Studiul Comportamentului Consumatorului cu Privire la Produsul Turistic Festivalul Sighisoara Medievala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiul Comportamentului Consumatorului cu Privire la Produsul Turistic Festivalul Sighisoara Medievala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Capitolul I – DESCRIEREA PRODUSULUI TURISTIC
Capitolul II – INFORMAŢII UTILIZATE ŞI MODALITĂŢI DE CULEGERE A
ACESTORA
Capitolul III – INTERPRETAREA REZULTATELOR
Capitolul IV – CONCLUZII ŞI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Capitolul I – DESCRIEREA PRODUSULUI TURISTIC

Sighişoara deţine o poziţie cheie pe valea Târnavei Mari, ea fiind un punct de intersecţie al principalelor drumuri prin care, mai ales înaintea dezvoltării mijloacelor de transport moderne, erai obligat sa treci, fapt care explica importanţa strategică a vechii cetăţi, iar tranzitul comercial a contribuit la ridicarea sa economică.

Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighişoarei îşi retrăieşte trecutul datorită Festivalului Medieval. Pe străduţele înguste, sub zidurile îmbătrânite de vreme, apar intempestiv cavaleri, călugări, vrăjitori, clovni şi duhuri întrupate, veniţi dintr-o lume în care fabulosul şi teribilul trăiau laolaltă hrănind frica dar şi neostoita înclinaţie spre aventură. Festivalul Sighişoara Medievală este singura manifestare care adună, în localitatea mureşeană, peste 35.000 de turişti.

La fiecare ediţie a festivalului Evul Mediu n-a mai fost nici întâmplător, nici întunecat, nici nu a mai aparţinut trecutului. După sute de ani el a avut prilejul să renască prin tot ce a avut mai omenesc şi etern: ARTA. Încercând să reînvie o epocă ce părea apusă pentru totdeauna, Festivalul Sighişoara Medievală îşi propune să smulgă prezentului o fărâmă care, în decoruri de Ev Mediu şi în cântece de menestreli, va fi trăită de participanţi ignorând efemeritatea trecerii noastre pe această lume.

Importanţa acestei manifestări constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genuri specifice Epocii Medievale: jocul, teatrul, dansul, muzica, nu mai puţin importantă fiind diversificarea şi multiplicarea formelor de comunicare culturală, care implicit facilitează o mai bună înţelegere a fenomenului de multiculturalitate, specific Sighişoarei.

Festivalul de la Sighişoara întruneşte anual peste 30.000 de vizitatori atât din ţară, cât şi din străinătate, atraşi atât de farmecul cetăţii medievale, cât şi de atmosfera creată de organizatori în cadrul autentic oferit de Cetatea Medievală a Sighişoarei. Ca şi ediţiile anterioare, programul festivalului va reconstitui pentru trei zile atmosfera Epocii Medievale, accentuând culturalitatea şi medievalitatea evenimentului, pentru ca vizitatorii să participe, cu adevărat, la un act cultural de referinţă. Tema ediţiei: "Tradiţie culturală şi mister medieval european" se doreşte a fi o punte de legătură între trecut şi prezent. Tema acestei ediţii, o îmbinare a tradiţionalului cu europenismul, se va reflectata în fiecare dintre secţiunile evenimentului: teatru, muzică veche, dans medieval şi conferinţe. Aceste secţiuni se vor desfăşura într-un decor deosebit, cultivând spectacolul comunitar prin extinderea spaţiului scenic în peisajul cetăţii, în pieţe şi pe străzi.

Perioada de desfăşurare a Festivalului Sighişoara Medievală este 24 – 26 iulie, organizatori fiind Municipiul Sighişoara şi Asociaţia Turistică Sighişoara, în parteneriat cu Ministerul Turismului.

Capitolul II – INFORMAŢII UTILIZATE ŞI MODALITĂŢI DE CULEGERE A ACESTORA

Pentru studierea comportamentului consumatorului referitor la produsul turistic „Festivalul Sighişoara Medievală” au fost utilizate informaţii provenite dintr-o cercetare primară directă, prin preluarea datelor direct de la consumatori.

A fost realizată o cercetare de teren, prin realizarea de sondaje printre cetăţenii oraşului Reşiţa, vizitatori ai zonei reprezentate de produsul turistic studiat, care a avut ca principal obiectiv evidenţierea motivelor alegerii zonei respective.

În cazul de faţă, subiecţii anchetaţi reprezintă populaţia municipiului, comprimată într-un eşantion reprezentativ.

Metoda de eşantionare folosită este metoda cotelor, adică o alegere raţională a indivizilor, urmărind obţinerea la nivelul eşantionului a unei structuri pe sexe, grupe de vârstă şi pe ocupaţii, identică structurii populaţiei municipiului, folosindu-se în acest scop date obţinute din prezentarea generală a populaţiei municipiului Reşiţa la 01.01.2009.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Comportamentului Consumatorului cu Privire la Produsul Turistic Festivalul Sighisoara Medievala.doc