Turism Religios in Bucovina

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Turism Religios in Bucovina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

CAPITOLUL 1. Stabilirea tematicii programului turistic 3
CAPITOLUL 2. Detalierea programului de desfăşurare a pachetului turistic 4
2.1. Destinaţia sau itinerariul 4
2.2. Perioada de desfăşurare 5
2.3. Alcătuirea programului turistic 5
2.4. Descrierea obiectivelor turistice vizitate 6
2.5. Descrierea unităţilor turistice ce prestează serviciile de cazare...11
CAPITOLUL 3. Analiza de preţ a pachetului turistic propus 13
CAPITOLUL 4. Recomandări privind comercializarea pachetului turistic 14
BIBLIOGRAFIE 15

Extras din document

CAPITOLUL 1. TEMATICA PROGRAMULUI TURISTIC

Componentă a turismului cultural, turismul religios se cuvine a fi tratat în mod distinct, ca urmare a priorităţii pe care acesta o ocupă în rândul vizitatorilor judeţului Suceava. Formă de turism care există de secole şi care mai păstrează încă unele trăsături în privinţa pelerinajului propriu-zis, turismul religios este astăzi un fenomen complex care se află în continuă transformare şi diversificare, păstrându-şi însă elementul de bază care l-a consacrat: religia.

Scopul acestui tip de turism, dincolo de nevoia de cunoaștere și de plăcere estetică, este dorința unei experiențe divine. Acesta este motivul ce stă la baza păstrării pelerinajelor determinate de tradițiile religioase.

Astăzi turismul religios implică din partea turiștilor un nivel de instruire si un grad de cultura ridicate care să permită aprecierea obiectivelor cultural-religiose din punct de vedere al arhitecturii, construcției, valorii, semnificațiilor spirituale și conținutului de obiecte de artă. Din acest motiv, această formă de turism se adresează în special persoanelor care au câteva cunoștințe în ceea ce privește turismul religios, să fie înclinați spre religie, persoane care își caută liniștea sufletească și care vor să se apropie cât mai mult de Dumnezeu și de lumea bisericească.

Grupul țintă căruia i se poate adresa acest tip de turism poate fi format atât din oameni în vârstă, pensionari, pentru că se știe foarte bine că aceștia sunt atrași mai mult de tot ce este legat de biserică și de obiceiurile bisericești, dar poate fi format și din persoane mature, atât căsătorite cât și necăsătorite, care vor să cunoască o alta parte a României, care sunt interesați de zona Bucovinei și de mănăstirile ce se găsesc aici. Un alt grup țintă poate fi acela format din elevi, studenți care participă la proiecte în cadrul liceului/ universității și care au ca și obiectiv cunoașterea și practicarea turismului religios.

Turismul religios este un fenomen complex care se află în continuă transformare și diversificare, păstrându-și însă elementul de baza care l-a consacrat: religia.

CAPITOLUL 2. DETALIEREA PROGRAMULUI DE DESFĂȘURARE

2.1. Destinația BUCOVINA

Regiunea istorică BUCOVINA, al cărei teritoriu se întinde astăzi peste zona din apropierea oraşelor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți din Romania și zona Cernăuţi din Republica Ucraină, împreună cu nordul Moldovei a fost denumită şi ”Țara de Sus”. Această zonă oferă privelişti de o rară frumuseţe, la care se adaugă un şireag de mănăstiri ctitorite de foşti mari domnitori şi boieri moldoveni (Muşatinii , Alexandru cel Bun ,Ştefan cel Mare, Petru Rareş, Ştefan Tomşa, Alexandru Lăpuşneanu, Familia Movileştilor ) fiecare cu culoarea sa specifică, Voroneţ (albastru) , Humor (roşu), Suceviţa (verde), Moldoviţa (galben) şi Arbore (combinaţie de culori). Toate prin picturile exterioare (fresce) au intrat în evidenţa UNESCO şi au primit, în anul 1976 premiul “Pomme d’Or” al Organizaţiei Internaţionale FIJET pentru valoarea lor cultural-turistică.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Religios in Bucovina.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR