Tabara de Vara pentru Elevi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tabara de Vara pentru Elevi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Argument 3
Conceperea produsului turistic 6
1. Prezentarea generală a produsului 4
2. Conceperea propriu-zisa a produsului turistic 6
2.1. Studierea pieţei 6
2.2. Documentarea 7
2.3. Verificarea pe teren 9
2.4. Selecţia obiectivelor turistice 9
2.5. Asigurarea serviciilor 9
2.6. Imbinarea componentelor produsului turistic 10
2.7. Calculaţia de preţ 13
3. Aspecte privind mix – ul de marketing 13
Bibliografia 21
Anexe 22

Extras din document

ARGUMENT

Vacanta de vara este perioada in care copii au cel mai mult timp liber, perioada ce are un rol foarte important in dezvoltarea acestora si formarea lor .Cum unii parinti au din ce in ce mai putin timp liber dedicate copiilor lor, este important sa existe anumite centre unde acestia sa-si petreaca timpul intr-un mod armonios, invatand lucruri noi si socializand cu alti copii de varsta lor.

Taberele de vara reprezinta una dintre principalele cai de relaxare si educatie intr-un mod placut a copiilor , pentru ca le ofera acestora sansa de a invata deva nou si de a se distra in acelasi timp, fiind supravegheati de un personal calificat ce asigura siguranta si bunastarea celor mici.

Acest tip de produs turistic este important pentru ca valorile pe care dorim sa le transmitem celor cu care si pentru care lucram reprezinta atat valori individuale – continuitate, adaptabilitate, responsabilitate, comunicare, ansa de a se exprima si de a iesi in evidenta prin creativitatea si dezinvoltura de care vor da dovada , in micile jocuri de imaginatie la care vor participa. Viata in colectivitate ajuta la formarea unei personalitati puternice, la cresterea increderii in fortele proprii, la dezvoltarea initiativei si a usurintei in cominicare

1. PREZENTAREA GENERALA A PRODUSULUI

Unul dintre cele mai importante segmente de turisti din Romania il reprezinta tineretul. Modul in care acesta isi petrece timpului liber are o importanta deosebita asupra educarii si mentinerea unei vieti sanatoase si ferite de consumul substantelor nocive.

O importanta parte dintre copii, datorita programului incarcat al parintilor ajung insa sa isi petreaca vacanetele in cartierele zgomotoase ale oraselor, majoritatea avand o influenta negative asupra educatiei celor mici, datorita faptului ca acestia pot intra in contact cu persoane de toate genurile, putand avea activitati ce le pun siguranta in pericol.Insa acesta nu este singurul dezavantaj, mediul urban fiind caracterizat de poluare si aglomeratie , relaxarea si petrecerea unei vacante in mod placut ajungand sa fie in unele cazuri practice imposibila.

Vacanta de vara reprezinta pentru majoritatea dintre acestia o perioada pe care nu stiu cum sa si-o organizeze. Factorii care influenteaza aceasta “dezorientare” sunt in primul rand in legatura cu faptul ca reperul principal – programul scolar - nu mai exista. Un alt factor important este acela legat de absenta programelor educative de vacant adresate copiilor, dar si de faptul ca parintii nu stiu cum sa organizeze timpul liber al copiilor si al tinerilor. Modelele din cartier pot influenta in mod negativ dezvoltarea copiilor si tinerilor, sansele ca acestia sa intre in diferite grupuri mai putin armonioase fiind destul de mari.

Una dintre solutiile pentru rezolvarea acestei probleme este participarea la o tabera de var . Pentru a avea succes insa un astfel de profus trebuie sa prezinte anumite caracteristici precum o destinatie pitoreasca, linistita, departe de aglomeratia orasului, dar sa le si ofere celor mici o alimentatie corespunzatoare, bazata pe produse proaspete si sanatoase pentru dezvoltarea lor. Totodata ele trebuie organizate in asa fel incat sa corespunda atat cerintelor parintilor, cat si a copiilor, de aceea o tabara bine organizata presupune activitati educative si culturale, desfasurate intr-o maniera distractive, amuzanta, care sa le ofere celor mici o experienta placuta, solicidandu-le si dezvoldandu-le imaginatia si spiritual de observatie in acelasi timp.

Astfel, pe langa componentele de baza ale programului turistic (transport, cazare, masa, agrement), se adauga si animatia, elementul ce permite imbogatirea experientei turistice, avand un success foarte mare in cadrul copiilor, facandu-i pe acestia sa se distraga de la viata urbana, si ii introduce pe cei mici intr-o viata de poveste, unde imaginatia nu are limite.

Acest tip de produs se bucura de o deosebita importanta, dat fiind faptul ca schimbarile intervente la nivel societatii sunt caracterizate printr-o continua evolutie, parintii in ziua de azi sunt din ce in ce mai solicitati din punct de vedere profesional, timpul alocat pentru educatia copiilor fiind din ce in ce mai redus.In acelasi timp, este foarte important pentru parinti sa isi stie copiii in siguranta.De aceea, taberele de vara pentru copii le ofera parintilor o noua alternativa pentru ca cei mici sa isi petreaca timpul liber intr-o maniera relaxanta , oferindu-le atat siguranta pe care parintii o doresc pentru acestia, cat si posibilitatea de a invata ceva nou intr-o maniera distractiva. In aceste conditii parintii le pot oferi copiilor lor, vacante care sa includa o serie de activitati care sa le asigure acestora o petrecere agreabila a timpului liber, dar in acelasi timp initierea si perfectionarea acestora in diferite cadre educative, spre exemplu: studierea limbilor straine, dobandiri de noi abilitati in diferitele ipostaze si chiar si obisnuirea acestora in dobandirea spiritului de echipa.

Agentia noastra va ofera produsul cel mai potrivit pentru a rezolva problema vacantelor de vara a copiilor, organizandu-le acestora timpul intr-o maniera educativa si distractiva avand la baza siguranta lor si dezvoltarea capacitatii acestora de adaptare intr-un grup format de alti copiii cu varsta apropiata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tabara de Vara pentru Elevi.doc