Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 8055
Mărime: 1.13MB (arhivat)
Publicat de: Elodia Sîrbu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE.3
  2. 1. Concepte, definiți și noțiuni de bază ale turismului internațional11
  3. 2. Alegerea tipului de program turistic.15
  4. 2.1 Titlul programului turistic .15
  5. 2.2 Analiza grupului țintă .16
  6. 2.3 Țara în care se desfășoară programul turistic. 17
  7. 3. Descrierea programului turistic: Turcia-pe urmele a trei dintre cele şapte minuni antice 18
  8. 3.1 Descrierea succintă a programului turistic pe zile18
  9. 3.2 Descrierea obiectivelor turistice incluse în program.24
  10. 4. Analiza de preț a programului turistic28
  11. CONCLUZII33
  12. BIBLIOGRAFIE. 34

Extras din proiect

Precizarea temei alese şi a modului în care tema va fi abordată pe parcursul lucrării

Tema abordată în cadrul lucrării se numeşte: Program turistic: “Turcia - pe urmele a trei dintre cele şapte minuni ale lumii antice’’.Tema reprezintă un subiect de actualitate și de o importanță deosebită atât pentru turiști cât și pentru agențiile de turism. În prima etapă tema își propune să evidențieze motivațiile principale pentru realizarea călătoriilor. În continuare se argumentează alegerea oraşelor mari din Turcia , ca destinații principale ale programului turistic prin evidențierea faptului că Turcia se află pe locul 3 printre destinaţiile de vacanţă preferate ale românilor.Sectorul turismului reprezintă 5% din economia Turciei şi produce circa doua milioane locuri de muncă,Istanbulul fiind situat în Top 10 al celor mai vizitate oraşe din lume.Turcia reprezintă o îmbinare armonioasă de mare, plajă, munţi şi oraşe antice scăldate în lumina unică a soarelui mediteranean.Este destinaţia perfectă pentru istorici,iubitorii de soare şi aventură,pentru amatorii de fotografie şi de diferite sporturi nautice sau sporturi care oferă multă adrenalină cum ar fi alpinismul. Datorită poziţiei sale geografice,între Europa şi Asia şi între trei mări ,Turcia a fost răscruce istorică, patria şi câmpul de luptă a mai multor civilizaţii şi un important centru de comerţ.

Urmează partea teoretică ce cuprinde noțiuni, definiți și concepte teoretice din literatura de specialitate referitoare la turismul internațional.

Partea practică a acestei teme presupune realizarea programului turistic: TURCIA-pe urmele a trei dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Acest program se adresează unui grup de turiști format din 30 de persoane. Durata programului este de 12 zile și11 nopți, având un itinerariu bine stabilit pentru a se vizita cele mai importante obiective turistice. Programul este detaliat pe zile, specificând pentru fiecare zi traseul și obiectivele turistice ce urmează a fi vizitate. Pentru a atrage turiștii se face o scurtă prezentare a principalelor obiective turistice. De asemeanea partea practică include și realizarea analizei de preț a programului turistic.

Precizarea motivaţiei care a stat la baza alegerii temei

Există mai multe categorii de motivaţii principale pentru realizarea călătoriilor internaţionale în scop turistic.

François Vellas clasifică aceste motivaţii în trei categorii principale :

Øcele motivate de preţuri

Øde climat

Ødiverse motive personale ale turistului

a) Preţurile reprezintă motivaţii esenţiale în decizia turiştilor de a călători în afara frontierelor ţării unde aceştia îşi au reşedinţa obişnuită. Diferenţele dintre nivelurile preţurilor produselor turistice practicate în diferitele ţări ale lumii, pentru oferte similare, ca nivel de confort, diversitate a serviciilor şi calitatea acestora, se explică prin nivelul mai scăzut al salariilor din industria turistică, în unele ţări, majoritatea aflate în curs de dezvoltare.

Iar dacă ţinem seama de faptul că turismul reprezintă o „industrie a mâinii de lucru” (adică utilizează un număr mare de lucrători, mulţi dintre aceştia cu niveluri scăzute de calificare), ponderea costurilor cu forţa de muncă în costurile totale fiind ridicată, atunci putem înţelege mai bine de ce pot să apară diferenţe importante ale preţurilor unor produse turistice similare, în funcţie de costul forţei de muncă utilizate în turism, în ţări diferite.

Acest „diferenţial al preţurilor” este deosebit de important, de exemplu, pentru motivaţiile turiştilor nord-americani care vizitează Mexicul sau ţările Americii latine sau pentru vest-europenii care îşi aleg ca destinaţii unele ţări din Asia de Sud-Est şi Pacific.

b) Climatul reprezintă, de asemenea, un motiv determinant pentru caracterul internaţional al turismului. O serie de ţări din Europa de Sud, precum şi insule din Caraibe, din Oceanul Indian şi din Pacific, beneficiază, din plin, de avantajul acestui factor, oferind „garanţia” că, acolo, turiştii vor găsi un climat cald, cu plaje însorite şi posibilitatea de a face baie, în mări sau oceane în care temperatura apei este optimă pentru „thalasoterapie”.

c) Motivele personale ale turistului se pot clasifica, la rândul lor, în 6 categorii principale:

- Loisir* şi vacanţe, aceasta fiind principala motivaţie pentru călătoriile realizate în afara timpului obişnuit, afectat activităţilor profesionale. Motivele pot fi diverse: odihnă, dorinţa de „smulgere” sau „evadare” din mediul său obişnuit, descoperiri culturale, practicarea unor sporturi etc.Prin noţiunea de loisir ȋntelegem timp liber,respectiv timpul liber de care poate dispune o persoană ȋn afara ocupaţiilor sale obişnuite2.

- Afaceri, respectiv călătorii întreprinse în cadrul activităţilor profesionale. În această categorie sunt incluşi voiajorii comerciali, membrii echipajelor de aeronave sau nave maritime care efectuează escale în diferite ţări, funcţionarii guvernamentali şi ai organizaţiilor internaţionale aflaţi în misiune, salariaţii care lucrează la instalarea unor utilaje sau echipamente în alte ţări (pentru durate de până la un an).

- Congrese şi alte reuniuni, respectiv călătorii realizate pentru a participa la congrese sau la alte tipuri de reuniuni (seminarii, colocvii, conferinţe, mese rotunde etc.).

Am optat pentru această destinaţie de a o promova în primul rând pentru că face parte dintr-o altă civilizaţie şi cultură, ceea ce poate stârni interes fiecărei persoane,iar în al doilea rând pentru bogăţiile şi frumuseţile naturale pe care aceasta le oferă. Și arta culinară turcească este un motiv pentru a vizita acest loc, fiind considerată una dintre cele mai apreciate din lume .Calitatea mâncării se bazează pe ingredientele proaspete obţinute local.Adevărata valoare a mâncării turceşti este descoperită pe străzi.

2 Gabriela Stănciulescu (coordonator) Lexicon de termeni turistici,Ed Oscar Print,Bucureşti,2002,pag 177

Ţară a contrastelor, Turcia păstrează cu sfinţenie tezaurul trecutului, îndepărtându-şi mândră privirea către viitorul modern.Scăldată de soare de la începutul lunii aprilie până la sfârşitul lui octombrie, Turcia are o climă ideală pentru plajă şi odihnă şi pentru practicarea unei largi varietăti de sporturi nautice. Cu aproximativ 10 milioane de turişti ce ajung aici în sezonul estival an de an, în căutarea mărilor calde, a peisajului magnific, a ecourilor de istorie antică, a mâncărilor gustoase, a unui popor primitor şi a serviciilor turistice de înaltă calitate, Turcia este şi va rămâne paradisul vacanţelor. Turcia este o ţară întinsă pe două continente, 97% din suprafaţa ţării se află în Asia de Sud- Vest(Peninsula Anatolya) şi 3% se află în Europa(Peninsula Balcanică).Are graniţe cu 8 ţări:Grecia şi Bulgaria la Nord-Vest, Georgia Armenia,Azerbaidjan la Nord - Est,Iran la Est,Irak şi Siria la Sud.Turcia oferă combinaţia ideală de pachete turistice pentru toate grupele de turişti.Peisajele din Turcia sunt variate :de la câmpii fertile în Nord-Vest şi Sud- Est, la văi mari cu râuri în vest şi munţi înalţi în Est.La nordul ţărmurilor Anatoliene se ridică Muntele Ararat pe care mulţi îl consideră că este acelaşi munte menţionat în Biblie ca locul unde s-a oprit Arca lui

Bibliografie

Cristiana CRISTUREANU, Strategii şi tranzacţii în turismul internaţional, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2006, p. 38

Gabriela STANCIULESCU(coordonator),Lexicon de termeni turistici,Ed Oscar Print,Bucureṣti,2002, pag 177

Gherasim TOADER., Marketing Turistic,Ed Economică,1999,Bucureşti

Gabriela ŢIGU- coord, Resurse şi destinaţii turistice pe plan mondial, Editura Uranus, Bucureşti, 2003, pag. 7

Olteanu VALERICA ,Marketingul Serviciilor,Ed Uranus,Bucureşti,1999

François VELLAS, Economie et Politique du Tourisme International, 2e édition, Economica, Paris, 2007, pp 10-11

Site-uri internet

www. artacunoaşterii.ro.

www.ec.europa.eu/eurostat

www. infotravelturcia.ro

http://www.travelworld.ro/

Site-ul oficial al Turismului Turciei http://www.tourismturkeysite.com/.

www. turistcenter.ro

www.untwo.org

https://ro.wikipedia.org/

Preview document

Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 1
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 2
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 3
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 4
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 5
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 6
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 7
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 8
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 9
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 10
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 11
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 12
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 13
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 14
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 15
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 16
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 17
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 18
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 19
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 20
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 21
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 22
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 23
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 24
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 25
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 26
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 27
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 28
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 29
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 30
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 31
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 32
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 33
Turcia - Pe urmele a trei dintre cele șapte minuni ale lumii antice - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Turcia - Pe urmele a trei dintre cele sapte minuni ale lumii antice.docx

Alții au mai descărcat și

Turism internațional - Turcia

Introducere Turismul este o activitate tot mai comună omului modern, care îşi găseşte relaxarea în diferite zonele ale lumii. Cu un sezon estival...

Stațiunea balneo-climaterică Călimănești-Căciulata

Staţiunea balneo-climatericǎ Cǎlimǎneşti- Cǎciulata 1.Scurt Istoric: Staţiunea Cǎlimǎneşti-Cǎciulata este consideratǎ “perla” staţiunilor de pe...

Turcia

MONOGRAFIA TURISTICA A TURCIEI PREZENTAREA SUCCINTA A TARII Turcia este o tara situata in S-E Europei, si S-V Asiei, invecinata la N-V cu...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?