Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 9097
Mărime: 2.46MB (arhivat)
Publicat de: Cerasela Aldea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ianc Liliana

Cuprins

  1. ARGUMENT
  2. CAPITOLUL 1 NOŢIUNI GENERALE PRIVIND STAŢIUNEA SINAIA
  3. 1.1 Informaţii generale
  4. 1.2 Scurt istoric
  5. CAPITOLUL 2 SINAIA – PREZENTARE TURISTICĂ
  6. 2.1 Descrierea zonei turistice
  7. 2.2 Obiective turistice
  8. 2.3 Structuri de cazare
  9. 2.4 Structuri de alimentaţie
  10. CAPITOLUL 3 REALIZAREA ŞI PROMOVAREA PRODUSULUI TURISTIC
  11. 3.1 Etapele conceperii produsului turistic
  12. 3.2 Produsul turistic pe o saptămână
  13. 3.3 Promovarea produsului turistic

Extras din proiect

ARGUMENT

Dezvoltare, succes, împlinire şi de ce nu, educaţie sunt cuvintele ,,magice” ale turismului.

Localitatea Sinaia este dispusa sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor şi este cunoscuta mai ales datorită importanţei sale turistice. Cu exceptia cartierului turistic Cumpatu, a catorva cladiri razlete, a Uzinei Electrice, a unor cladiri, Sinaia isi concentreaza vatra pe partea dreapta a raului Prahova.

Calatoriile sunt activitati traditionale ale romanilor si nu numai, fiind considerate, de obicei, drept iesiri mai mult recreative decat in plan profesional. De fapt, calatoria este o activitate fundamentala care presupune stabilirea unor obiective precise. Este o activitate de formare a unor atitudini şi deprinderi necesare fiecarui individ.

Mi-am propus realizarea unui asemenea tip de proiect din dorinţa de a le oferi si celorlalti posibilitatea cunoasterii frumusetilor patriei noastre. De asemeni consider ca acest proiect va transforma multe idei si propuneri in spatiul practic al actiunii, iar baza de date conceputa este un inceput in ceea ce reprezinta succesul pe piata de afaceri.

Sinaia ofera locuri de cazare in hoteluri ultramoderne (Alpin, Palace, Sinaia, New Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), in multe vile confortabile, in case private, hanuri si popasuri turistice, cabane. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o partie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine), multe partii de schi cu grade diferite de dificultate, partii de sanie, telecabina, telescaun, teleschi. Pentru inotatori si iubitorii de sauna exista bazine la hotelurile Montana si Sinaia. Multe terenuri de sport si sali pentru cinema si alte spectacole.

Sinaia a fost vizitata de oameni de seama care au creat si au lucrat pe aceste meleaguri cum ar fi: Cezar Boliac, Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Gheorghe Tattarascu, Teodor Aman, Nicolae Grigorescu, I.L.Caragiale, Alexandru Vlahuta, Take Ionescu, Bucura Dumbrava, fratii Alexandru si Nestor Urechea, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, Ion Minulescu s.a.

La adapost de vanturi, zona se bucura de o clima placuta, nu foarte calda vara si nici foarte rece iarna. Frumusetea peisajului, racoarea verii si abundenta zapezii din iarna (cu straturi de pana la 1 m grosime) au facut ca Sinaia sa devina cea mai insemnata dintre statiunile de munte din Romania, fiind supranumita si Perla Carpatilor.

Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social.

,, A călători nu este doar o nevoie sufletească,

ci însăşi viaţa noastră se mântuie cu o călătorie."

Capitolul 1. NOŢIUNI GENERALE PRIVIND

- STAŢIUNEA SINAIA -

1.1 Informaţii generale

Asezare geografică

Staţiunea Sinaia este aşezată pe valea superioară a Prahovei, în plină zonă carpatică, la poalele munţilor Vârful cu Dor, Furnica şi Piatra Arsă. Ea se află la o distantă de 122 km de capitala ţării, şi la 49 km de Braşov. Oraşul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se întinde în partea de nord la locul numit Gura Pădurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre vârf, până dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, în ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Bucegii, situaţi la vest, ca un uriaş “scut de pază” al aşezării, domină Sinaia printr-un abrupt de peste 1000 m. Vârfuri ţâsnind dincolo de 2000 m, strălucind vara în bătaia soarelui, iar iarna sub mantia alba a zăpezii, sunt presărate la marginea marelui abrupt al Bucegilor, unul dintre cele mai impresionante din câte există în România. În est, Munţii Garbova îşi întind spinările către sud, înaitând până la Izvorul lui Bogdan, în apropierea vestitelor şi, altădată, temutelor “Oratii”.

Cele două masive muntoase, Bucegii şi Garbova, “ocrotesc” localitatea, de-o parte şi de alta, pe o lungime de peste 9 km.

Sinaia este una din cele mai importante staţiuni de odihnă din ţară, furnizând cele mai bune condiţii de petrecere a timpului liber dar şi de tratament, în toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate vârstele. Are un climat subalpin, cu veri răcoroase (media lunii iulie este de 14-16°C) şi cu ierni nu foarte friguroase pentru o staţiune montană (media lunii ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuală este în jur de 6,5°C iar media precipitaţiilor 800-1000 mm anual. Stratul de zapadă căzut iarna persistă de la sfârşitul lui septembrie până la sfârşitul lui martie.

O imagine face cât o mie de cuvinte.

1.2 Scurt istoric

Dezvoltarea oraşului Sinaia ca staţiune turistică a luat amploare începând cu a doua jumătate a secolului al XIX - lea, odată cu construirea şoselei Sinaia - Braşov (1847), a căii ferate Bucureşti - Sinaia (1879), şi, mai ales, a Castelului Peleş, care a transformat Sinaia într-un centru al vieţii politice şi o zonă rezidenţială privilegiată.

În oraş a fost construit un număr mare de reşedinţe private, amplasate în zone pitoreşti şi beneficiind de o arhitectură (exterioară şi interioară) deosebită. Dotările de patrimoniu muzeistic şi arhitectural al oraşului Sinaia se situează la un nivel de excepţie. Mănăstirea Sinaia, ctitorie a spătarului Mihail Cantacuzino, datează din anul 1695. Odată cu ridicarea mănăstirii, aşezarea a început să se formeze, preluând numele de Sinaia.

Între anii 1875 - 1883, este construit Castelul Peleş, devenit la vremea respectivă, reşedinţa de vară a familiei lui Carol I, primul Rege al României. Documentar, Sinaia apare legată de înfiinţarea mănăstirii în anul 1695, în jurul căreia s-au înjghebat primele aşezări. Ridicarea rapidă a acestei aşezări este legată de dezvoltarea în zona subcarpatică a industriei extractive şi de prelucrare a petrolului - de deschiderea şoselei la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de construcţia căii ferate şi de cea a Castelului Peleş. Toate acestea au contribuit la transformarea patriarhalei aşezări în staţiune de odihnă, iar din 1880 este declarat oraş, fiind astfel una din cele mai vechi aşezări urbane de munte. Sinaia, devenită Perlă a Carpaţilor a fost înfiinţată de aproape 3 secole.

Preview document

Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 1
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 2
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 3
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 4
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 5
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 6
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 7
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 8
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 9
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 10
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 11
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 12
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 13
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 14
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 15
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 16
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 17
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 18
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 19
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 20
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 21
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 22
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 23
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 24
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 25
Servicii de agrement și animație a stațiunii Sinaia - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Servicii de Agrement si Animatie a Statiunii Sinaia.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza ofertei de agrement Vatra Dornei

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre acele câteva fenomene care s-au impus, şi care au căpătat o importanţă tot mai mare în epoca...

Determinarea gradului de atractivitate a stațiunii turistice Sinaia

Cap1. Prezentarea generala a statiunii Scurt Istoric Documentar, Sinaia apare legata de infiintarea manastirii in anul 1695, in jurul careia s-au...

Analiza pieței turistice

Cap.1 Prezentarea destinaţiei Agenţia de turism Clever Tour, ce-şi desfăşoară activitatea pe piaţa ieşeană încă din 2000, a decis să vină cu un...

Croaziere

Croaziere Transporturile turistice pe cale nautica, ca o modalitate de deplasare spre destintiile turistice, au evoluat de la o simpla calatorie...

Înființarea pensiunii turistice Daisy

CAP. I CONDIŢII MINIME DE ÎNFIINŢARE A UNEI PENSIUNI 1.1 Condiţii minime pentru pensiunile turistice şi agroturistice Activităţile desfăşurate în...

Serviciile Turistice

CAPITOLUL I ASPECTE TEORETICE ALE SERVICIILOR TURISTICE 1.1. CONTINUTUL SI CARACTERISTICILE SERVICIILOR TURISTICE Turismul , fenomen social –...

Stațiunea montană Sinaia

Statiunea Sinaia este asezata pe Valea superioara a raului Prahova, in plina zona carpatica, la poalele Muntilor Virful cu Dor si Piatra Arsa....

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Te-ar putea interesa și

Elaborarea mixului de marketing la Societatea Comercială Palace SA Sinaia

In noianul de transformari produse in viata social-economica dupa al II-lea razboi mondial – introducerea automatizarii, folosirea ciberneticii si...

Politicile de preț și de produs - studiu de caz SC Papace SA Sinaia

CAPITOLUL I : SUBMIXUL DE PRODUS SI SUBMIXUL DE PRET Mixul de marketing este un element foarte intalnit in domeniul marketingului, acesta...

Mixul de marketing al societății Palace Sinaia

Dezvoltarea fara precedent a industriei turistice a impus perfectionarea activitatii manageriale a intreprinderilor de turism in vederea realizarii...

Mixul de Marketing - SC Palace SA Sinaia

CAPITOLUL 1 : TURISMUL IN ECONOMIA NATIONALA 1.1 LOCUL SI ROLUL TURISMULUI IN ECONOMIE In noianul de transformari produse in viata...

Ai nevoie de altceva?