Turism Viticol in Austria

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Turism Viticol in Austria.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Argumentare
Capitolul 1. Scurtă descriere a Austriei
1.1 Cadrul natural
1.2 Austria Inferioară
1.3 Viena
Capitolul 2. Tipuri de turism practicabile
2.1 Factori ce favorizează practicarea turismului
2.2 Transporturile şi cazarea
Capitolul 3. Regiuni şi zone viticole
Capitolul 4. Industria viticolă
Capitolul 5. Concluzii
Capitolul 6. Bibliografie

Extras din document

Argumentare

În primul rând am dori să ne exprimăm părerea noastră faţă de această ţară şi că la amândoi ne place foarte mult acest stat din centrul continentului european.

Am vrea să începem prin a ne motiva alegerea făcută, şi anume prin sublinierea unor factori care ne-au influenţat alegerea. Un factor esenţial a fost faptul că am vizitat de mai multe ori diferite regiuni ale Austriei şi că am practicat voluntar anumite activităţi iar pe altele pe care nu ni le-am propus, le-am făcut.

Dacă voluntar ne-am propus să vizităm centrul istoric vienez, involuntar am ajuns să degustăm unele vinuri din anumite regiuni ale ţării şi fiind mai mult sau mai puţin impresionaţi putem să ne exprimăm părerea noastră faţă de acestea.

În al doilea rând, am ales această temă deoarece vinurile austriece au un renume nu doar în centrul continentului european ci în toată Europa şi mai mult de atât, vinurile din Austria se bucură de un succes peste „mări şi ţări” în State cum ar fi Canada, Australia sau în Statele Unite ale Americii.

În al treilea dar nu în ultimul rând, un motiv pentru care am ales ca temă practicarea turismului viticol în Austria este dat de faptul că această ţară dispune de o infrastructură dezvoltată şi că pune la dispoziţia turistilor cele mai bune servicii de transport (fie aeriene, fluviale, feroviare sau rutiere), de cazare, de relaxare, de alimentaţie publică, etc.

1. Scurtă descriere a Austriei

1.1 Cadrul natural

Austria este o ţară cu relieful predominant muntos, cu o altitudine medie de 910 m. În general lanţurile majore de munţi merg în direcţia est-vest şi sunt separate unele de altele prin văi înguste.

Lanţurile muntoase din nord sunt Alpii Tirolului de Nord şi Alpii Salzburgului. Printre cele centrale se numară Munţii Hoche Tauern, care au cel mai înalt vârf din ţară Grossglockner (3.797 m.) unde se află şi gheţarul Pasterze unul din cei mari din Europa. În sud se află Alpii Otzal Zillertaler, Alpii Carnic şi Munţii Karawanken.

Suprafaţa ocupată de câmpii este foarte mică, astfel încât câmpie se află doar în zona Vienei, numită Bazinul Dunării. Principalul curs de apă este Dunărea care intră în Austria la Passau, apoi trece prin Linz, Viena spre Bratislava pe graniţa slovacă, şi astfel că Dunărea are nu doar un rol de peisagistică ci şi un rol important în industria energetică, industria transporturilor, agricultură, viticultură, turism adică în economia ţării.

Afluenţii austrieci ai Dunării sunt Inn, Traun Enns şi Ybbs. În sud, râuri importante sunt Mur şi Murz. Sistemul hidrografic al acestei ţări include numeroase lacuri, printre care şi Bodensee, formând graniţa de vest cu Liechtenstein şi Elveţia şi Lacul Neusiedler în Burgenland aproape de Ungaria. Cel din urmă lac enumerat este situat la 115 metri altitudine şi este totodată cel mai jos din ţară.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Viticol in Austria.doc

Bibliografie

www.wein-plus.com/austrian_guide
www.thewinedoctor.com/austria
www.turistik.ro/austria/styria
www.genuss-magazin.eu
www.wine-bouquet.ro/vinuri/vinuri-austria
http://admin.incont.ro/economie
www.austria.info/ro
http://ro.wikipedia.org

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE GEOGRAFIE SPECIALIZAREA: TURISM