Sighisoara Medievala

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sighisoara Medievala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Capitolul pagina
Argumentul 3
Capitolul 1. Municipiul Sighisoara 4
1.1. Pozitie geografica 4
1.2. Clima 5
Capitolul 2. Cetatea Sighisoara 6
2.1. Atestarea documentara 6
2.2. Localizare 7
2.3. Istoric 7
Capitolul 3. Obiective turistice 8
Capitolul 4.Unitati hoteliere si Unitati de Alimentatie 18
4.1. Hotelul REX 18
4.2. Restaurantul REX 19
4.3. Hotelul Steaua 22
4.4. Casa cu Cerb 23
Capitolul 5. Programul Turistic 25
5.1. Descrierea activitatii 25
5.2. Derularea programului 25
5.3. Analiza de preturi 26
Concluzie 29
Bibliografie 30
Anexe 31

Extras din document

Argumentul

„Nimic nu se pierde totul se transforma ”

Cetatea medievala Sighisoara este un oras superb, ce adaposteste o

istorie de mii de ani. Desi s-a transformat într-un important centru

urbanistic si turistic, Sighisoara înca pastreaza aerul medieval al

secolului XIII. Fiind renumita pentru festivalurile organizate toti cei

care sosesc aici au posibilitatea de a se relaxa si totodata de a se distra

si de a cunoaste istoria impresionanta a orasului-cetate Sighisoara.

Capitolul I Municipiul Sighisoara

1. Pozitie geografica

Municipiul Sighisoara este situat la extremitatea sudica a judetului Mures, în Podisul Târnavelor (zona râului Târnava Mare) si se întinde de o parte si de alta a Târnavei Mari, situat la 123 de km de la izvoarele râului în zona de varsare a pârâului Saes.

Din punct de vedere matematic, Sighisoara este situata între urmatoarele coordonate: 24°46'40", longitudine estica si 46°12'38", latitudine nordica.

Sighisoara este al doilea oras ca marime si importanta (istorica, economica, politica, geografica) din judetul Mures, fiind ridicat la rangul de municipiu la 16 februarie 1968 si având în subordine administrativa sase localitati componente (Angofa, Aurel Vlaicu, Rora, Soromiclea, Venchi, Catunul Viilor) si un sat Hetiur.

Municipiul beneficiaza de o avantajoasa pozitie geografica, în partea centrala a tarii, pe traseul unor însemnate artere de comunicatii feroviare (magistrala Bucuresti - Brasov - Teius, cu derivatii spre Arad si Cluj – Oradea) si rutiere (DN Brasov – Târgu Mures, care este în acelasi timp un tronson din drumul european E60, DN Sibiu – Sighisoara). Datorita acestei pozitii, distantele pâna la principalele localitati de interes economic, administrativ, cultural si turistic nu sunt prea mari: 297 km pâna la Bucuresti, 120 km la Brasov, 156 km pâna la Cluj Napoca, 90 km – Sibiu, 54 km -Târgu Mures.

Sub raport topografic, Sighisoara este asezat într-un punct al Vaii Târnavei Mari unde aceasta prezinta o îngustare cu aspect de defileu taiat într-un sistem de terase, de diferite nivele, modelate în substraturi dure de gresii pontiene. Aceasta micro-morfologie îi confera orasului Sighisoara un rol de pozitie cheie în culoarul raului Târnava Mare, rol manifestat si în trecutul istoric al localitatii Municipiul coboara din Dealul Cetatii (425 m), deal încoronat de cetatea medievala si întins dinspre NV spre SE, în mijlocul unei imens amfiteatru natural, marginit la N de Dealul Stejaris (524 m) si Hula Danesului, la S de Lunca Postei care urca spre Dealul de Mijloc (511 - 603 m), iar spre E de Dealul Bradet (524 m). Diferenta de înaltime este de 110 m, astfel ca Dealul Cetatii domina întreaga vale din amonte a Târnavei Mari, altitudinea maxima fiind de 430 de m la S, iar cea minima de 350 m în V

2. Clima

Media anuala a temperaturii aerului este de 8,2Ú C, valoare ce indica un potential termic relativ redus si care scoate în evidenta climatul destul de racoros. Valorile temperaturii primaverii (9,1Ú C) si toamnei (8.7 ÚC) sunt apropiate, amplitudinea termica medie între luna ianuarie (-4.3Ú C) si luna iulie (18,6Ú C) fiind de 22,Ú 9 C.

Temperatura maxima absoluta a aerului la Sighisoara s-a înregistrat în conditii de timp anticiclonic la 7 septembrie 1946, fiind de 38,1Ú C, iar minima absoluta de –32,2Ú C, în iarna anului 1942, existând conditii locale favorabile acumularii si stagnarii timp îndelungat a aerului rece

Fisiere in arhiva (1):

  • Sighisoara Medievala.doc

Alte informatii

Proiect prezentat pentru obtinerea diplomei de tehnician in turism