Sejur Cuba

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6555
Mărime: 593.95KB (arhivat)
Publicat de: Voicu Vasilache
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Capitolul 1 – Alegerea tipului de program turistic

1.1. Denumirea pachetului turistic

Pachetul turistic prezentat în această lucrare este “Caraibe…Cuba”, întrucât nu se ştiu foarte multe despre aceste insule, mici perle exotice care oferă vacanţe de neuitat pentru persoanele care au venituri mari. Deşi sunt ţări mici şi sursa principala de venit o reprezintă turismul, preţul unui astfel de pachet turistic nu este oricui la îndemână. Nu există persoane care să nu îşi dorească măcar o dată în viaţă să viziteze un loc exotic, mirific, plin de vrăji. Misterul constă în faptul că aceste insule au o cultură diferită, fiind cunoscute pentru vrăjile woodoo şi în faptul că marele descoperitor al Americii a acostat pentru prima dată în insulele din Marea Caraibelor. Pachetul turistic va fi compus dintr-un circuit de 14 zile, 12 nopţi de cazare, în Cuba, putând vedea toate minunăţiile oferite de aceste locuri mirifice.

1.2. Prezentarea regiunii in care se desfasoara pachetul turistic

Destinaţiile exotice au reprezentat dintotdeauna o atracţie şi o dorinţă în rândul oricărui muritor. Vegetaţia luxuriantă, ţărmurile cu nisipuri fine şi plaje întinse, fauna specifică acestei zone, marea albastră, totul creează o senzaţie de reverie pentru toţi vizitatorii acestor insule. Regiunea nu este specială din punct de vedere economic sau cultural, însă partea geografică a compensat celelalte laturi.

Insulele Caraibe au fost pentru prima oară locuite de Indienii Arawak, apoi invadate de o rasă mult mai războinică, Caribi. Din păcate, Caribi nu au putut să se bucure mult timp pentru victoria lor, pentru că insulele au fost colonizate de spanioli, francezi, britanici şi olandezi. Multe bătălii istorice şi o sumedenie de poveşti cu piraţi.

Insulele Caraibe au fost mult timp cunoscute ca o destinaţie pentru îndrăgostiţi şi pensionari, însă o mică mişcare spre eco-turism a început să deschidă Caraibele în turismul independent. Cu vreme bună pe întreaga perioada a anului (cu mica excepţie a sezonului uraganelor la sfârşitul verii şi începutul toamnei) şi sute de insule de explorat, Caraibele oferă câte ceva pentru fiecare.

Serviciile oferite sunt impecabile, ofertele sunt minunate, dar şi preţurile sunt pe măsură. Este greu de gândit cum state aşa de mici au reuşit să progreseze şi să ofere turiştilor atâtea servicii de calitate şi produse turistice scumpe, iar locuitorii îşi procură majoritatea hranei din pescuit, culegerea fructelor din junglă, vânat.

Pentru o scurtă perioadă de timp, la sfârşitul verii, există precauţii generate de furtunile posibile din zonă. Fiecare insulă are plaje cu nisip fin şi hoteluri elegante visate de orice turist dar fiecare are şi o particularitate care le deosebeşte de celelalte şi defineşte categoria de turişti.

Plaje animate cu viaţă de noapte activă, plaje ideale pentru surferi, plaje calme şi liniştite pentru familii cu copii, plaje căutate de scufundători, plaje frecventate de VIP-uri.

Marea Caraibelor şi sutele de insule tropicale formează un paradis terestru. Plajele cu nisipul fin, vapoare de croazieră, întâlnirea cu vedetele de la Hollywood, precum şi diferite tipuri de activităţi neobişnuite fac parte din meniul principal al Caraibelor. Dorite de toate puterile lumii, Caraibele au o veche şi bogată istorie împletită cu influenţe engleze, olandeze, spaniole, americane şi franceze. Cele mai importante insule vestice sunt Jamaica, Cuba, Bahamas şi Cayman. Printre cele estice se numără Anguilla (cea mai scumpă, aici apărând cele mai multe vedete de televiziune), Antigua, Barbados, Curacao, Grenada, Saba precum şi sute de alte insule, unele fiind deţinute de marii bancheri.

Cuba

Când pronunţi Cuba, trebuie să ştii că este cea mare insulă din Caraibe, această insulă este înzestrată cu un peisaj spectaculos, cu multe vestigii culturale bogate şi de mare valoare, dar şi cu unele dintre cele mai renumite plaje din lume, ce dezvăluie kilometri de nisip alb şi fin scăldat de ape cristaline şi calde.

Republica Cubaneză este un stat în nordul Americii centrale, situat pe cea mai mare insulă din Antile, care se află la confluenţa Mării Caraibelor, al Golfului Mexic şi Oceanului Atlantic. La nord se află SUA şi Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman şi Jamaica, iar la sud-est Haiti.

Preview document

Sejur Cuba - Pagina 1
Sejur Cuba - Pagina 2
Sejur Cuba - Pagina 3
Sejur Cuba - Pagina 4
Sejur Cuba - Pagina 5
Sejur Cuba - Pagina 6
Sejur Cuba - Pagina 7
Sejur Cuba - Pagina 8
Sejur Cuba - Pagina 9
Sejur Cuba - Pagina 10
Sejur Cuba - Pagina 11
Sejur Cuba - Pagina 12
Sejur Cuba - Pagina 13
Sejur Cuba - Pagina 14
Sejur Cuba - Pagina 15
Sejur Cuba - Pagina 16
Sejur Cuba - Pagina 17
Sejur Cuba - Pagina 18
Sejur Cuba - Pagina 19
Sejur Cuba - Pagina 20
Sejur Cuba - Pagina 21
Sejur Cuba - Pagina 22
Sejur Cuba - Pagina 23
Sejur Cuba - Pagina 24
Sejur Cuba - Pagina 25
Sejur Cuba - Pagina 26
Sejur Cuba - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Sejur Cuba.doc

Te-ar putea interesa și

Înființarea unei agenții de turism - Gold Travel

Prezentare generala: Agentia Gold Travel tour-operatoare infiintata in anul 2007 a fost înregistrată oficial la Oficiul Registrului Comerţului al...

Plan de marketing ziarul Ziua

Este un ziar cu traditie: a fost fondat in 1930 si a reaparut in 1994 sub conducerea lui Sorin Rosca Stanescu. La inceput se remarca prin cateva...

Competitivitatea Turismului în Republica Moldova

Competitivitatea turismului în Republica Moldova Deşi dezvoltarea sectorului turismului oferă multe beneficii, numeroase obstacole la nivel...

Factorii Determinanți ai Dezvoltării Turismului

Turismul, ca fenomen social-economic şi cultural este determinat într-o măsură apreciabilă de acţiunea mai multor factori specifici unei anumite...

Ai nevoie de altceva?