Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2424
Mărime: 53.21KB (arhivat)
Publicat de: Iulia M.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Locație: Năvodari

Unitate de cazare: Hotel Delfin**

Perioada: 26.08.2018 - 02.09.2018

Vârsta participanților: 10 - 14 ani

Capaitatea taberei: 32 locuri

Durata taberei: 4 nopți/5 zile

Regim de masă: pensiune completă

Transport: nu este inclus

Excursii opționale: nu sunt incluse

Tabăra de copii „Micii pirați” își propune să ne determine să descoperim tainele ascunse de malul mării, ca niște adevărați pirați.

ZIUA 1 - Bun venit!

Deși captați de imaginea mării liniștite și sunetul pescărușilor, trebuie să ne cunoaștem. Vom fi întâmpinați de o echipă de animatori care abia așteaptă să înceapă alaturi de noi aventura de la malul mării. Animatorii ne vor împărți în echipe mixte, egale la număr. Odată formate echipele, acestea trebuie să își desemneze un căpintan, și, alături de acesta, să aleagă numele echipei și un steag, reprezentative pentru echipa nou formată. După ce fiecare echipă și-a ales numele echipei, căpitanul și steagul, vom merge la masă. Ziua se va încheia cu o petrecere de karaoke.

 Desfășurător activități

- 15:00 - 16:30: se va ajunge la unitatea de cazare, Hotel Delfin** (Strada Vacanței, nr. 1 Bis, Năvodari)

- 16:30 - 17:00: Întâlnirea cu echipa de animatori, stabilirea echipelor (fiecare participant va primi o bandană în culoarea echipei din care fac parte; 4 echipe - 4 culori: albastru, roz, verde și portocaliu)

- 17:00 - 18:00: Echipele își aleg un nume, un căpitan și își vor desena steagul

- 18:00 - 19:00: Cina

- 19:00 - 20:00: „Încâlceala cunoașterii” - joc cu toți participanții (o persoană va avea un ghem de mohair în mână, se va prezenta - nume, vârstă, clasa, ce îi place să facă și ce nu îi place să facă, va ține capătul firului în mână și va arunca ghemul altei persoane, care, la rândul ei se va prezenta, va ține de fir și va arunca mai departe ghemul; după ce toți participanții s-au prezentat, ultimul va arunca ghemul celui care i l-a aruncat inițial, spunându-i numele; jocul se termină când ghemul este refăcut complet)

- 20:00 - 22:00: Karaoke party

ZIUA 2 - Sub Soare

Cea de-a doua zi ne va găsi de dimineață plini de energie, deoarece vom face o înviorare. După înviorare, micul de jun va suplimenta aportul de energie necesar unei zile pline de activități. Vom merge pe plajă, iar echipa de animatori ne va îndruma spre a găsi comoara piraților, astfel dezvoltându-ne simțul orientării și dorința de a găsi comoara. După ce comoara a fost descoperită, ne îndreptăm spre unitatea de cazare. Prânzul bine meritat urmează dupa „salata de fructe”. După masă, ne odihnim, pentru că ziua nu se încheie aici! Urmează câteva jocuri de interior, pentru a ne feri de temperaturile ridicate de afară, dar de îndată ce sosește ora 16, ieșim din nou pe plajă!

 Desfășurător activități

- 07:30 - 08:00: Înviorare clasică, prin exerciții de gimnastică

- 08:00 - 09:00: Micul dejun

- 09:00 - 09:15: Se ajunge pe plajă

- 09:15 - 11:00: „Comoara piraților” - joc (fiecare căpitan de echipă va primi o foaie cu primul indiciu de căutare a comorii; instrucțiunile nu sunt explicite, va trebui ca participanții să deslușească mesajul - cuvintele din mesaj sunt scrise invers, de la sfârșit la început; odată descoperit primul indiciu, aceștia urmează cel de-al doilea indiciu, acesta fiind sub formă de ghicitoare; cel de-al treilea indiciu descoperit va trebui și el, la rândul său, descoperit, deoarece cuvintele sunt împrăștiate; ce-l de-al patrulea și ultimul indiciu îi va purta pe participanți până la comoară; acest indiciu va fi și cel mai greu de deslușit - se bazează pe mai multe imagini; pentru a intra în posesia comorii, copiii trebuie să sape în nisip, deoarece cufărul este ascuns în nisip; premiul constă în petice pentru ochi și de brățări colorate în nuanța bandanei lor)

- 11:00 - 11:15: Ne întoarcem la unitatea de cazare

- 11:15 - 12:30: Jocuri de interior (cele 4 echipe vor juca pe rând toate jocurile, prin rotație)

o „Salata de fructe” - 25 min. - se va face un cerc din scaune, cu unul în minus față de numărul participanților; fiecare participant se va așeza, numai cu excepția unuia, care va sta în picioare; fiecărui participant i se va atribui un fruct (banană, măr, portocală); după ce toți au primit un fruct, cel care stă în picioare va spune unul din fructe (banană, măr, portocală), iar cei ce au acel fruct atribuit se vor ridica și vor căuta să se așeze pe alt scaun liber, altul decât cel pe care stăteau și nici pe cele din imediata apropiere; cel ce nu a prins loc pe scaun va rămâne în picioare și va spune următorul fruct; când spune „salată de fructe”, toți participanții se ridică și își schimbă locul)

o „Tic-tac-boom” - 20 min. - se va face un cerc din scaune, cu unul în minus față de numărul participanților; fiecare participant se va așeza pe scaun, cu excepția unuia, care va sta în mijloc, în poziția ghemuit, cu palmele la ochi; un jucător va primi o bilă pe care trebuie să o pasese jucătorului din stânga sa, acesta, la rândul său să o dea mai departe; în timp ce bila este dată de la unul la altul, jucătorul din mijloc va spune „tic-tac-tic-tac” iar la un moment dat „boom”; participantul care are bila în mână când se aude „boom” iese afară; jocul se termină când toți jucătorii ies afară.

o „Cloșca și puii” - 15 min. - toți jucătorii sunt legați la ochi, cu excepția căpitanului, care va sta în mijloc cu două coșuri; în încăpere se vor împrăștia 50 de bile din plastic, iar căpitanul va trebui să îi ghideze pe restul jucătorilor să adune bilele și să le pună în coș; jocul se termină când toate bilele au fost adunate.

o „Nu te supăra” - 15 min. - se vor așeza scaune pentru toți jucătorii într-un cerc; aceștia vor cânta un cântecel si vor bate palma orizontal unii cu alții; la finalul cântecului, ultima persoană care va bate palma, trebuie să atingă palma ultimului care va primi palma; dacă o atinge, cel care a primit palma va ieși; dacă nu o va atinge, cel care va bate palma va ieși; jocul se termină când toți jucătorii ies.

Preview document

Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 1
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 2
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 3
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 4
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 5
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 6
Tabără de relaxare și creație pentru copii - Micii pirați - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tabara de relaxare si creatie pentru copii - Micii pirati.docx

Ai nevoie de altceva?