Tehnologia Vinului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 8519
Mărime: 4.65MB (arhivat)
Publicat de: Iulian-Angel Carp
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Paun Razvan

Cuprins

  1. Argument 1
  2. Prezentare restaurant. 2
  3. Scurt istoric. 2
  4. Contact. 4
  5. Capitolul 1 “Importanta vinului” 5
  6. 1.1. Istoria vinului. 5
  7. 1.2. Degustarea vinului. 7
  8. 1.3. Clasificarea vinurilor. 8
  9. Capitolul 2 “Tehnici de servire” 12
  10. 2.1. Tehnica servirii vinurilor. 12
  11. 2.2. Asocierea vinurilor cu mancarea. 16
  12. Capitolul 3 “Caracteristici ale vinului” 20
  13. 3.1. Caracteristicile vinului. 20
  14. 3.2. Invechirea vinului. 21
  15. 3.3. Stabilizarea vinurilor. 22
  16. 3.4. Defectele vinului. 22
  17. Concluzie. 23
  18. Bibliografie. 24

Extras din proiect

Argument

Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani; iar prima atestare scrisa avand legatura cu viticultura apare in Vechiul Testament unde se povesteste despre Noe care avea o podgorie si facea vin.

O veche fabula persana acorda unei doamne de la curte meritul descoperirii vinului. Printesa, care pierduse favoarea Regelui, a incercat sa se sinucida mancand niste struguri care fermentasera intr-un borcan. Rezultatul a fost o intoxicatie urmata de un somn adanc. Cand s-a trezit, si-a dat seama ca se simte mai bine si a recastigat favoarea Regelui aratandu-I originala "metoda", care a fost prezentata intregii curti.

Este stiut ca prin anii 4000 BC incepuse deja cultivarea strugurilor si producerea vinului. Primele podgorii se crede ca au existat pe langa Marea Caspica si in Mesopotamia, in zona Iranului de astazi. Papirusuri din morminte atesta existenta vinului in Egipt in jur de 2700-2500 BC. Preotii si regii aveau acces la vin, in timp ce clasele inferioare beau bere. In Egipt s-au descoperit primele recipiente in care vinul era pastrat, si s-a observat ca oamenii aveau deja cunostinte despre efectul temperaturii asupra fermentarii vinului.

Vinul a ajuns in Europa o data cu extinderea civilizatiei grecesti din jurul anului 1600 BC; in Odiseea si Iliada ale lui Homer se gasesc pasaje in care se descrie in mod detaliat modul de preparare al vinului. Vinul era un articol important in comertul grecilor, iar medici vestiti, printre care si Hippocrate obisnuiau sa il prescrie foarte des. Tot grecii au fost primii care au invatat sa adauge ierburi si condimente, pentru a-i da diferite arome.

Prezentarea Restaurant

Scurt Istoric

Din perioada interbelica, in care a fost construita, trecand prin cel de-al doilea razboi mondial, communism si revolutie, casa din Strada Polona numarul 19 a continuat sa faca parte din viata politica, sociala si culturala a Romaniei, datorita oamenilor care i-au trecut pragul. Astzi, in frumoasa casa de la numarul 19 se afla restaurantul Heritage.

Casa din Strada Polona nr.19 a fost construita in 1920, devenind resedinta familiei Tatarescu, familie cu influenta in viata politica si culturala a Romaniei pe parcursul mai multor decenii.

Gheorghe Tatarescu a fost premierul Romaniei in doua perioade distincte, intre 1934 - 1937 si mai apoi intre 1939 - 1940. A fost, de asemenea, ministru de externe si ambasador al Romaniei la Paris, fiind cunoscut ca un adept al monarhiei si un reprezentant al aristocratiei romane in perioada interbelica. Cuplul Tatarescu a avut doi copii - Sanda si Tudor.

Pana la venirea la guvernare a comunistilor, in 1946, viata familiei Tatarescu in casa din Strada Polona a fost una potrivita unei familii aristocratice, cu mondenitati si implicare in opere culturale si de caritate, fara excese insa, dupa cum marturiseste azi Dna Tatarescu Negroponte.

La sfarsitul anilor 30, Sanda Tatarescu a plecat la Londra sa studieze muzeologia si decoratiuni interioare, fiind prezentata la Curtea Regala a Angliei. Preocuparile artistice ale Sandei nu erau o noutate in familia Tatarescu. Aretia, sotia lui Gheorghe Tatarescu, a fost cea care l-a sprijinit pe Brancusi, donand terenul pe care acesta a construit Coloana Infinitului.

In 1938, Gheorghe Tatarescu este numit ambasador al Romaniei la Paris, de unde este chemat in tara un an mai tarziu pentru a forma un nou guvern. In acel moment o recheama in tara si pe Sanda, care se casatoreste in 1940 cu Ulise Negroponte, din marea familie a Negropontilor.

De origine greaca, familia Negroponte are trei ramuri, una in Romania, una in Elvetia si una in Franta. Printre reprezentantii sai celebrii se afla John Negroponte, actualul director al serviciilor nationale de informatii din SUA si Nicholas Negroponte, unul dintre fondatorii retelei internet.

In 1941 se naste Gheorghe, primul copil al familiei Tatarescu Negroponte, urmat in 1944 de Nicolae, al doilea baiat. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Sanda Tatarescu Negroponte s-a implicat in actiunile umanitare ale Crucii Rosii, conducand o ambulanta de la aeroport pana la unul dintre spitalele bucurestene. Sotul ei a fost chemat pe front, de unde s-a reintors la sfarsitul razboiului.

Anul 1946 este marcat de alegerile parlamentare trucate castigate de comunisti. Este anul introducerii votului universal in Romania.

Gheorghe Tatarescu ia in acest an hotararea de a se alatura guvernului Groza, ca ministru de externe, gest interpretat de multi ca o sinucidere politica. Ca fost prim ministru al regelui Carol al II-lea si monarhist convins, Tatarescu a facut o alegere mult timp neinteleasa de cei din jurul sau. Astazi, fiica sa explica gestul tatalui prin dorinta acestuia de a apara Coroana, granitele si economia tarii. Tatarescu considera ca cel mai bine poate face acest lucru din interior, ponderand si intarziind pe cat posibil efectele preluarii controlului politic de catre PCR.

Preview document

Tehnologia Vinului - Pagina 1
Tehnologia Vinului - Pagina 2
Tehnologia Vinului - Pagina 3
Tehnologia Vinului - Pagina 4
Tehnologia Vinului - Pagina 5
Tehnologia Vinului - Pagina 6
Tehnologia Vinului - Pagina 7
Tehnologia Vinului - Pagina 8
Tehnologia Vinului - Pagina 9
Tehnologia Vinului - Pagina 10
Tehnologia Vinului - Pagina 11
Tehnologia Vinului - Pagina 12
Tehnologia Vinului - Pagina 13
Tehnologia Vinului - Pagina 14
Tehnologia Vinului - Pagina 15
Tehnologia Vinului - Pagina 16
Tehnologia Vinului - Pagina 17
Tehnologia Vinului - Pagina 18
Tehnologia Vinului - Pagina 19
Tehnologia Vinului - Pagina 20
Tehnologia Vinului - Pagina 21
Tehnologia Vinului - Pagina 22
Tehnologia Vinului - Pagina 23
Tehnologia Vinului - Pagina 24
Tehnologia Vinului - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia Vinului
    • Argument1.doc
    • New Microsoft Word Document (3).doc

Te-ar putea interesa și

Tehnologia de Fabricare a Vinului Roșu

MEMORIU JUSTIFICATIV Obiectivul lucrarii este prezentarea tehnologiei de obţinere a vinului rosu prin procedeul clasic de macerare-fermentare pe...

Tehnologia de Obținere a Vinului Alb Demidulce

1. Tehnologia vinului 1.1 Noţiuni generale despre oenologie Tehnologia vinului sau oenologia este ştiinta care se ocupă cu studiul proceselor...

Tehnologia de Obținere a Vinurilor Spumoase

Memoriu justificativ Vinul, cunoscut ca bautură alcoolică de foarte multă vreme este unul dintre produsele alimentare cu largă circulație. Prin...

Tehnologia de Obținere a Vinului Alb de Desert

MEMORIU JUSTIFICATIV Proiectul prezintă tehnologia de obținere a vinului alb de desert. “Vinul este cea mai sănătoasă și mai igienică băutură”-...

Raport privind practica de diplomă efectuată la IM Vismos SA

Introducere Pe parcursul istoriei teritoriului cuprins între rîurile Nistru şi Prut, numit astăzi Republica Moldova, vinificaţia a ocupat unul din...

Linia tehnologică pentru obținerea vinului rose demisec și dulce

ARGUMENT Tema proiectului se refera la proiectarea unei linii tehnologice în vederea obținerii vinului rose demisec și dulce. Un prim aspect al...

Tehnologia de fabricare a vinului roșu sec

Memoriu justificativ Este cunoscut faptul că economia oricărui stat este influenţată şi determinată intr-o foarte mare măsură de rezultatele...

Tehnologia vinului - Miorița

Să se prelucreze 750tone struguri din soiul MIORITA in vederea obtinerii vinului alb de consum curent in centrul viticol Cirligele. MIORITA 1.1...

Ai nevoie de altceva?