Restaurant Maryo&Ema

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Restaurant Maryo&Ema.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 50 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sztruten Gina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAP I. PREZENTAREA RESTAURANTULUI 1
1.1 Amplasament 1
1.2 Tipul de unitate 1
1.3 Amenajarea spatiului de servire si cel tehnologic 3
1.4 Gradul de dotare cu aparate tehnologice 7
1.5 Structura sortimentala 10
1.6 Implementarea programului H.A.C.C.P 13
1.7 Meniul restaurantului 14
1.8 Personalul restaurantului 15
1.9 Clientii restaurantului 16
1.10 Program de functionare 17
1.11 Obiectivele manageriale 17
CAP II. DESCRIEREA UNUI TIP DE ACTIVITATE TEHNOLOGICA 18
BIBLIOGRAFIE 21
ANEXE 22
CUPRINS 50

Extras din document

CAPITOLUL I.

PREZENTAREA RESTAURANTULUI

1.1 Amplasament

Asezat în inima localitatii plina de istorie, Hotel Mario&Ema, deschis în decembrie 2005, este dotat cu toate facilitatile petrecerii unui sejur de neuitat. Pentru cei interesati hotelul dispune de 54 locuri de cazare în 27 camere, 16 duble si 11 single. Tot aici pot lua masa simultan serii de pâna la 120 persoane, fiind locul perfect pentru întilniri de afaceri, receptii de nunta, petreceri aniversare sau pentru orice ocazie speciala. Restaurantul poate satisface atât gusturile amatorilor de retete traditionale bucovinene, cât si oricare alta solicitare venita din partea dumneavoastra. Barul restaurantului cuprinde o gama variata de bauturi si racoritoare.

Fiind o constructie recenta, cu dotari si servicii ridicându-se la cele mai înalte standarde europene de servicii hoteliere si alimentatie publica, acesta spera sa transforme sejurul tuturor persoanelor care aleg acest hotel în una din cele mai frumoase amintiri de vacanta.

1.2 Tipul de unitate

Succesul unui restaurant sau al oricarui tip de local depinde de o suma de factori. Unii considera ca cel mai important lucru este mâncarea, specificul acesteia si modul ei de pregatire. Altii spun ca atunci când mergem la restaurant, o facem pentru experienta în sine, nu doar pentru a mânca. Simtul estetic este esential atunci când vine vorba de prezentarea produselor pentru ca, indiferent cât efort s-a depus în realizarea preparatelor, daca acestea nu sunt expuse sau prezentate în asa fel încat sa îl atraga pe cumparator, truda a fost în zadar.

Restaurantul hotelului Mario&Ema face parte din gama serviciilor de alimentatie publica care se ocupa de prepararea si comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioara . Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii.

Unitatea de fata este un serviciu care adauga valoare unor bunuri tangibile, un serviciu din categoria celor turistice, este un serviciu de alimentatie publica.

Pornind de la definitia restaurantului, o unitate de alimentatie publica, întilnita în toate localitatile, în care se ofera consumatorilor un bogat si variat sortiment de preparate si bauturi, servirea facându-se de personal cu înalta calificare. Restaurantele clasice sunt amplasate de regula în orase, în zone de interes turistic, în statiuni balneoclimaterice. Constructia si instalatiile sunt realizate din materiale rezistente. Ele ofera acces pentru autoturisme, garaj/parking descoperit, emblema si firma luminoasa; de asemenea au hol cu garderoba si grup sanitar pentru clienti, intrare separata pentru marfuri si personal, circuit corespunzator între spatiile de servire, productie si depozitare, bucatarie proprie si spatii de depozitare dimensionate corespunzator capacitatii unitatii, ventilatie, încalzire centrala, apa calda si rece si iluminat incandescent.

Astfel, putem spune ca restaurantul hotelulului Mario&Ema intra în categoria celor clasice, restaurant care serveste cele trei mese principale ale zilei, cu pauze între servirea lor.

Restaurantele sunt clasificate pe categorii prin acordarea de stele, dupa caracteristicile si cerintele determinate pentru fiecare categorie de local în parte. Normele de clasificare utilizeaza un numar de criterii destul de mic. Gradele de departajare merg de la o stea – care ofera conditii si servicii de baza, pâna la patru stele, oferind servicii de lux.

Restaurantul hotelului Mario&Ema este clasificat la 3 stele deoarece aici se includ acele restaurante cu reputatie pentru preparate culinare foarte bune. Acest restaurant întruneste toate caracteristicile de constructie si instalatie ale unui restaurant clasic dintre care amintim:

- constructia este realizata din materiale rezistente;

- este amenajat acces pentru autoturisme;

- are emblema si firma luminoasa;

- exista un hol la intrare cu garderoba si grupuri sanitare proprii, unul pentru femei si unul barbati;

- pentru marfuri si personal exista intrare separata;

- exista un circuit corespunzator între spatiile de servire, de productie si de depozitare;

- are bucatarie proprie si spatii de depozitare;

- dispune de instalatie de ventilatie;

- are încalzire centrala si instalatii de apa calda si rece;

- perdele din tesaturi fine iar draperiile au un colorit adecvat ambientului;

- decoratia interioara este adecvata caracterului salonului;

- piesele de mobilier sunt corespunzatoare ca numar, forma si dimensiuni, vesela folosita este din portelan fin;

- se utilizeaza platouri din portelan;

- se folosesc tacâmuri din inox;

Fisiere in arhiva (1):

  • Restaurant Maryo&Ema.doc

Alte informatii

Consider ca este un proiect bine intocmit, drept pentru care am si obtinut maxim de puncte la seminarul de catering - 35 puncte. Proiectul are in vedere analiza restaurantului din cadrul hotelului Maryo&Ema.