

Aceasta se poate face prin mai multe moduri: analiză managerială, tehnici ergonomice, tehnici statistice şi planuri de succesiune. Cel mai important aspect luat în considerare este strategia afacerii: de dezvoltare, stabilitate sau descreştere' Pot fi utilizate metodele statistice ca şi în cazul ofertei.

O creştere evidentă o înregistrează, meserii ca: manager de hotel şi restaurant.

Ca urmare a schimbărilor apărute în tehnologie, judecata managerilor în aria lor de responsabilitate, poate fi mai importantă decât metodele statistice. O metodă utilizată în ultimul timp este Delphi prin e-mail; un grup de top manageri primesc un chestionar anonim, în care sunt solicitaţi să răspundă la anumite întrebări cu motivarea răspunsurilor. Rezultatele chestionarului sunt comunicate experţilor iar chestionarul este refăcut şi retrimis. Fază se repetă până când experţii ajung la acelaşi rezultat.

2.2. Oferta de resurse umane:

Alt pas în planificare este evaluarea ofertei de resurse umane. Pentru aceasta, există două domenii ce trebuie cunoscute: piaţa internă (resurse existente) şi piaţa externă (oferta potenţială). Pentru fiecare din aceste domenii un număr important de întrebări trebuie să contureze aspectele privind cerinţele şi utilizarea resurselor umane.

O analiză tipică a ofertei urmăreşte: pentru resursele umane existente - număr, categorii, calificări, performanţe, flexibilitate, promovare; pentru resursele umane potenţiale - localizare, categorii, calificări. Posibilităţi de instruire, atitudini, concurenţa; ultimii plecaţi - retrageri (cauze), fluctuaţie, concedieri.

Un aspect important legat de oferta de resurse umane este abilitatea organizaţiei de a atrage noi recruţi şi de a-i reţine că resurse umane proprii. Recrutarea este activitatea de bază a managementului de resurse umane. Ca şi planificarea ea este crucială pentru a asigura cu forţe proaspete organizate.

Preview document

Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 1
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 2
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 3
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 4
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 5
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 6
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 7
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 8
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 9
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 10
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 11
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 12
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 13
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 14
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 15
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 16
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 17
Recrutarea personalului în cadrul Hotelului Hornet - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Recrutarea Personalului in Cadrul Hotelului Hornet.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?