Extras din document
Argument
Activitatea turistica este determinata de satisfacerea unor nevoi ca odihna, recreere, distractie, cunoastere, etc. Acest lucru este posibil in conditiile existentei unui cadru natural adecvat nepoluat, a unor valori de cultura, arta si civilizatie capabile sa trezeasca interesul turistilor, sa genereze si sa stiumuleze calatoria. Cu alte cuvinte, mediul – cu elementele sale naturale si create de om, calitatea acestuia si implicit, potentialul turistic reprezinta motivatia principala a vacantelor.
Parte integrata a ofertei turistice, potentialul constituie prin dimensiunile si varietatea componentelor sale, prin valoarea si originalitatea acestora, conditia esentiala a dezvoltarii turismului in limitele unui perimetru.
Potentialul turistic al unui teritoriu poate fi definit, la modul general, prin asamblarea elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitare si primirea calatoriilor.
Potentialul turistic natural cuprinde asamblare conditiilor pe care le ofera cadrul natural prin componentele sale (relief, clima, hidrografie, vegetatie, fauna, rezervatii) pentru petrecerea vacantei.
Potentialul turistic antropic reuneste creatiile omului de-a lungul timpului, concretizate in elemente de cultura, istorie, arta si civilizatie care prin caracteristicile lor atrag turistii.
Romania dispune de un bogat si valoros potential antropic, rezultat al istoriei de peste doua milenii a poporului nostru in acest spatiu geografic. Existenta acestui potential a stiumulat interesul si preocuparea pentru exploatarea si valorificarea lor pentru dezvoltarea turismului intern si international.
In ceea ce priveste Delta Dunarii, fata de valoarea de exceptie a potentialului , echiparea este necesara, cca 3000 locuri de vanzare inn 69 de unitatii, ceea ce reprezinta 0,7% din totalul celor existente in tara noastra, din care numai 1/3 in Delta propriu-zis, restul in zone limitate. Se impune noi amenajeri atat pentru gazduirea turistilor, cat si pentru agrement, acestea urmand a fi realizate cu respectarea cerintelor impuse de statutul de rezervatie a biosferei.
O privire de ansamblu asupra modului si gradului de valorificare a potentialului turistic in tara noastra evidentieaza pe de o parte, eforturile facute, de-a lungul timpului, in domeniul investitional si realizarea unor zone turistice de valoare, recunoscute si apreciate pe plan international, dar si ramanerea in afara circuitului turistic a unor perimetre de mare atractie, ceea ce reclama, o noua conceptie in valorificarea potentialului turistic.
CAP I. Infiintarea firmei
INFIINTAREA FIRMEI
Important pentru infiintarea firmei:
Capitalul social al societatii pe actiuni si al societatii în comandita pe actiuni nu poate fi mai mic de 25.000 euro, în echivalent lei, calculat la cursul de schimb comunicat de B.N.R. la data subscrierii
La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati daca imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati în încaperi
a) cel putin o persoana este, în conditiile legii, asociat în fiecare dintre societatiiferite si daca este îndeplinita una dintre urmatoarele conditii:
b) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii
O societate comerciala poate beneficia de statutul de microintreprindere daca indeplineste urmatoarele doua conditii:
1. cifra de afaceri preconizata pentru operatiunile financiare curente sa nu depaseasca 100.000 euro
2. in termen de maxim 60 de zile de la data inregistrarii firmei la Registrul Comertului trebuie incadrata cu contract individual de munca minim 1 persoana - maxim 9.
In cazul in care preconizati o cifra de afaceri mai mica sau egala cu plafonul de 2 miliarde lei este indicat sa optati pentru o societate comerciala neplatitoare de TVA. Daca aceasta suma este depasita firma va deveni platitoare de TVA.
Contul in banca trebuie deschis in termen de 15 de zile de la data inregistrarii firmei. In caz contrar banca isi rezerva dreptul de a va solicita un nou certificat constatator.
Declaratia de inregistrare fiscala trebuie depusa la Administratia Financiara a sectorului de care apartine sediul social in cel mult 2 luni de la infiintarea firmei.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Turism in Delta Dunarii.doc