Turism rural în Wengen Elveția

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 24 în total
Mărime: 7.11MB (arhivat)
Publicat de: Semenica Stoian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: LIvandovschi Roman

Extras din proiect

Elveţia este ţara în care a apărut „aventura turistică”(denumirea de început a agroturismului) în jurul anilor 1840. La cele 6 milioane de locuitori, Elveţia găzduieşte astăzi 10 milioane de turişti anual, practic satele sale dobândind, în cea mai mare parte funcţia agroturistică (zona lacului Leman, Munţii Jura, Neuchatel).

satul Wengen

Wengen este un sat în Berner Oberland din cantonul Berna, situat în Elveția centrală la o altitudine de 1.274 m deasupra nivelului mării. Acesta face parte din Regiunea Jungfrau și are aproximativ 1.300 de locuitori pe tot parcursul anului, care se umflă la 5.000 în timpul verii și la 10.000 în timpul iernii.

În timpul iernii turiștii se pot bucura de zecile de km de pârtie aflate, atât în Grindelwald, cât și în Kleine Scheidegg sauWengen, alte două sate turistice din apropiere. Vara această zonă este una dintre cele mai populare destinații pentru drumeții montane.

Numeroase telescaune și telecabine asigură transportul turiștilor pe pârtiile de schi sau în zonele montane mai greu accesibile.

Un tren de munte, asemănător cu cel din Lauterbrunnen, urcă până la Wengen, De-a lungul traseului trenul urcă prin tunelurile săpate în munții Eiger și Monch până la altitudinea de 3454 de metri unde se află cea mai înaltă stație de tren din Europa

În localitatea Wengen nu este permis accesul autoturismelor. În Wengen se poate ajunge numai cu trenul. Oaspeții trebuie să își parcheze mașina la Gara Lauterbrunnen, apoi să ia trenul spre Wengen. Călătoria cu trenul spre Wengen durează aproximativ 20 de minute.

Satul Wengen este municipalitate, împărțită în mai multe comunități montane. Este înconjurat de numeroși munți, cei mai impresionanți fiind Eiger, Wettehorn și Faulhorn. La poalele munților Eiger și Wettehorn sau format ghețari mari, unul dintre ei se poate vedea ușor în partea de sud-est a satului

Localitatea este una dotata cu o diversitate de structuri de cazare in care turistii se pot caza oricind. Preturile variaza de la categoria acestora.

Daca doriti sa va opriti in hotele de 4-5 stele, atunci costul pe o noapte variaza in lunile de vara de la 950- 1300 lei

Hotele de 2-3 stele pretul variaza de la 650-850lei

Cele mai ieftine sunt hotele cu 1 stea ca exe: Hotel Bernerhof , cu pretul de 330 lei

Conținut arhivă zip

  • Turism rural in Wengen Elvetia.pptx

Ai nevoie de altceva?