Turism educational, studiu de caz Oxford

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Turism educational, studiu de caz Oxford.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

1. Aspecte teoretice.2
2. Problematica titlului.3
3. Studiu de caz.7
4. Bibliografie.13.

Extras din document

TURISMUL EDUCAȚIONAL

1.Aspecte teoretice

TURISMUL EDUCAȚIONAL

Turismul educațional poate fi realizat pe termen mai lung sau pe termen scurt si se referă la orice program, in care participantii călătoresc in mod organizat intr-o locație, cu scopul principal de a se angaja intr-o experienta de invatare/studiere, fie legata direct de locatia respectiva, fie de specializare pe anumite domenii (medical, turism, management, business) sau categorii de interes (teatru, film, design, arte plastice, moda, sport).

Prin intermediul taberelor si a scolilor de vara, al cursurilor de limbi straine din cadrul unor institutii educationale, tinerii si nu numai au posibilitatea sa isi consolideze cunostintele si sa relationeze in mod direct cu semenii lor, pot cunoaste culturi si traditii deosebite, pot participa la diverse activiati, care au ca scop dezvoltarea abilitatilor practice si a unei atitudini pozitive.

Notiunea de calatorie în scopuri educationale, nu este noua si popularitatea acesteia în piata de turism este in continua crestere, avand in vedere faptul ca turismul educational este o strategie alternativa a turismului de masa.

Turismul educational presupune derularea unei călătorii la o instituţie de învăţământ (preuniversitar sau superior), pentru acomodare în vederea accesării acelei instituții pe viitor sau la alte instituții educaționale, pentru a lua parte la cursuri de interes-personal (ex. cursuri de gătit cu un bucătar celebru, cursuri în vederea deprinderii unor meşteşuguri - pictat pe sticlă, manufacturarea bijuteriilor, sculptură în lumânări etc).

Cuprinde activităţile turistice organizate în scopuri educative, în general pentru grupa de vârstă tânără, aflată la vârsta destinată educației personale. Turismul educațional circumscrie, însă, categorii diverse de turişti, dornici să învețe, indiferent de vârsta lor.

Majoritatea specializărilor de învățământ durează 3 ani. Studiile de filozofie durează 4 ani, iar cele de medicină 6 ani. Există o multitudine de titluri ce sunt conferite la finalizarea studiilor, acest lucru depinzând de specializarea urmată, precum și de tipul studiilor (universitare, masterale sau doctorale). Ca o mare diferență față de alte universități, la terminarea studiilor de doctorat se acordă titlul D.Phil (Doctor in Philosphy), și nu Ph.D.

2.Problematica titlului

Oxford este un oraș și un district ne-metropolitan situat în Marea Britanie (Anglia), situat la confluența Tamisei cu râul Cherwell, la 84 km nord vest de Londra și destul de aproape de alte așezări britanice renumite, așa cum sunt Bath, Stratford-upon-Avon (orașul natal al luiShakespeare), Cotswolds. Oxfordul este locul unde se îmbină romantismul orașului medieval cu vitalitatea centrului universitar internațional, aici fiind localizată Universitatea Oxford, aflată în fruntea clasamentelor universităților din întreaga lume.

ISTORIC

Menționat documentar în anul 912, orașul s-a dezvoltat în jurul universității, dar data exactă a înființării nu se cunoaște.

Se spune că orașul în care râurile Cherwell și Tamisa puteau fi trecute prin vad doar cu o căruță trasă de boi începuse să prospere din punct de vedere economic din secolul VIII. În anul 1096, exista deja o anumită formă de învățământ.

După anul 1167, o serie de profesori eminenți au venit de la Universitatea din Paris.

Prezența acestora la catedră marchează începutul afirmării Universității Oxford pe plan mondial. Istoricii nu pot explica motivul pentru care prima universitate britanică s-a înființat la Oxford, dar este cunoscut faptul că locuitorii acestui oraș nu au fost încântați de venirea noilor profesori de la Paris.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turism educational, studiu de caz Oxford.doc

Bibliografie

DAN MIHAI GHERȚOIU, Noi forme de turism dezvoltate după 1990. Turismul de nisă din România
http://promovareturistica.eu/turismul-educational/
„A Brief History of the University”. University of Oxford. http://www.ox.ac.uk/about_the_university/introducing_oxford/a_brief_history_of_the_university/index.html
„Campaign for Oxford”.
http://www.campaign.ox.ac.uk/campaign_report_2011/facts_and_figures.html
Site-ul Universității Oxford
http://ro.wikipedia.org/wiki/Universitatea_Oxford
http://www.turistik.ro/anglia/oxford
http://marastudy.blogspot.ro/2014/04/tabara-internationala-oxford-anglia.html
http://www.turistik.ro/info/turismul-educational-0964