Traseu turistic - Ierusalim-Luganville

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5093
Mărime: 1.93MB (arhivat)
Publicat de: Miranda Radu
Puncte necesare: 8
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. TRASEU I. IERUSALIM - NAZARETH - CAPERNAUM - AMMAN 4
  3. I.1. Circuit turistic cu autocarul 4
  4. TRASEU II. AMMAN - DUBAI - NEW DELHI - SINGAPORE - JAKARTA 7
  5. II.1. Circuit turistic cu avionul 7
  6. TRASEU III. JAKARTA - SURABAYA -BANDUNG - DENPASAR 10
  7. III.1. Circuit turistic cu trenul 10
  8. TRASEU IV SYDNEY - NOUMEA - LIFOU - LUGANVILLE 13
  9. IV.1. Circuit turistic cu croazieră 13
  10. Concluzii 16
  11. Bibliografie 17

Extras din proiect

Introducere

Ce este turismul? În concepţia profesorului W. Hunziker turism înseamnă ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea şi sejurul persoanelor, în afara domiciliului lor, atâta timp cât sejurul şi deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanentă şi o activitate lucrătoare oarecare.

Odată apărut acest concept şi fenomen, oamenii au început să devină din ce în ce mai interesaţi să cunoască lumea, să vadă alte ţări, peisaje şi minunăţii ale naturii, precum şi să cunoască cultura celorlalte popoare.

Acest traseu turistic de la Ierusalim - Luganville ales să fie realizat este un traseu ceva mai neobişnuit ce va fi parcurs într-un număr de 18 de zile prin 4 mijloace de transport şi anume: trenul, autocarul, croaziera precum şi cu avionul. Acest circuit turistic se va realiza poposind în 12 oraşe şi în împrejurimile acestora din ţări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe Unite, India, Indonezia, Australia şi Vanuatu.

Ierusalim este unul dintre cele mai vechi, mai iubite şi mai vizitate oraşe ale lumii. Ierusalimul este considerat şi numit oraşul Sfânt, pentru că în acest oraş, se întâlnesc cele trei mari religii ale omenirii: iudaismul, creştinismul şi islamul. Numele original al oraşului – Shalem – apare la începutul Bibliei în cartea Genezei 14,18; depăşind ca vechime 3000 de ani. S-au făcut multe comentarii legate de semnificaţia denumirii oraşului, cum ar fi: Oraşul Armoniei, Oraşul Pacii, Oraşul lui Salem, Locul unde Dumnezeu se va arăta.

Oraşul Ierusalim a intrat în stăpânire evreiască cu aproximativ 1000 de ani î Hr (până astăzi sunt deci aproximativ 3000 de ani) atunci când regele David, i-a cucerit pe locuitorii săi, de origine cananeană. David a transformat oraşul Ierusalim în capitala Israelului, aducând aici chivotul legii în care erau păstrate cele două table din piatră pe care erau scrise “Cele zece porunci”. Regele Solomon, fiul lui David, construieşte în Ierusalim, primul templu evreiesc.

Luganville. Acest oraş al ţării Vanuatu este un oraş numit „Santo” de către oamenii din insulele nordice ale ţării, susţinând ca fiind cel mai mare oraş, în timp ce locuitorii din mediul rural ai insulei mari Espiritu Santo l-au numit „Kanal”( de la Canalul francez Segond). Acest oraş este totodată şi unul dintre cele mai aglomerate porturi din Vanuatu, mai ales ca punct de transbordare pentru cacao. Din păcate nu multă lume cunoaşte despre acest oraş sau chiar despre ţară deoarece practic este formată din mai multe insule, ce se află undeva pe marginea globului în mijlocul oceanului.

În continuare sunt prezentate circuitele turistice realizate prin cele 4 mijloace de transport, cu o mică descriere a obiectivele turistice ce vor fi vizitate.

TRASEU I. IERUSALIM - NAZARETH - CAPERNAUM - AMMAN

I.1. Circuit turistic cu autocarul

Acest prim traseu se va realiza prin intermediul autocarului, va dura 3 zile ajungând la un cost de 455 de euro în total şi se vor vizita următoarele obiective turistice din oraşele menţionate.

Ziua 1. Se va face un tur al oraşului Sfânt Ierusalim, care este capitala Israelului şi locul unde se trăieşte cu intensitate maximă miracolul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Acest oraş a oferit întregii omeniri o cultură religioasă cu totul superioară, cu un caracter moral unic.

Se va vizita următoarele puncte de atracţie turistică:

• Biserica Sfântului Mormânt. Se găseşte în cartierul creştin al oraşului vechi, fiind locul central al pelerinajelor religioase şi lăcaş binecunoscut prin faptul că în fiecare an de Paşti este primită Lumina Sfântă. Această impresionantă Biserică a Sfântului Mormânt numită de către ortodocşi Biserica Învierii a fost construită în anul 336 de către Împărăteasa Elena a Bizanţului şi acoperă atât Golgota (locul unde a fost răstignit Mântuitorul Hristos) cât şi grota unde a fost depus trupul lui Iisus Hristos. Sfântul Mormânt este un imens edificiu din granit, folosit de toate cele trei biserici (ortodoxă, coptă şi catolică) care îşi au propriile altare sub rotonda imensă a mormântului.

• Zidul Plângerii este considerat cel mai sfânt loc al evreilor deoarece acest zid este ultima rămăşiţă din templul construit iniţial de regele Solomon şi ulterior reconstruit de Irod. Acest zid se află la intersecţia a două mari culturi şi credinţe: cea evreiască şi musulmană. Construcţia acestui monument s-a realizat în 48 de ani, însă a fost distrus 6 ani mai târziu. Este o tradiţie care zice că fiecare credincios să scrie pe bucăţi mici de hârtie propriile dorinţe alături de o rugăciune şi să le pună în crăpăturile zidului, iar apoi să se îndepărteze mergând cu spatele.

• Turnul lui David. Situat în inima oraşului, acest turn a fost ridicat de către otomani fiind o fortăreaţă impresionantă care veghează asupra Porţii din Jaffa. Turnul a fost transformat în muzeu, ceea ce oferă posibilitatea turiştilor să afle mai multe informaţii despre istoria Ierusalimului. Deasemenea din turn vă puteţi bucura de o superbă privelişte asupra oraşului.

În urma turului din Oraşul Sfânt ne vom îndrepta spre oraşul Nazareth unde vom avea cazare la un hotel de 3 stele şi se va servi şi cina.

Bibliografie

1. http://www.crestinortodox.ro

2. http://www.turistik.ro

3. http://www.consiliervacante.ro

4. http://www.budgetplaces.com

5. http://www.tuktuk.ro

6. http://www.surabayatourism.com/

7. http://www.tripadvisor.com

8. http://www.tourist-destinations.com

9. http://www.nandabluehole.com/

10. http://www.directbooking.ro

Preview document

Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 1
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 2
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 3
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 4
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 5
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 6
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 7
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 8
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 9
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 10
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 11
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 12
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 13
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 14
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 15
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 16
Traseu turistic - Ierusalim-Luganville - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Traseu turistic - Ierusalim-Luganville.docx

Alții au mai descărcat și

Traseu Turistic Mexico City - Vancouver

Este situat în centrul Statului Mexic, înconjurat de munți, cu o altitudine de 2240 m deasupra nivelului mării, cu o populație de 20 milioane de...

Tipuri de resurse turistice

1.1 Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în afara...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Program Turistic SUA și Hawaii

Target: se adreseaza in general, persoanelor cu un venit in jur de 2000Ron, se preferinta cuplurilor; Desfăşurarea pe zile: Ziua 1 - 6 Mai ora...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Program Turistic Internațional în Italia

1. Program turistic internaţional in Italia In realizarea acestui program turistic am optat pentru derularea unui circuit prin mai multe oraşe ale...

Ai nevoie de altceva?